ID : 11741054
هرکسی کو دور ماند از اصل خویش...

آیا امیدی به بازگشت خاتمی هست؟! ماجراهای درس آموز دوغ و انار و میرحسین و ...


ارادت بیت آیت‌‌‌الله خاتمی به مقام معظم رهبری، آن‌قدر در اظهارات خانواده ایشان روشن بود که این امر موجب تعجب برخی به اصطلاح خبرنگاران آن زمان- که اکنون برخی از آنان پناهنده شده‌اند- شد. پیش از این سفر، شنیده بودم که رابطه عاطفی خاصی بین بیت‌ آیت‌الله خاتمی با مقام معظم رهبری هست، اما شنیدن کی بود، مانند دیدن.»

به گزارش یزد رسا به نقل از پایگاه خبری تحلیلی طنین ایران - درگذشت صبیه آيت‌الله خاتمی- نماینده امام(ره) و امام جمعه فقید شهر یزد-  و صدور پیام تسلیت مقام معظم رهبری خطاب به والده ایشان، اگرچه برای برخی رخدادی متعارف بود؛ اما برای آگاهان از روابط صمیمانه مرحوم آيت‌الله خاتمی با حضرت آيت‌الله خامنه‌ای، بار دیگر پیوند عمیق آن یاردیرین امام(ره) و نظام با شخص مقام معظم رهبری را تداعی کرد. پیام تشکر متقابل همسر آيت‌الله خاتمی خطاب به رهبر معظم انقلاب نیز بهانه‌ای شد تا خاطره‌ای از ارادت امام‌ جمعه فقید اردکان و همسر مکرمه‌ ایشان نسبت به رهبر فرزانه انقلاب بازگو شود:

«سال 88 و پیش از انتخابات ریاست‌جمهوری، وقتی همراه (خبرنگار) آقای میرحسین موسوی به سفر انتخاباتی یزد - اردکان- رفته بودیم؛ بعد از حضور در مزار مرحوم آیت‌الله خاتمی(ره) به منزل مرحوم آیت‌‌الله خاتمی رفتیم. در این دیدار آقای موسوی دقایقی درباره انتخابات ریاست‌جمهوری و هدف از حضور در انتخابات سخنرانی کرد و همسر آیت‌الله خاتمی به نمایندگی از بیت ایشان، با تقدیر از حضور وی در منزل آیت‌الله خاتمی، گفت: خانواده ما خود را در مسیر ولایت می‌بینند و می‌دانند، ان‌شاءالله شما هم اگر پیروز شدید در خدمت اسلام، انقلاب و رهبری باشید.

همسر آیت‌الله خاتمی در حاشیه این دیدار و در جمع چند تن از خبرنگاران به ما گفت: من همیشه «آقا» را دعا می‌کنم، خداوند ایشان را حفظ کند، ما همیشه سهم(انار) ایشان را از باغات خود کنار گذاشته و برایشان می‌فرستیم.

ارادت بیت آیت‌‌‌الله خاتمی به مقام معظم رهبری، آن‌قدر در اظهارات خانواده ایشان روشن بود که این امر موجب تعجب برخی به اصطلاح خبرنگاران آن زمان- که اکنون برخی از آنان پناهنده شده‌اند- شد. پیش از این سفر، شنیده بودم که رابطه عاطفی خاصی بین بیت‌ آیت‌الله خاتمی با مقام معظم رهبری هست، اما شنیدن کی بود، مانند دیدن.»(خبرگزاری تسنیم/ به نقل از مهدی مشکینی(خبرنگار))

 

شخص آیت‌الله سید روح‌الله خاتمی نیز ارادتی وافر به رهبر فرزانه انقلاب در دوران ریاست جمهوری داشتند و نزدیکان ایشان به خوبی از این عشق متقابل آگاه بودند؛

« در زمان جنگ، آیت الله خامنه ای به تیپ الغدیر تشریف بردند . من نیز در خدمت ایشان بودم . معظم له در جمع رزمندگان استان یزد، سخنرانی کردند، سپس به سنگر فرماندهی رفتیم. ناهار را در آن سنگر صرف نمودیم . آیت‌الله سید روح الله خاتمی نیز حضور داشتند . ایشان با دست‌های لرزان خود، کاسه بزرگی را برداشت، مقداری ماست داخل آن ریخت و بعد شروع به درست کردن دوغ نمود . دوغ آماده شد . کاسه دوغ را خدمت مقام معظم رهبری آورد و فرمود: آقا دوغ را برای شما درست کرده ام .

آیت الله خامنه ای فرمودند: شما خیلی به زحمت افتاده اید، خودتان میل بفرمایید .

آیت الله سید روح الله خاتمی گفت: اول شما تناول بفرمایید؛ چرا که من آن را برای شما آماده کرده ام . شما بفرمایید و سپس از باقیمانده آن به عنوان «تبرّک» خواهم خورد .

مقام معظم رهبری خواستند کاسه را بگیرند که آیت الله خاتمی فرمود: نه! می خواهم با دست خودم به شما دوغ بدهم! بعد با دست‌های لرزان خود کاسه را نگه داشت و آقا از آن دوغ آشامیدند . پس از آن‌که مقام معظم رهبری از آن دوغ نوشیدند، آیت الله سید روح الله خاتمی کاسه را بر زمین گذاشت، آن را چرخاند و بعد لب‌های خود را بر همان جایی که آقا از آن‌جا دوغ میل کرده بودند گذاشت و دوغ را آشامید.»(حجت‌الاسلام ذوالنوری/مجله مبلّغان،ش50)

با این همه، اما سید محمد خاتمی در حوادث تلخ 88 نشان داد که رهرو مناسبی برای پدر و مادر بزرگوارش نبوده و نتوانسته است به خط‌مشی آنان در ارادت و التزام به رهبر معظم انقلاب پای‌بند باشد. وی بر خلاف رویه والدین وارسته خویش، در فتنه 88 عملکردی ناگوار داشت و در زمانی که رهبری معظم انقلاب، یک‌تنه در برابر دشمنان خارجی و جفاکاران داخلی به دفاع از حقوق ملت و اصل نظام اسلامی سینه سپرکرده بودند، با فتنه‌گران همدل و همزبان شد و با رویکرد نامیمون خود، قلب عاشقان نظام و رهبری را به درد آورد.

وی پس از آن نیز هرچند کوشید تا در گفتار و نوشتار، سابقه سوء خود را از اذهان بزداید، اما هیچ‌گاه حاضر نشد آشکارا به رفتار دور از اصول خویش اذعان کند و از نظام و مردم پوزش طلبد. برای پی بردن به عمق رفتار خاتمی، کافی است در این نکته تامل‌برانگیز غور کنیم که رهبر معظم انقلاب علیرغم شرح صدر مثال‌زدنی و سیاست‌ جذب حداکثری خود، پس از فتنه 88 هیچ‌گاه خاتمی را به حضور نپذیرفتند و حتی در دوران بستری شدن در بیمارستان که افراد و شخصیت‌های گوناگون از جناح‌های مختلف به عیادتشان می‌شتافتند، با حضور وی در بیمارستان برای عیادت هم موافقت نفرمودند. تامل در همین نکته کافی است تا دریابیم که جرم سید محمد خاتمی در سال 88،‌از منظر رهبر انقلاب تا چه حدّ، سنگین و تاسف‌آور بوده است.

با این همه ارادت عمیق همسر آیت‌الله خاتمی به نظام و رهبری معظم انقلاب که در پیام تشکر از رهبری و نیز خاطره فوق‌الذکر جلوه‌گر شده، درس‌های فراوانی از عمق‌نگری این بانوی گرانقدر را به نمایش گذاشته است.




summary-address :
Your Rating
Average (3 Votes)
The average rating is 5.0 stars out of 5.