آمار بالای حضور دختران در کنکور، معضل است نه افتخار/ لزوم تحصیل جوانان در رشتههای مورد نیاز جامعه
به گزارش یزد رسا، حجت الاسلام محمد علی فخرالساعه مدیر امور واحدهای آموزشی حوزه علمیه یزد در گفتگو با خبرنگار یزد آوا، مشکل جوانان امروز را ازدواج و اشتغال دانست و گفت: این دو مشکل به هم وابسته هستند به گونهای که فردی که برای کار مراجعه میکند به او میگویند برای افراد متأهل تسهیلات بیشتری ارائه میشود و از سوی دیگر افرادی که قصد ازدواج دارند از آنها در مورد شغلشان سوال خواهد شد.
ازدواج آسان و کاهش توقع در انتخاب شغل، راه حل مشکل ازدواج و اشتغال جوانان
وی با بیان اینکه مشکل اشتغال و ازدواج جوانان قابل حل است، ادامه داد: باید ازدواجها آسان گرفته شود، در تهیه جهیزیه برای ازدواج باید به حداقلها اکتفا کرد؛ متاسفانه در ازدواج بسیاری از جهیزیههایی که تهیه میشود استفاده نمیشود و فقط جلوی چشم دیگران از این خانه به آن خانه برده میشود.
این کارشناس مسائل خانواده با بیان اینکه مراسمهای ازدواج نیز باید با کمترین تجمل برگزار شود، افزود: باید مهریهها سبک در نظر گرفته شود چرا که پرداخت مهریه به زن برای مرد واجب است و هر چقدر باشد باید آن را پرداخت کند و اینکه برخی برای تعیین مهریه می گویند هر چقدر می خواهید بنویسید یا مهریه را کی داده و کی گرفته اشتباه است.
حجت الاسلام فخرالساعه با اشاره به مشکل اشتغال جوانان گفت: اکنون بحثی که وجود دارد اشتغال و تحصیل زنان است؛ اینکه اعلام میشود درصد بالای شرکت کنندگان در کنکور دختران هستند و امثال اینها، معضل است نه افتخار.
وظیفه زن اشتغال نیست/ حضرت علی(ع) و حضرت فاطمه(س) الگوی خانوادهها
وی با بیان اینکه همه مشکلات ما ناشی از فاصله گرفتن از دستورات اسلام است، ادامه داد: وظیفه زن اشتغال نیست البته اسلام نمی گوید زن خانه نشین باشد ولی وظیفه زن و مرد مشخص شده است، حضرت علی(ع) و حضرت فاطمه(س) الگوی ما هستند، زمانی که این زوج آسمانی به عقد هم درآمدند، پیامبر(ص) به آنها فرمود: یا علی(ع) کارهای بیرون از خانه به عهده تو و کارهای داخل خانه به عهده فاطمه(س) است.
لزوم تحصیل جوانان در رشتههای مورد نیاز جامعه
مدیر امور واحدهای آموزشی حوزه علمیه یزد با بیان اینکه دختران و پسران باید برای اشتغال در زمینههای قدم بردارند که برای آن ساخته شدهاند، یادآور شد: دختران و پسران باید در رشته هایی که جامعه به آنها نیاز دارد، تحصیل کنند، رشتههایی مانند پزشکی، معلمی، پرستاری برای دختران لازم است ولی تحصیل زنان در رشتههایی مانند راه و ساختمان و رشتههایی که برای مردان ساخته شده است درست نیست.
اشتغال هر زن، سرپرست یک خانواده را بیکار میکند
وی با بیان اینکه هر زنی که شاغل می شود یک سرپرست خانواده بیکار میشود تصریح کرد: خیلی از نهادها و ادارات به دنبال استخدام زنان هستند چرا که زنان عهده دار تامین هزینه خانواده نیستند و به حقوق و مزایای کم راضی میشوند و با این کار علاوه بر اینکه به زن ظلم میشود یک مرد از اشتغال و تامین هزینه خانواده خود محروم خواهد شد.
حجت الاسلام فخرالساعه ادامه داد: الان زنان به دنبال تحصیل و کسب مدارک بالا میروند و میخواهند با این کار شغل خوبی داشته باشند و دوشادوش مردان در بازار کار رقابت کنند و از خانه داری، تربیت فرزند و شوهر داری که وظیفه اصلی آنهاست باز میمانند.
این کارشناس مسائل خانواده خاطرنشان کرد: زن شاغل وقتی به منزل می آید مسلما خسته است و توانایی و انرژی کافی برای رسیدن به خانواده، فرزندان و شوهر خود را ندارد، نمیتواند نیازهای شوهر را تامین کند و از این جهت مشکلات و معضلات دیگری به وجود میآید و شوهر به دنبال تامین نیازهای خود در بیرون از خانه میرود.
وی با بیان اینکه از سوی دیگر با توجه به نبود مادر در خانه و وجود فضای مجازی فرزندان پای اینترنت و کامپیوتر تربیت میشوند، ادامه داد: اینکه میگویند بهشت زیرپای مادران است و مقام بالایی دارند به دلیل زحمتی است که برای فرزندان میکشند، البته حق مادری به جای خود، اما وقت نگذاشتن برای فرزندان و تربیت آنها مشکلات عدیده ای را از دوران کودکی برای فرزندان به وجود میآورد.
حجت الاسلام فخرالساعه توقعات بالای جوانان تحصیلکرده در زمینه اشتغال نیز یادآور شد و گفت: اکثر جوانانی که مدارک تحصیلی بالایی دارند حاضر به اشتغال در برخی کارها نیستند، آنها میخواهند پشت میز بنشینند و درآمد بالایی هم داشته باشند که موجب مشکلات و معضلات زیادی است در حالی که اگر این افراد در یک شغلی مشغول به کار شوند و به درآمد کم قانع باشند با کسب تجربه میتوانند خود را مطرح کنند و به تدریج با قرار گرفتن در درجه بالای شغلی درآمد بالایی نیز کسب کنند.
بالا رفتن توقعات جوانان در زمینه اشتغال، بیکاری آنها را رقم میزند
وی افزود: بالا رفتن توقعات جوانان در زمینه اشتغال، بیکاری آنها را رقم میزند و در نتیجه در زمینه ازدواج نیز با مشکل روبرو میشوند که این موضوع مشکلات روانی جوانان و آسیب های دیگر را در جامعه به وجود میآورد.
مدیر امور واحدهای آموزشی حوزه علمیه یزد تصریح کرد: در قدیم فرزندان از سنین کودکی کمک کار پدر و مادر بودند هم تجربه کسب می کردند و هم کم توقع بار می آمدند، با این کار دختر در سن جوانی توانایی مدیریت خانه و شوهر را داشت و پسر نیز برای خودش مردی شده بود و توانایی انجام هر کاری را داشت اما اکنون والدین صبح تا شب سر کار هستند و تنها به دنبال تامین نیازهای مادی فرزندان هستند و با تربیت غلطی که وجود دارد، بچهها تنبل، تن پرور و پرتوقع بار میآیند و درآینده به هر کاری تن نمیدهند، به دنبال کار راحت با درآمد بالا هستند و معضلی برای خود، خانواده و جامعه خود میشوند.