ID : 38427212
کارشناس مسائل بین‌الملل:

انتخاب دو کشور کوچک برای عادی‌سازی روابط با اسرائیل بیانگر ترس آمریکا از مردم است


جعفر قنادباشی گفت: آمریکایی‌ها نگران ملت‌ها وکشورهای پرجمعیت هستند چرا که موج مخالفت‌های مردمی علیه آمریکایی‌ها در منطقه وجود دارد.

جعفر قنادباشی کارشناس مسائل بین‌الملل در گفتگو با خبرنگار یزدرسا، در واکنش به عادی‌سازی روابط کشورهای امارات و بحرین با رژیم صهیونیستی گفت: عادی‌سازی روابط کشورهای امارات متحده عربی و بحرین با رژیم صهیونیستی حداقل چیزی است که ترامپ و صهیونیست‌ها در دوره اول ریاست جمهوری ترامپ خواستار تحقق آن بودند.

وی افزود: در واقع آن‌ها درصدد این بودند تا در قالب معامله بزرگ قرن، به موضوع فلسطین خاتمه بدهند و با خیانت به فلسطینی‌ها، بیت‌المقدس را به رژیم صهیونیستی واگذار کنند، موضوع آوارگان را به فراموشی بسپارند و مسئله اشغال سرزمین‌های فلسطینی را از دستور کار سازمان‌های بین‌المللی خارج کنند و از جمله اینکه روابط همه کشورهای عربی را با رژیم صهیونیستی عادی کنند.

کارشناس مسائل غرب آسیا اظهار داشت: اما آنچه که در حال حاضر دارد انجام می‌شود نشانه این است که آن‌ها نتوانسته‌اند در موارد دیگر هیچ موفقیتی کسب کنند چرا که فضای سیاسی منطقه و بخصوص اعتراضات مردمی در کشورهای مختلف می‌تواند ضربات زیادی به رژیم‌های متحد آمریکا در منطقه وارد کند.

چیزی به نام ملت در امارات در امارات وجود ندارد

قنادباشی اضافه کرد: بر همین اساس دو کشوری را برای عادی‌سازی روابط انتخاب کرده‌اند که کمترین جمعیت را دارند، امارات کشوری است که بیش از 80 درصد جمعیت آن مهاجر هستند  و چیزی به نام ملت در امارات شکل نگرفته است؛ لذا چون رژیم صهیونیستی و آمریکا احساس می‌کنند خطری از جانب ملت امارات -چون اصلا ملتی وجود ندارد- آن‌ها را تهدید نمی‌کند و اعتراضات مردمی وجود ندارد با فشار زیاد این کشور را مجبور کرده‌اند که روابطش را با رژیم صهیونیستی عادی کند.

وی ادامه داد: امارات نیز این اقدام را انجام داد اما اکنون با تبعات آن مواجه است، یعنی در حال حاضر رژیم امارات متحده عربی بسیار آسیب‌پذیر شده و در داخل و خارج مورد اعتراض قرار گرفته است و مقامات اماراتی نیز نگران این هستند که سرنوشتی همانند سرنوشت انور سادات پیدا کنند و لذا احساس خطر می‌کنند و این برای امارات که خواستار تجارت با همه کشورهای اسلامی است و بر اساس تجارت و تبادلات اقتصادی شکل گرفته است، می‌تواند زیان‌های زیادی در بر داشته باشد.

بیم رژیم بحرین از اعتراضات داخلی

کارشناس مسائل بین‌الملل درباره وضعیت بحرین نیز عنوان کرد: بحرین کوچکترین کشور غرب آسیا است و کمترین جمعیت را در این منطقه دارد و البته باز هم درصدی از جمعیت آن خارجی هستند، اما جمعیت داخلی بحرین آماده یک اعتراض داخلی است و رژیم بحرین هم برای اینکه در آینده مورد حمایت آمریکایی‌ها قرار بگیرد و پایه‌هایش متزلزل نشود به رغم مخالفت‌هایی که بود، سرانجام ناگزیر شد با فشارهای آمریکایی‌ها این عادی‌سازی روابط را بپذیرد.

قنادباشی خاطرنشان کرد: البته رژیم بحرین سعی کرده از این عادی‌سازی روابط با عنوان دیگری یعنی تحت عنوان مقدمه‌ای برای روابط یاد کند تا اینکه اعتراضات داخلی افزایش پیدا نکند اما بازهم شاهد یک موجی از مخالفت‌های بحرینی‌های خارج و داخل این کشور هستیم که این می‌تواند برای رژیم بحرین خطرناک باشد.

وی بیان کرد: به هر ترتیب این کوشش آمریکایی‌ها برای عادی‌سازی روابط میان بحرین و امارات متحده عربی با صهیونیست‌ها به جای آنکه نشان‌دهنده توانمندی آمریکایی‌ها و مقبولیت رژیم صهیونیستی در منطقه باشد، ضعف و ناتوانی آمریکا و مورد نفرت بودن بیش از پیش رژیم کودک‌کش را اثبات کرد.

آمریکایی‌ها از کشورهای پرجمعیت می‌ترسند

کارشناس مسائل غرب آسیا تأکید کرد: در واقع آمریکایی‌ها نشان دادند که دیپلماسی آن‌ها نه تنها نمی‌تواند آن شعارهای بزرگی که در مورد فلسطین دادند را تحقق ببخشد بلکه ناگزیر شدند به کوچکترین کشورهایی بسنده کنند که عادی شدن روابط آن‌ها با رژیم صهیونیستی هیچ افتخاری به دنبال ندارد، چرا که این روابط قبل از این به صورت پنهانی وجود داشته و امروز آشکار شده است.

قنادباشی تصریح کرد: این وضعیت هزینه‌های زیادی برای آمریکایی‌ها دارد و نشان دهنده این است که آمریکایی‌ها نگران ملت‌ها وکشورهای پرجمعیت هستند وهمچنین نشان می‌دهد چه موج مخالفت‌های مردمی علیه آمریکایی‌ها در منطقه وجود دارد و آن‌ها چاره‌ای ندارند جز اینکه به کشورهای کوچک در منطقه بسنده کنند که این موضوع نیز برای آمریکا پیامدهایی را به دنبال دارد.

وی خاطرنشان کرد: امروز ایالات متحده آمریکا بیش از گذشته در کنار رژیم صهیونیستی قرار گرفته و نفرتی که مردم نسبت به رژیم کودک‌کش و اشغالگر صهوینستی دارند در حال حاضر بیش از گذشته شامل حال آمریکایی‌ها نیز می‌شود و آن‌ها هم در این نفرت به رژیم صهیونیستی شریک هستند و مورد نفرت بیش از پیش قرار می‌گیرند.

رژیم صهیونیستی جایگاه بسیار متزلزلی در منطقه دارد

کارشناس مسائل غرب آسیا با بیان اینکه این عادی‌سازی روابط به هیچ عنوان نشان دهنده مقبولیت رژیم صهیونیستی نیست، عنوان کرد: اینکه دولت‌های وابسته به آمریکا از طریق فشارهای آمریکایی مجبور شوند روابط‌شان را با رژیم صهیونیستی عادی کنند، نشان دهنده این است که این رژیم جایگاه بسیار متزللی دارد چرا که اگر واقعا رژیم صهیونیستی مقبولیت سیاسی و منطقه‌ای داشت احتیاجی به نقش‌آفرینی و فشار آمریکا نبود.

قنادباشی گفت: این شتاب‌زدگی برای عادی‌سازی روابط کشورهای امارات و بحرین با رژیم صهیونستی آن هم در ماه‌های پایانی دوره اول ریاست جمهوری ترامپ نشان می‌دهد دولت آمریکایی احتیاج به برگ برنده‌ای در انتخابات دارد که این بیانگر ضعف آمریکا است، از سوی دیگر نیز این وضعیت نشان دهنده این است که رژیم صهیونستی هم از تغییرات احتمالی شرایط در آمریکا احساس خطر می‌کند.

اقتصاد بحرین و امارات بعد از عادی‌سازی روابط افول می‌کند

وی افزود: رسانه‌های غربی اینگونه تبلیغ می‌کنند که رژیم صهیونیستی با ورود به امارات و بحرین می‌تواند به این کشورها کمک کند، اما این تبلیغات از اساس غلط و غیرواقعی است چرا که رژیم صهیونیستی هیچ‌گاه جرأت فرستادن نیروهایش به این کشورها را نمی‌کند چون می‌داند در این کشورها مسلمان‌ها حضور دارند و ممکن است نیروهایش مورد هدف نیروی‌های مسلمان و اهالی بجرین و امارات قرار بگیرد.

قنادباشی اظهار داشت: لذا صهیونیست‌ها آمادگی این را که حتی نیروهای سیاسی‌شان را بطور علنی به منطقه بفرستند ندارند، چرا که باید هزینه‌های زیادی برای حفظ نیروهایشان و حتی اگر بخواهند سفارت‌خانه بزنند برای سفیرشان متحمل شوند؛ بر همین اساس این روابط هیچ‌گاه به معنای همکاری گسترده نخواهد بود بلکه رژیم صهیونیستی به دنبال این است تا از قدرت اقتصادی این دو کشور به نفع خودش بهره‌برداری پنهانی کند و پیش‌بینی می‌شود رونق اقتصادی بحرین و امارات بعد از برقراری روابط با رژیم صهیونیستی به شدت افول کند.

انتهای پیام/ 




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.