انحصار آمریکا در درمان سوختگیهای عمیق شکست
به گزارش یزدرسا به نقل از مهندس نیوز، محققان دانشگاه امیرکبیر موفق به ساخت نانوداربستهای دو بعدی و سه بعدی زیستی برای استفاده در سوختگیهای عمیق و زخمهای دیابتیک، بدون ایجاد فیبروز یا اسکار بر روی پوست شدند.
شیوا اسبری، پژوهشگر و طراح این پروژه، از رایزنی برای تجاری سازی طرح نانوداربستهای دو بعدی و سه بعدی زیستی برای استفاده در سوختگیهای عمیق و زخمهای دیابتیک خبر داد.
این فارغالتحصیل دکترای تخصصی مهندسی پزشکی از دانشگاه امیرکبیر در حاشیه هفتمین جشنواره و نمایشگاه فناوری نانو، در مورد طرح خود به خبرنگار مهندس نیوز گفت: محصول تولید شده با عنوان نانوداربستهای زیستی در درمان سوختگیهای عمیق درجه دو و سه، انواع اسکارهای مزمن و زخمهای دیابتیک مورد استفاده قرار میگیرد.
وی افزود: این محصول شامل یک فیلم بسیار نازک از جنس عسل که به صورت اسپین کد شده است و نانو الیاف کلاژن، کیتوسان و همچنین نانوذرات الکترو اسپری شده برگ ارزن است، و این محصول که به شکل ورقه ای نازک است در 24 ساعت اول آسیبدیدگی در محل زخم قرار میگیرد و کاملا جذب پوست شده و به تشکیل لایه اول سلولی کمک میکند.
اسبری، با اشاره به اینکه این محصول میتواند در شرایط اضطراری توسط خود فرد آسیبدیده در محل زخم استفاده شود، ادامه داد: پس از 24 ساعت که لایه اول سلولی، شکل گرفت، قسمت سه بعدی محصول که شامل هیدروژل کلاژن که داخل آن الیاف کلاژن-کیتوسان قرارگرفته است، در محل آسیب دیدگی قرار میگیرد و باعث میشود که رفتار مناسب سلولی انجام شود و پوست مجددا به حالت سه بعدی تشکیل شود.
وی ساخت این محصول از مواد طبیعی، سازگاری با پوست انسان، عدم ایجاد علائم پاتوفیزیولوژیک و بهبودی بسیار سریعتر نسبت به درمانهای عادی را از مزایای این طرح برشمرد و افزود: این محصول در حال حاضر در شرف تجاری شدن است و در این صورت برای مثال اندازه 10×10 محصول قیمتی حدود 50 تا 70 هزار تومان به بازار ارائه خواهد شد، که بسیار مقرون به صرفه است.
وی ادامه داد: به علت اینکه در حال حاضر واردات این نوع محصولات که برای سوختگیهای عمیق کاربرد دارند را در ایران نداریم و محصولاتی که وارد میشوند در صورت استفاده بافت فیبروزی یا اسکار بر روی پوست بجای میگذارند، این محصول میتواند جایگزین به صرفه و مناسبی برای محصولاتی که در حال حاضر مورد استفاده قرار میگیرند، باشد.
اسبری، با بیان اینکه نمونه مشابه این محصول تنها در آمریکا تولید شده است ولی به علت تحریم به ایران وارد نمیشود، گفت: در صورت تجاری سازی احتمالا بازار خوبی برای صادرات به کشورهای منطقه وجود خواهد داشت چرا که آنها نیز شرایطی مشابه ما داشته و در تحریم هستند.
انتهای پیام/ص
Related Assets:
- درخشش دانشجوی یزدی در کنفرانس بین المللی نانو
- ثبت نام چهارمین دوره مسابقه ملی فناوری نانو در بنیاد نخبگان یزد آغاز شد
- تنها پژوهشکده پوشش های نانو ساختار دانشگاه پیام نورکشور در یزد تأسیس شد
- مهلت ثبت نام چهارمین مسابقه ملی نانو فنآوری در دانشگاه یزد تمدید شد
- ماندگاری رنگ با نانو ذرات درصنعت نساجی/ افزایش راندمان وکیفیت صنایع نساجی با این تحقیق
- سمینار آشنایی با نانوفناوری و کاربردهای آن در دانشگاه یزد برگزار می شود