اقدامات انجام شده در دستورالعمل دارویی طرح تحول سلامت در یزد
به گزارش یزدرسا به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی یزد، دکتر محمد حسین مصدق معاون غذاوداروی دانشگاه علوم پزشکی یزد با اشاره به اجرای دستورالعمل دارویی طرح تحول نظام سلامت عنوان کرد: این دستورالعمل هماهنگی بین معاونت های محترم دانشگاه را نیاز دارد .
وی عنوان کرد: در این طرح برای تامین داروی مورد نیاز در استانها طرحی ابلاغ شد که طی این طرح می بایست تمام اقلام دارویی مورد نیاز حداکثر تا مصرف سه ماه در بیمارستانها تدارک دیده شود تا به جلوگیری از عدم تامین دارو توسط شرکتهای توزیع کننده باشد.
وی افزود: در این راستا تمهیداتی اندیشیده شد که با حوزه مدیریت توسعه نسبت به پرداخت سریع و هزینه های دارویی اقدام شود، ضمنا شرکت های بیمه بیمه گذار در این طرح موظف شده اند شفاف تر نسبت به جداسازی و تکیک حساب دارویی بیمارستانها اقدام کنند تا شاهد کمبود داروهای اساسی به دلیل عدم پرداخت در آینده نباشیم.
اقدامات انجام شده در دستورالعمل دارویی طرح تحول سلامت در یزد
وی با اشاره به اینکه هم اکنون جلسه با حضور حسابداران بیمارستانی تشکیل شده و بخشنامه ای به همه واحد ها ابلاغ شده است ادامه داد: همچنین کمیته های فنی تجهیزات و دارو در تمام بیمارستانها فعال شده است تا اینکه در پایان ماه شعبان شاهد داشتن لیستی واحد از دارو ( فارماکوپه بیمارستانی) در هر بیمارستان باشیم، این فارماکوپه میثاق افراد دخیل در حوزه درمان و دارو خواهد بود.
وی اظهارامیدواری کرد: بعد از تهیه فارماکوپه شاهد این نباشیم که برای بیماری دارویی تجویز شود که یاد تولید ان به دلایلی متوقف شده یا جزء کبود های دارویی در سراسر کشور است.
مصدق با بیان این مطلب که در موارد کمبود دارویی، مسیر خاص خود برای تامین هر دارو برای بیمار باید طی شود خاطرنشان کرد: در مورد این داروها از طریق معاونت درمان برای هر بیمار خاص به وزارت متبوع اطلاع داده می شود، سپس سهمیه تعیین شده و بر ساس این سهمیه به استان اختصاص داده می شود و به نام فرد دارو به شرکت های پخش حواله می شود تا این که شاهد خروج داروهای گران قیمت که سوبسید با درصد بسیاربالایی که توسط نظام به آن تعلق می گیرد به خارج از مرزهای کشور عزیزمان نباشد.
وی با اشاره به اینکه بخش دارو و تجهیزات از بخش های بسیار فعال طرح تحول نظام سلامت است افزود: از آنجایی که طی سالهای گذشته رسم شده بودکه برای تامین نیاز هایشان به خارج از بیمارستان ارجاع داده شوند انرژی بسیار زیادی را می طلبد که در اجرای این طرح به یک باره ارتباط بیمار با خارج از بیمارستان قطع می شود.
دکار مصدق متذکرشد: در طی روزهای اجرای این طرح ( از نیمه اردیبهشت ماه تا اکنون) تمام تلاش دانشگاه و حوزه غذا و دارو بر این گذاشته شده که طرح به طور صد درصدی اجرا شود.
دکترمصدق عنوان کرد: در روزهای اول طرح داروخانه های معین برای هر بیمارستانی مشخص شد، از جمله آن داروخانه شهید دکتر چمران برای بیماران در سطح شهر یزد و داروخانه های خصوصی در سطح شهرستانها مشخص شدند تا در مواردی که داروخانه های بیمارستانی دچار کمبود دارو بودند از کانال بیمارستان و پرسنل شاغل در بیمارستان از داروخانه های معین کمک بگیرند، از همکاری داروخانه های معین بالاخص داروخانه های خصوصی بسیار سپاسگزاریم که در مسیر این طرح ما را یاری کردند.
وی همچنین خاطرنشان کرد: مسئولین دارویی بیمارستانها مکلف شدند که نیازهای بیمارستانی خود را از طریق شرکت ها تامین کنند و به مسیری که نیاز به داروخانه معین نداشته باشد برسند.
معاون غذاوداروی دانشگاه علوم پزشکی یزد اظهارامیدواری کرد: امیدوارم بتوانیم در این طرح تکالیفی که به عهده ما گذاشته شده انجام دهیم و در این طرح ثواب بزرگی را شریک باشیم.
Related Assets:
- افتتاح «کلینیک درد» در کلینیک امام علی(ع)یزد
- سمینار تازه های درمان دیابت در یزد برگزار می شود
- توصیه های طلایی هنگام مواجه شدن با توفان
- بسته ماندگاری پزشکان مقیم،کیفیت خدمات متخصصان را افزایش می دهد
- بهره مندی 83هزار یزدی از مزایای طرح تحول سلامت/ 2 هزار و 500 زایمان طبیعی رایگان در یزد
- طرح تحول سلامت موقتی نباشد
- طرح تحول سلامت دهان در کشور از فردا آغاز میشود+جزئیات