انتخاب نخستوزیر و اجماع حداکثری گروههای عراقی، مانع مداخله آمریکا شد
سیدرضا صدرالحسینی کارشناس مسائل غرب آسیا در گفتگو با خبرنگار یزدرسا پیرامون تحولات اخیر عراق و انتخاب نخستوزیر جدید این کشور گفت: رخدادهای چند ماه قبل در عراق و استعفای عادل المهدی، انسجام جریانهای شیعی این کشور را با مشکلاتی همراه کرد و همین مسئله موجب شد تا آمریکا و دشمنان محور مقاومت، نسبت به بیدولتی در عراق ابراز امیدواری کنند.
وی افزود: دشمنان ملت عراق، بعد از شهادت سردار سلیمانی، بیشتر نسبت به به هم ریختن انسجام شیعیان عراقی امیدوار شدند، اما انتخاب الکاظمی به نخستوزیری این کشور که با اتفاق نظر شیعان و گروههای مختلف عراق همراه بود، مسیر را تغییر داد.
کارشناس مسائل غرب آسیا اظهار داشت: تلاش آمریکا این بود که عدنان الزورقی را به نخست وزیری عراق برساند اما جریانهای شیعی و گروههای مقاومت با اتحاد مانع نفوذ و مداخله آمریکاییها شدند و این نقشآفرینی تعیینکننده گروههای شیعی بسیار قابل اهمیت است.
صدرالحسینی درباره تأثیر انتخاب الکاظمی به نخستوزیری عراق در روابط این کشور با جمهوریاسلامی ایران عنوان کرد: بدیهی است که آمریکاییها از روابط حسنه ایران و عراق ناراحت باشند و آنها تلاش میکنند با قلدری مانع از رابطه تجاری و اقتصادی عراق با ایران شود، اما شواهد و قرائن نشان میدهد که عراق در دوره الکاظمی نیز به روابط اقتصادی خود با ایران ادامه خواهد داد و این موضوعی است که جریانهای مقاومت هم قبل از انتخاب الکاظمی به نخستوزیری با او به نتیجه رسیدهاند.
وی به مصوبه پارلمان عراق بعد از شهادت سردار سلیمانی و ابومهدی المهندس مبنی بر خروج آمریکاییها از این کشور اشاره کرد و گفت: مسئله اجرای کامل مصوبه پارلمان عراق یکی از اقدامات مهمی است که الکاظمی باید انجام دهد و البته قبل از انتخاب وی، جریانهای مقاومت عراق در این رابطه نیز با او به نتیجه رسیدند اما شکی نیست که امریکا در قبال اجرای این مصوبه مقاومت خواهد کرد.
کارشناس مسائل غرب آسیا با اشاره به اجماع حداکثری عراق در انتخاب نخستوزیر جدید، تأکید کرد: این اجماع جریانهای مؤثر شیعی، اهل تسنن و اکراد عراق، موضوعی ارزشمند و بسیار مهم است که گروههای مختلف عراقی باید برای حفظ آن تلاش کنند.
صدرالحسینی به شکستهای مکرر آمریکا در منطقه و عراق اشاره و خاطرنشان کرد: آمریکاییها برای نیل به اهدافشان از هر ابزاری استفاده میکنند که استفاده از جریانهای تکفیری و تروریستی مانند داعش نمونهای از آن است؛ لذا آنها برای جبران شکستهایشان همچنان تلاش دارند تا گروههای تروریستی را در منطقه فعال و حمایت کنند.
انتهای پیام/