آمارمعتادان استان یزد از میانگین کشوری کمتر است
به گزارش یزدرسا، سیدمصطفی کرباسی صبح امروز در نشست خبری دبیر و روسای کمیتههای تخصصی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان با اصحاب رسانه گفت: امروزه اعتیاد به مواد مخدر و روانگردانها از یک سو به عنوان مهمترین مانع توسعه و رشد پایدار کشورها و از سویی دیگر در عرصه جهانی از بحرانهای جدی علیه سلامت جسمانی و روانی اجتماعی فرهنگی اقتصادی تلقی شود.
وی ادامه داد: اعتیاد به عنوان چهارمین تهدید در کنار تهدیدهای فقر، نابودی محیط زیست و تهدیدات هستهای قرار گرفته است و همواره به دنبال روند افزایشی و فزاینده عرضه و تقاضای مواد مخدر و کسب سود نامشروع خودش است و در این راستا با درگیر کردن نوجوانان و جوانان کسب منفعت میکند.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان یزد عنوان کرد: همه ساله در تمام کشورها با گرامیداشت روز مبارزه با مواد مخدر اقدام میکنند در کشور ما نیز با توجه به فرامین رهبری اعتیاد به عنوان مهمترین و اولویتدارترین آسیب کشور محسوب میشود و امسال هم به مناسبت این روز البته با توجه به شرایط کرونایی مراسمها محدودتر و در قالب نشستهای تخصصی و در فضای مجازی و رسانهها برگزار خواهد شد.
کرباسی افزود: امسال هم اولویت ستاد مبارزه با مواد مخدر مانند سال قبل پیشگیری از اعتیاد با محوریت اجرای موثر طرح یاریگران زندگی است و جمع آوری معتادان متجاهر، بحث درمان، حمایتهای اجتماعی و صیانت از معتادن بهبود یافته، مقابله با عرضه مواد مخدر با محوریت توسعه اقدامات اطلاعاتی، اصلاح قانون در راستای خلاهای قانونی، پاکسازی مناطق آلوده و ایجاد شرایط حضور نخبگان و دانش بنیان برای ساخت نرم افزار در حوزه مواد مخدر از دیگر اولویتها است.
وی گفت: براساس طرح پیمایش ملی در سطح کشور بیش از دو میلیون و 800 هزار نفر معتاد مستمر در سطح کشور و در جمعیت عمومی 15 تا 64 سال وجود دارد و با توجه به سرشماری سال 95، آمار مصرف کنندگان مستمر در کشور 5.4 درصد است و یک میلیون و 600 هزار نفر به صورت تفننی مواد مصرف میکنند.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان یزد افزود: دراستان یزد با توجه به آمار مراجعه کننده و اطلاعاتی که ثبت شده است جمعیت معتادان استان یزد 2.9 تا 3 درصد که از میانگین کشوری با 5.4 درصد، کمتر است که باز هم این آمار برای استان دارالعباده یزد بالا است.
کرباسی گفت: آمار کشفیات مواد مخدر در کل کشور در سال گذشته بیش از 950 تن بوده که نسبت به سال 97، 800 تن بوده است که نشاندهنده افزایش 20 درصدی آمار کشفیات در سطح کشور است در حالی که سال گذشته آمار کشت مواد مخدر در افغانستان کمتر بوده و در سطح استان یزد نیز آمار کشفیات مواد مخدر در سال گذشته بیش از 45 تن و با افزایش 40 درصد نسبت به سال 97 مواجه بوده است.
وی با اشاره به الگوی مصرف مواد مخدر در استان تصریح کرد: با اقدامات انجام گرفته الگوی مصرف از مواد مخدر صنعتی به سنتی تغییر کرده است و هم اکنون تریاک، اولویت اول مصرف کنندگان، ماریجوانا و حشیش در جایگاه دوم مصرف و شیشه و هروئین در اولویت سوم مصرف کنندگان مواد مخدر در استان قرار دارد که بیش از 76 درصد با کشیدن، 19 درصد با خوردن، 3.4 درصد با تزریق و 1.5 درصد به صورت مشامی اقدام به مصرف مواد مخدر میکنند.
انتهای پیام/