اوباما به کمک ایران میتواند به جنگهای طولانیمدت امریکا در خاورمیانه پایان دهد
این روزنامه آمریکایی سپس به دهه 1980 اشاره کرد و وقایع آن زمان تا امروز را مورد بررسی قرار داد و نوشت که سرنگونی شاه در ایران و حمله جماهیر شوروی به افغانستان، کارتر را وادار کرد که اقدامی صورت دهد و نتیجه آن، سیاست طولانیمدت نظامیگری آمریکا در سراسر منطقه شد.
واشنگتنپست ادامه داد: حضور نظامی آمریکا در منطقه در حال کاهش است. اوباما مقادیر زیادی از سرمایه و حتی جان آمریکاییهایی را در این جنگها صرف کرد ولی در عوض چیزهای کمی به مردم آمریکا نشان داد. این سرمایهگذاری در جنگ هماکنون در حال پایان است.
بر اساس این گزارش، اوباما همچون کارتر در سال 1980، گزینههای اندکی در اختیار دارد. در خانه، خشم گسترده، وحشت و نگرانی، کارتر را وادار کرد تا ملت را برای جنگ بزرگتر در خاورمیانه آماده کند. کارتر برای جانشینان خود پنتاگون را به ارث گذاشت که این ارگان درگیر افزایش توانمندی مداخله در همه کشورها از مصر گرفته تا پاکستان میباشد.
واشنگتنپست ادامه داد: امروز، سرخوردگی گسترده با جنگهای به وجود آمده و شبه جنگها، اوباما را از آغاز یک جنگ دیگر منع کرده است.
ناامیدیهای پی در پی نظامی که همگی آنها را اوباما ایجاد نکرده بود موجب شد اختیارات اوباما بعنوان فرمانده کل قوا سرکوب شود.رئیسجمهور آمریکا به جای آنکه تصمیمگیرنده باشد، تصمیماتی را تأیید میکرد که به طور موثر در جاهای دیگر گرفته شده بود.
این گزارش ادامه داد: بعنوان مثال، در لغو حملهای که آمریکا تهدید کرده بود علیه سوریه انجام میدهد، اوباما افکار عمومی و آنچه را که کنگره گفته بود، مطرح کرد. مردم آمریکا دیگر میل خود به جنگ را از دست دادهاند.
واشنگتنپست سپس در ادامه گزارش خود اینگونه با اشاره به دلزدگی مردم آمریکا از جنگهای آمریکا در کشور خود نوشت: در افغانستان، وعدههایی برای عقبنشینی مطرح شده است و حرفهایی زده شده است که آمریکا تمایلی ندارد که تمام وقت خود را صرف یک منطقه کند اما تمامی اینها این منظور و مفهوم را نمیرساند که جنگ آمریکا در خاورمیانه تمام شده است.
حملات هواپیماهای بدون سرنشین آمریکا ادامه دارد. حملات موشکی خواه در پاکستان، افغانستان، یمن یا سومالی باشد، اما هدف راهبردی بزرگتری را دنبال نمیکند.
واشنگتنپست سپس به نقش ایران اشاره کرد و نوشت: در تهران، احتمال یافتن یک راه برای بیرون آمدن از جنگ همیشگی وجود دارد. ما جمهوری اسلامی ایران را بپذیریم، آنها وضع موجود منطقهای را میپذیرند و ما فرصت داریم تا زخمهایی که خودمان بر خودمان وارد کردهایم را بهبود بخشیم.
این گزارش در ادامه افزود: مذاکره بر سر برنامه هستهای ایران، وسیله را برای دستیابی به یک هدف بزرگتر فراهم میآورد.
چنین توافقی به طور قطع عربستان سعودی و اسرائیل را خشمگین میکند که هرکدام از آنها دلایلی را دارند که ایران را یک تهدید برای موجودیت خود میدانند. اوباما فقط احتمالاً میتواند این گزینه را انتخاب کند که به آنها اجازه دهد در مقابل این قضیه ترشرویی کنند.
واشنگتنپست ادامه داد: آمریکا دیگر نباید تسلیم سعودیها شود. ذخایر نفت و گاز طبیعی آمریکای شمالی بسیار گستردهتر از چند سال قبل است. دیگر مثل چند سال قبل نیست که حفظ ائتلاف آمریکا و سعودی اهمیت چندانی داشته باشد و خوشحال نگه داشتن خاندان سعودی خیلی اهمیت داشته باشد.
این روزنامه آمریکایی افزود: همین مسئله درباره اسرائیل نیز صدق میکند، اسرائیل امنیت خود را به همه چیزهای دیگر ترجیح میدهد. البته حق دارد. آنچیزی که باید به آن توجه کرد این است که واشنگتن باید آن اقدامات اسرائیل که منافع آمریکا را مهار میکند، نادیده بگیرد، همانطور که تلآویو به مخالفتهای آمریکا در بحث گسترش شهرکسازی در کرانه باختری توجهی نمیکند، آمریکا نیز نباید به اسرائیل اجازه دهد درباره سیاستهای واشنگتن در قبال آمریکا تصمیمگیری کند.
واشنگتنپست در پایان اینگونه تصریح کرد که خروج آمریکا از بدبختیهایش در منطقه از طریق تهران ممکن است.