ID : 6953467

افطاری با آب ولرم، شیر گرم و چای همراه با عسل یا خرما بهتر است


افراد روزه‌دار براي اين‌كه در طول ايام ماه مبارك رمضان که با روزهای طولانی و گرم تابستان همراه شده است بتوانند از فضائل و برکات این ماه بهره مند گردند و در عین حال دچار مشكلات گوارشي، ضعف بدني، افت فشار، تشنگي و گرسنگي نشوند نیازمند یک برنامه ی تغذیه ای صحیح می باشند.

به گزارش یزد رسا به نقل از سرو ابرکوه، در ماه مبارک رمضان 3 وعده سحری، افطار و شام، وعده های اصلی غذایی را تشکیل می دهند. یعنی به جای افزایش حجم در یک وعده، تامین نیازهای غذایی باید بین سه وعده تقسیم شود. ضمن اینکه غذاهای انتخاب شده  می بایست کربوهیدرات، چربی، پروتئین، فیبر، ویتامین و مواد معدنی لازم بدن در طول 24 ساعت را تامین کنند.

روزه داران باید توجه داشته باشند:
به هیچ وجه وعده سحری حذف نشود. زیرا سحر، مهم ترين وعده غذايی روزه دار محسوب می شود و باید ویژگی های وعده ناهار را داشته باشد. این تصور که وعده غذایی شام می‌تواند جایگزین وعده سحر شود اشتباه است؛ زیرا فرد دچار افت قند خون در طول روز می‌شود و تمایل او را هنگام افطار به مصرف غذاهای شیرین و پرکالری افزایش می دهد.
بهتر است در سحر مواد غذایی حاوی کربوهيدرات های پيچيده نظير « نان های سبوس» دار استفاده شود. چراکه خاصيت سيرکنندگی بيشتری دارند و به حفظ قند خون در محدوده طبيعی و تأخير در ايجاد گرسنگی کمک می کند.
صرف افطار می بایست در اولین فرصت ممکن صورت گیرد تا تداخلی با زمان شام خوردن پیش نیاید. بهتر است میان وعده غذایی افطار با شام سه ربع تا 1ساعت فاصله باشد که این فاصله کوتاه باعث کاهش ولع خوردن می شود.
در شروع افطار بهتر است از آب ولرم، شیر گرم و یا چای کم رنگ همراه با عسل یا خرما استفاده شود. پس از آن مصرف غذا های سبک مانند نان و پنیر و گردو، خیار، گوجه‌فرنگی و یا انگور به عنوان یک وعده افطار سالم توصیه می‌شود.
در وعده شام از مصرف حجم زیاد غذا به عنوان شام خودداری شود چرا که اگر حجم غذا ی شام بیش از حد باشد، خواب را تحت تاًثیر قرار می دهد، مانع خوردن غذا در سحر شده و هم تکرار آن باعث سوء هاضمه و بروز بیماری های گوارشی می گردد و از طرفی حجم شام باید آنقدر کنترل شده باشد که جلو خوردن میوه جات را نگیرد.
با توجه به اینکه سبزی ها و میوه ها منابع مناسبی از فیبر بوده و این ماده می تواند آب را در درون خود نگه داشته و به تدریج آزاد کند، استفاده از سبزیجات و میوه ها در فاصله زمانی بین افطار تا سحر توصیه می شود.
گردآورندگان: الهام موسوی/ فاطمه مطهری




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.