ID : 3182111
یادداشت؛

آلودگی هوای اشکذر با طرح مطالعاتی ۵ ساله حل می شود؟!


آیا بعد از گذشت 5 سال، هوای سالمی برای تنفس حداقل ، خود محققان باقی می ماند که بخواهند مطالعات و کار تحقیقاتی انجام دهند؟ مسئولین -اگر- عزمی جدی برای حل آلودگی هوا دارند، بهتر است کار جهادی انجام دهند نه تشریفاتی.

به گزارش یزد رسا به نقل از نسیم صادق، نشست ویژه شورای سلامت شهرستان در محل فرمانداری شهرستان اشکذر و با حضور دکتر احرام پوش رئیس دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی استان یزد و در غیاب نماینده محیط زیست شهرستان به منظور بررسی مشکلات آلودگی هوای این منطقه برگزار شد.

دکتر احرام پوش رئیس دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی استان با ارائه پیشنهادی در خصوص تشکیل کمیته پایش آلودگی هوا از سوی فرمانداری شهرستان با همکاری مرکز بهداشت اشکذر و دانشگاه ها خواستار این موضوع شد تا با تشکیل این کمیته علل بروز مشکلات آلودگی هوای این منطقه بررسی و گزارشاتی از دستاورد های آن به مراجع ذیربط جهت اخذ بودجه و حل مشکلات ارائه شود.

وی با بیان این موضوع که یک -طرح تحقیقاتی ۵ ساله- با بررسی علل آلودگی هوای شهرستان و مشخص کردن سهم صنایع موجود شهرستان در ایجاد آلودگی هوا می تواند به یک نگاه جامع در خصوص وضعیت آلودگی هوای این منطقه دست یابد، این طرح را راه کار اصلی برون رفت از وضع موجود عنوان کرد که پیشنهاد وی به تصویب شواری سلامت شهرستان رسید.

مسلما انجام یک پروژه تحقیقاتی به خصوص برای بررسی وضعیت آلودگی هوای یک منطقه که با سلامت و جان ساکنان مردم آن سر و کار دارد، امری صد البته پسندیده و شایسته تقدیر است و خرده ای به آن وارد نیست، ولی نکته ای در این بین وجود دارد که ذکر آن خالی از لطف نیست.

در نشست شورای سلامت شهرستان اینطور عنوان شد که این کار تحقیقاتی در یک بازه زمانی ۵ ساله انجام شود، در صورتی که همه به این امر واقف هستیم که هرساله با تعدد و توسعه کارخانه جات و صنایع مختلفی که اطراف شهرستان را محصور خود کرده اند، بر میزان آلودگی هوا افزوده شده و هر روز شاهد افزایش بیماری های ناشی از آلودگی هوا بوده و کشاورزان شاهد نابودی دست رنج خود هستند.

آیا از نظر کارشناسان -کمی- برای انجام کار تحقیقاتی دیر نشده است و یا اینکه آیا بعد از گذشت ۵ سال، هوای سالمی برای تنفس حداقل خود محققان باقی می ماند که بخواهند مطالعات و کار تحقیقاتی انجام دهند؟

آیا مسئولین آن روزی که کارخانه های کاشی و سیم لاکی و فولاد آلیاژی و الاماشا الله … که در فاصله های حتی کمتر از یک کیلومتری شهرستان دایر می شد، نمی توانستند از احداث آن جلوگیری کنند؟!

البته ذکر این نکته واجب است که اقدامات مثبتی در جهت جلوگیری از گسترش این صنایع از سوی مسئولین ارشد شهرستان انجام شده و نباید تلاش این عزیزان را نادیده گرفت ولی سوالی در این بین وجود دارد که اگر مجموعه فرمانداری و مرکز بهداشت شهرستان توانایی انجام چنین کار تحقیقاتی را داشته است، چرا تاکنون چنین اقدامی صورت نگرفته؟!

برگزاری چنین جلساتی که در فضایی به دور از واقعیات موجود و بیشتر به بهانه هفته خاصی چون هفته سلامت برگزار می شود، دردی از مردم شهرستان دوا نمی کند؛ اجرای طرح مطالعاتی امری ضروری است که پیش تر از اینها باید به فکر مسئولین می رسید.

واقعیت موجود، وجود ده ها کارخانه آلاینده است که به دور از نظارت مراکز مربوطه، با برداشتن فیلتر تصویه خود تنفس هوای سالم را از مردم این منطقه دریغ کرده اند و کسی جلودارشان نیست!

واقعیت موجود عدم نظارت بر مجوزهایی است که برای احداث چنین صنایعی داده می شود و در کمال تعجب اراده ای برای برچیدن آن ها وجود نداشته و مسئولین تنها نظاره گر آن هستند و آخرین اقدامشان اظهار تاسف است!

در تایید تشریفاتی بودن این جلسات ذکر همین نکته بس است که نماینده محیط زیست شهرستان حضور نداشت.!

این یادداشت تنها به دنبال بیان این مطلب است که مسئولین -اگر- عزمی جدی برای حل آلودگی هوایی دارند که خودشان هرروز در آن نفس می کشند بهتر است کار جهادی انجام دهند و تنها به برگزاری چنین جلساتی که صرفا به بهانه هفته سلامت برگزار می شود بسنده نکنند.

ابوالفضل دهقانی اشکذری




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.


میهمان
سلام چرا حرف های حق رو سایت نمی گذارید
0 (0 Votes)
Posted on ۱۳۹۳/۰۲/۷ ۲۱:۴۲.