آنفولانزای حاد پرندگان اخیر در یزد 22 میلیارد خسارت برجا گذاشت
مدیر گروه خدمات بیمه کشاورزان استان یزد در گفتگو با خبرنگار یزد رسا گفت: در سال زراعی 96-95 که از مهر ماه سال گذشته شروع و تا پایان شهریور ماه سال جاری میزان برآوارد خسارات در سال زراعی مذکور 423 میلیون و 419 هزار ریال بوده که قریب به 55 درصد از غرامت های مربوطه تاکنون به حساب بیمه گذاران واریز شده است.
حسین نوری زاده فیروزآباد اظهار داشت: با پیگیری های انجام شده و قول مساعد ستاد صندوق بیمه در تهران مابقی غرامت بیمه گذاران بخش کشاورزی در اسرع وقت پرداخت خواهد شد.
وی اعلام کرد: در سطح استان در حوزه باغات 20.348 هکتار، در حوزه زراعت 2394 هکتار، در حوزه دام سبک و سنگین 30.845 راس و در حوزه طیور 19 میلیون و 100 هزار قطعه و در حوزه منابع طبیعی 868.364 هکتار تحت پوشش صندوق بیمه کشاورزی می باشد.
نوری زاده با اشاره به حوزه های مختلف تحت پوشش بیمه کشاورزی در استان گفت: بیشترین غرامت پرداختی در حوزه باغات به خصوص محصول پسته بوده است است که بیشترین سطح زیر کشت استان را دربردارد.
وی با بیان این که شیوع آنفولانزای مرغی در استان منجر به حذف کانون آلوده در سه واحد مرغداری تخمگذار با تایید و همراهی اداره دامپزشکی شده است افزود: در این جریان غرامتی بالغ بر 22 میلیارد ریال برآورد گردیده که مراحل بررسی و تکمیل مدارک مربوطه در حال انجام است و دز اسرع وقت پرداخت خواهد شد.
نوری زاده افزود: با انجام امور بیمه ای واریز حق بیمه ای به میزان 500 میلیون ریال در قالب بیمه پایه کشاورزی نیز غرامت پرداخت خواهد شد که این مهم به اهمیت بیمه پایه کشاورزی بر می گردد
مدیر گروه خدمات بیمه کشاورزان استان یزد در خصوص دلیل تاخیر در پرداخت غرامت به بیمه گذاران گفت: دلیل اصلی در تاخیر پرداختها که در همه استانها نیز وجود دارد مربوط به عدم تامین منابع مالی از سوی دولت بوده که با پیگیری های ارگان های همسو در جهاد کشاورزی، ستاد بحران و نمایندگان مجلس پرداخت ها در اسرع وقت انجام می گیرد.
نوری زاده در خصوص مواردی که تحت پوشش این صندوق است گفت: در حوزه زراعت و باغات عمدتا عواملی قهری و طبیعی شامل سیل، تگرک، طوفان، سرما، یخبندان، نوسانات دمائی، گرمازدگی، باد گرم و در حوزه دام و طیور نیز علاوه بر عوامل قهری و طبیعی عوامل بیماری زا نیز بسته به نوع دام تحت پوشش بیمه کشاورزی است.
وی اظهار داشت: علی رغم اطلاع رسانی گسترده ای که از طریق تهیه و توزیع بروشورها و تراکتها و رسانه ها صورت می گیرد تنها 50 الی 60 درصد بهره برداران استان در حوزه کشاورزی تحت پوشش صندوق بیمه کشاورزی در استان قرار دارند.
نوری زاده با بیان این که صندوق بیمه کشاورزی تنها مجرای حمایتی دولت در حمایت از بخش کشاورزی و دامداری است افزود: عمده پرداخت های دولت در جهت جبران خسارت های وارده بر این بخش از طریق این صندوق می باشد و هیچگونه محدودیتی برای پوشش حداکثر محصولات کشاورزی در حال حاضر وجود ندارد.
این مقام مسئول تاکید کرد: بهره برداران می توانند نسبت به بیمه کردن سطح و ظرفیت حوزه های مختلف کشاورزی خود اقدام کنند که اگر چنانچه خسارتی به آن ها وارد شد؛ کمک های دولتی به درستی در اختیار آنها قرار گیرد.
نوری زاده با اشاره به اهمیت بیمه پایه کشاورزی گفت: اساس و شالوده این بیمه نامه در راستای حمایت بیشتر از این بخش پایه ریزی شد که بر سه اصل حق بیمه اندک، تعهدات بالا و پوشش خسارت های فاجعه بار استوار است و در حال حاضر 10 نوع محصول در قالب این بیمه نامه پایه کشاورزی تحت پوشش صندوق بیمه می باشند.
وی افزود: بیمه نامه های پایه در این چند محصول و در کنار سایر بیمه نامه هایی که تاکنون وجود داشته شرایط بسیار خوبی فراهم کرده و امکان پوشش در اکثر محصولات مورد نظر را داشته و کلیه بهره برداران این بخش ها در محصول مورد بیمه می توانند با حداقل حق بیمه سطح و ظرفیت خود را بیمه نموده و یک آسودگی خاطر را در سرمایه گذاری خود داشته باشند.
وی ادامه داد: با استقبال بهره بردارن در این چند محصول از بیمه پایه کشاورزی می توان امکان تامین این بیمه نامه به سایر محصولات تحت پوشش صندوق بیمه فراهم کرد و کلیه محصولات تحت پوشش بیمه پایه قرار گیرند.
نوری زاده با بیان این که شش دفتر اصلی و 15 دفتر فرعی فصلی شرکت های خدمات بیمه کشاورزی در سراسر استان فعالیت دارند افزود: هر ساله اطلاعات مربوط به تعرفه های بیمه ای و همچنین عوامل تحت پوشش و تعهدات صندوق در برابر خسارتهای وارده به صورت بروشور و دفترچه های آماری از طریق شرکت های خدمات بیمه کشاورزی بین بیمه گذاران توزیع و اطلاع رسانی می شود. همچنین برای کسب اطلاعات بیشتر می توانند با شماره تلفن 38269470 تماس بگیرند و یا به سایت صندوق بیمه کشاورزی مراجعه کنند.
انتهای پیام/س*