انتخابات، نمونه عظمت نظام اسلامی
یزد رسا، نیاز جوامع به جلوگیری از هرگونه هرج و مرج و بی نظمی، ایجاب می كند كه عده ای به نمایندگی از سوی مردم، اداره امور كشور و تعیین چارچوب اداره آن را بر عهده بگیرند.
در كشور های مدعی حكومت مردمی، این عده با حضور مردم و از طرف آنان انتخاب می شوند. درنظام جمهوری اسلامی ایران بر اساس اصل ششم قانون اساسی« امور كشور باید به اتكای آرای عمومی اداره شود، از راه انتخابات، انتخاب رئیس جمهور، نمایندگان مجلس شورای اسلامی، اعضای شوراها و نظایر اینها، یا از راه همه پرسی در مواردی كه در اصول دیگر این قانون تعیین می گردد. »
با توجه به این اصل، در جمهوری اسلامی ایران، اداره حكومت و قانون گذاری در چار چوب اصول قانون اساسی با اداره و نظر ملت تعیین می گردد و برگزاری انتخابات در حقیقت تبلور اراده و خواست مردم می باشد.
شركت در انتخابات آزاد و منصفانه يكي از شيوه هاي مشاركت سياسي است كه زمينه تحقق و توسعه مشاركت سياسي مردم را فراهم مي آورند و آن را تضمين مي كنند.
لذا مسئله انتخابات از بدو تشكيل نظام جمهوري اسلامي مورد توجه مسئولان كشور قرار داشته و تا به امروز كه قريب به 37 سال از تشكيل آن مي گذرد، دوره اي را نمي توان يافت كه در آن انتخابات به بهانه اي نظير اختلافات سياسي ، ناآرامي هاي داخلي و حتي تهاجم نظامي دشمن بيگانه تعطيل شده باشد .
قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران، انتخابات را به دفعات مطرح كرده و ابعاد مختلف آن را مورد توجه قرار داده است .
بر اساس قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران ، حكومت و حق ولايت از آن خداي متعال است كه آن را از طريق مردم براي سعادت و هدايت آنان در جهان به وديعه گذارده است . در اصل پنجاه و ششم قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران در توضيح اين مطلب چنين آمده است: «حاكميت مطلق بر جهان و انسان از آن خداست، و هم او انسان را بر سرنوشت اجتماعي حاكم ساخته است . هيچ كس نمي تواند اين حق الهي را از انسان سلب كند يا در خدمت منافع فرد يا گروهي خاص قرار دهد.»
در بیان ضرورت مشارکت در انتخابات همین بس که بر مسلمانان لازم است برای تعیین سرنوشت اجتماعی خود، مشارکت سیاسی داشته باشند و در اموری چون انتخابات برای برگزیدن افراد صالح، باتقوا و کاردان برای اداره امور جامعه و کشور بی تفاوت نباشند، چرا که بی تفاوتی در این امور مهم، به حاکمیت اشرار و بدان و کم رنگ شدن ارزش های دینی و رواج ظلم و فساد خواهد انجامید. رسول خدا(ص) فرمود:« هرگاه کارگزاران شما اشرار و ثروتمندان بخیل باشند و امور زندگیتان با شورا و مشورت سامان نگیرد، درون زمینمردن برای شما برتر از زندگی بر روی زمین است».
امیرمومنان (ع) درباره ی تاثیر مشارکت مردم می فرماید: اگر انبوه آن جماعت نبود، یا گرد آمدن یاران حجت بر من تمام نمی کرد ... زمام حکومت را بر گردنش می افکندم(حکومت را نمی پذیرفتم)
امام خمینی (ره ) درباره اهمیت حضور و شرکت مردم در انتخابات می فرمایند : « این وظیفه ای است الهی وظیفه ای است ملی وظیفه ای است انسانی وظیفه ای است که ما باید به آن عمل بکنیم همه مان باید در انتخابات شرکت بکنیم . »
انتخابات، نمونه عظمت نظام اسلامی
مقام معظم رهبری در اهمیت مقوله انتخابات می فرمایند: مسئله ی انتخابات خیلی مهم است. یکی از نمونه های عظمت این نظام، همین انتخابات است. برای همین هم هست که انتخابات ملت ایران - این پدیده ی به این وضوح - را انکار میکنند. مردمسالاری، این چیز واضح را که وابسته ی به انتخابات مردمی است - که در ایران در طول این بیست و هشت نه سال، هر سالی یک بار به طور متوسط اتفاق افتاده است - دشمنان عنود و لجوج انکار میکنند. چرا؟ چون میدانند که این یکی از آن شاخصه های مهم پیروزی ملت ایران است.
منبع: یزد ندا
انتهای پیام/
Related Assets:
- عده ای به دنبال وارد کردن افراد مسئلهدار به مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری هستند
- ادبیات خطر و القای بحران؛ استراتژی تاریخ گذشته اصلاحطلبان
- خدمات کارگزاران دولت باید بستر ساز حضور مردم در انتخابات باشد
- اعضا و مسئولان بنیاد شهید حق شرکت در فعالیتهای سیاسی و انتخاباتی را ندارند/برکناری برخی از مسئولان بنیاد شهید به دلیل حضور در فعالیتهای انتخاباتی
- اصل بی طرفی در انتخابات رعایت شود/سیاست کلی در انتخابات، حضور حداکثری مردم است
- سندرم درشت تر از قانون جلوه دادن افراد از در تفکر اطرافیان هاشمی