ID : 36662581
معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان یزد:

انصراف 2400 زوج از طلاق در سال گذشته/ روند طلاق در یزد ثابت است


معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان یزد گفت: خوشبختانه درسال گذشته با برگزاری 179 کارگاه با عنوان آئینه 2400 زوج از پیگیری پرونده خود منصرف شدند.

به گزارش یزدرسا، به استناد بند پنج اصل یکصد و پنجاه و شش قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران یکی از وظایف قوه قضائیه را "اقدام مناسب برای پیشگیری از وقوع جرم و اصلاح مجرمین" است از همین روی از اواخر سال ۱۳۸۹ معاونتی تحت عنوان «معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم» در ساختار قوه قضائیه تعریف، راه اندازی و از سال ۱۳۹۰ به صورت جدی فعالیت خود را آغاز کرد.

به مناسبت هفته قوه قضائیه به سراغ محمدحسین رحیمی معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان یزد رفتیم تا با اقدامات این معاونت در یک سال گذشته بیشتر آشنا شویم
رحیمی در مصاحبه با یزدرسا، ضمن تبریک هفته قوه قضائیه؛ بابیان این مطلب که عمده فعالیت معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه  انجام اقدامات فرهنگی اجتماعی است گفت: این معاونت در حوزه های مختلفی انجام وظیفه می کند  اما در حدود 80 درصد از اقدامات ما در حوزه فرهنگی اجتماعی است و رسانه ها به عنوان  ضمانت اجرایی و پشتیبانی اقدامات پیشگیرانه به حساب می آیند.
 
انصراف  2400 زوج از طلاق در سال گذشته
 
معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان افزود: در سال گذشته در بحث خانواده حدود 3 هزار و 300 پرونده طلاق مر بوط به 6600زوج به این معاونت ارجاع داده شد  که با برگزاری 179 کارگاه با عنوان آئینه خوشبختانه  1200 پرونده یعنی 2400 زوج از پیگیری پرونده خود منصرف شدند.
 
رحیمی با بیان اینکه خوشبختانه از سال 95  تاکنون در 9 مورد از دعاوی خانواده شاهد کاهش 17 درصدی بودیم اظهار داشت:مهریه، نفقه، حضانت، تمکین، اجازه ازدواج مجدد و ... از مصادیق دعاوی خانواده هستند و طلاق یکی از انواع دعاوی خانواده به شمار می رود.
 
وی در خصوص اینکه در سال گذشته وضعیت طلاق استان به چه صورت بوده است اظهار داشت: آمار دقیق در خصوص طلاق در اختیار ثبت احوال است چرا که در برخی موارد رای به جدایی صادر می شود اما به مرحله اجرا در نمی آید اما در مجموع می توان گفت بر اساس آمارها روند طلاق در یزد روند ثابتی است. 
 
معاون قضایی ريیس کل دادگستری در ادامه به بیان اقدامات این معاونت در زمینه افزایش مشارکت مردم اشاره کرد و ابراز داشت: یکی از اقدامات خوبی که در سال گذشته صورت گرفت بحث تقویت زیر ساخت های  داوری بود که تلاش کردیم داوران را از صنوف مختلف آموزش دهیم و ازاین ظرفیت مردمی به نحو شایسته ای  استفاده کنیم که البته روند مثبتی هم در این زمینه داشتیم.
 
بررسی 130پرونده توسط داوران منتخب مردمی
 
وی با بیان اینکه از مزایای طرح داوری کاهش هزینه ها،عدم رعایت تشریفات اداری و آیین دادرسی مدنی و انتخاب داور توسط خود مردم است  تصریح کرد: علی رغم اینکه در سال 96 تنها چند پرونده از این روش بررسی شد اما در سال گذشته 190 مورد پرونده و در سه ماهه امسال نیز تاکنون 130 مورد پرونده از طریق داوری مورد بررسی قرار گرفته است که این آمار ها نشان از تمایل مردم نسبت به حل موضوع از طریق داوری دارد.
 
معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان از فعالیت 20 موسسه داوری در یزد خبر داد و گفت: خوشبختنانه 90 درصد پرونده هایی که از طریق داوری مورد بررسی قرار گرفته به صلح و سازش ختم شده است.
 
این مقام قضائی  در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به تشکیل هسته های تخصصی پیشگیرانه در معاونت پیشگیری قوه قضائیه اظهار داشت: در زمیه پیشگیری طرحی با عنوان دیده بانان پیشگیری اجرایی شده که بر اساس آن افراد علاقه مند به همکاری با دستگاه قضا با مراجعه به سایت سجا در آن سامانه ثبت نام کرده و پس از تائید از سوی دستگاه می توانند به عنوان دیده بان پیشگیری فعالیت کنند.
 
فعالیت هزار دیده بان پیشگیری در یزد
 
وی تعداد دیده یان پیشگیری در یزد را هزار نفر عنوان کرد و ابراز داشت: این افراد اقداماتی نظیر اقدام علیه منابع طبیعی و محیط زیست ،فساد اداری و مالی،حوادث کارگری، جرائم مربوط به مواد مخدر، جرائم فضای مجازی و صیانت از اب را رصد کرده وآن را به معاونت پیشگیری اطلاع می دهند.
 
وی افزود: بلافاصله پس از وصول گزارشات، دستور قضائی صادر و در بدو کار از آن انجام این اعمال جلوگیری به عمل می آید.
 
گفتنی است پیشگیری از تصرف حدود 40 هکتاراز اراضی ملی، پیشگیری و پلمپ 40 حلقه چاه آب غیر مجازو اقداماتی در زمینه احتکار کالا از جمله فعالیت هایی است که با مشارکت دیده بانان پیشگیری انجام شده است.
 
انتهای پیام/



summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.