ID : 38661439
کارشناسان اصلاح‌طلب و اصولگرا پاسخ می‌دهند

آیا بایدن و ترامپ در دشمنی با ایران تفاوت دارند؟


بسیاری از کارشناسان و حتی برخی از اصلاح‌طلبان هم معتقدند در دشمنی دو حزب اصلی آمریکا با مردم ایران تفاوتی وجود ندارد.

به گزارش یزدرسا، هرچند بعد از برگزاری انتخابات در آمریکا، این کشور وضعیت آشفته‌ای را دارد و هر دو کاندیدا دیگری را به تقلب در انتخابات متهم می‌کند، اما آنچه تا کنون اعلام شده است شکست دونالد ترامپ رئیس‌جمهور کنونی و به تبع آن روی کار آمدن رقیب دموکرات او است.

با این وجود، هرچند برخی از رسانه‌های یک جریان خاص در داخل کشور تلاش دارند با اهداف داخلی و انتخاباتی، از رئیس‌جمهور دموکرات آمریکا چهره‌ای متفاوت نسبت به رقیب جمهوری‌خواه او ارائه دهند، اما بسیاری از کارشناسان و حتی برخی از اصلاح‌طلبان هم معتقدند در دشمنی دو حزب اصلی آمریکا با مردم ایران تفاوتی وجود ندارد.

اگر ترامپ از برجام خارج نشده بود، دموکرات‌ها خودشان این کار را می‌کردند

به عنوان مثال در همین ارتباط حمیدرضا آصفی سخنگوی وزارت خارجه در دولت اصلاحات می‌گوید: «واقعیت این است که اگر آقای ترامپ از برجام خارج نشده بود، دموکرات‌ها چنین برنامه‌ای را برای برجام داشتند. آن‌ها می‌خواستند بعد از یک دوره 3 یا 4 ساله قید و شروطی را به برجام اضافه کنند. خروج ترامپ از برجام صرفا این برنامه دموکرات‌ها را پیش انداخت.» (اینجا)

بایدن و ترامپ در دشمنی با مردم ایران هیچ تفاوتی با هم ندارند

سیدرضا صدرالحسینی کارشناس مسائل بین‌الملل هم می‌گوید: «هیچ تفاوتی بین دو حزب جمهوری‌خواه و دموکرات آمریکا در میزان دشمنی با مردم ایران وجود ندارد و هر دو این حزب یک موضع مشترک علیه جمهوری اسلامی دارند.

در واقع راهبرد دو حزب آمریکا در تقابل با ایران مشترک است و تنها تاکیتک‌ و روش اجرای آن‌ها با هم متفاوت است، به‌طوری‌که هم دموکرات‌ها و هم جمهوری‌خواهان اتفاق نظر دارند که باید تمام عیار ایران را تحت فشار قرار داد.

بررسی مواضع جو بایدن در انتخابات نشان می‌دهد که خصومت با مردم ایران در سیاست خارجی آمریکا اصلی خدشه‌ناپذیر است که توسط بایدن نیز اعمال خواهد شد هرچند شیوه اجرای آن ممکن است متفاوت باشد.

تقابل با انقلاب اسلامی و خصومت نسبت به مردم ایران بخش لاینفک سیاست خارجی جو بایدن خواهد بود و حتما او برای این امر از شیوه‌هایی حتی تندتر و مؤثرتر از دونالد ترامپ استفاده خواهد کرد؛ همچنان که در زمان اوباما نیز اعمال تحریم‌های شدید ضد ایرانی و فشار هرچه بیشتر بر ملت ایران را شاهد بودیم.» (اینجا)

اصلاح‌طلبان دنبال استفاده انتخاباتی از مذاکره با آمریکا هستند

احمد زیدآبادی فعال سیاسی اصلاح‌طلب نیز می‌گوید: «قرار بود هیلاری کلینتون [پس از رئیس‌جمهور شدن در سال ۲۰۱۶] تحریم‌های شدیدی را علیه ایران اعمال کند. پیرو این واقعیت یقینا گزاره‌ای به نام "بازگشت به برجام از سوی دولت جو بایدن" هم گزاره‌ای نادرست و به دور از واقعیت است.

پس به نظر می‌رسد که از هم اکنون هر گونه تلاش سیاسی و دیپلماتیکی که در داخل برای مذاکره‌ با امریکا شروع شود قطعاً به معنای بازگشت به برجام نیست، بلکه در حقیقت تلاشی برای شکل‌گیری برجام جدید و یا به عبارت دیگر خلق برجام ۲، ۳، ۴ خواهد بود.

معتقدم مسئله پیگیری مذاکره ایران با دولت جو بایدن از طرف برخی از شخصیت‌های منسوب به جریان اصلاح‌طلب و یا معتدلین حامی دولت بیشتر از آن جهت است که می‌خواهند کرسی ریاست‌جمهوری را به دست بگیرند؛ متاسفانه این افراد صرف نظر از اینکه کشور به کدام سمت و سو کشیده خواهد شد، سعی دارند تعدادی از مناصب را در اختیار بگیرند و برای توجیه آن عنوان می‌کنند که اگر ما نباشیم وضعیت کشور بحرانی خواهد شد.» (اینجا)

راهبرد کلان آمریکا نسبت به ایران با تعویض رئیس‌جمهور، تغییر نمی‌کند

ابراهیم طاهری عضو هیئت علمی دانشگاه یزد در این رابطه می‌گوید: «واقعیت این است که آمریکایی‌ها یک راهبرد کلان نسبت به کل منطقه غرب آسیا و به ویژه ایران دارند که این راهبرد، مهار جمهوری اسلامی ایران است و فرقی نمی‌کند چی کسی در آمریکا رئیس‌جمهور شود، تنها ابزار کارشان قدری متفاوت است اما در اصل راهبرد و هدف تفاوتی وجود ندارد.

اتفاقا وقتی دموکرات‌ها روی کار می‌آیند تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران بیشتر می‌شود و آن‌ها در زمینه تحریم‌ها علیه ایران سخت‌تر عمل می‌کنند؛ لذا اینطور نیست که اگر جو بایدن روی کار بیاید او به برجام باز ‌گردد، البته وعده‌هایی بصورت کلی داده می‌شود اما اینکه به آن عمل شود مسئله دیگری است.» (اینجا)

سیاست‌های خصمانه هر دو حزب آمریکا نسبت به ایران یکسان است

کامران غضنفری نویسنده و پژوهشگر مسائل سیاسی نیز معتقد است: «رویکرد جمهوری‌خواهان اینگونه است که شمشیر را از رو می‌بندند و با قلدری دست چدنی خودشان را به ما نشان می‌دهند اما دموکرات‌ها با فریب و لبخند جلو می‌آیند و روی آن دست چدنی دستکش مخملی می‌پوشند و همان دست چدنی را بر سر ما می‌کوبند، تفاوت این دو حزب در نوع مواجهه با ایران فقط همین است.

هر دو حزب جمهوری‌خواه و دموکرات از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی تا کنون همواره در جهت تضعیف و سرنگونی نظام جمهوری اسلامی ایران هر چه در توان‌شان بوده انجام داده‌اند و در این زمینه کوتاهی نکرده‌اند اگر هم موفق نشده‌اند اهداف‌شان را پیش ببرند به خاطر این بوده که نتوانسته‌اند. در واقع خواسته هر دو کاندیدای اصلی انتخابات آمریکا یعنی ترامپ و بایدن این است که ایران در همه زمینه‌ها عقب‌نشینی کند.» (اینجا)

هر دو حزب جمهوری‌خواه و دموکرات آمریکا بر دشمنی با مردم ایران تأکید دارند

جعفر قنادباشی کارشناس مسائل بین‌الملل می‌گوید: «حکومت آمریکا در سیاست خارجی در ضدیت با اسلام و مسلمین و شیعه کاملا یکدست عمل می‌کند و برنامه جلوگیری از اجرای تمدن اسلامی و تقابل با اسلام واقعی در دستور کار هر دو حزب دموکرات و جمهوری‌خواه امریکا قرار دارد.

در همین راستا است که داعش را دموکرات‌ها ایجاد کردند و امروز نیز جمهوری‌خواهان به طور پنهانی به دنبال احیای داعش هستند. همچنین شاهد هستیم که هر دو حزب آمریکا به عربستان سعودی جهت دشمنی با مردم ایران کمک می‌کنند.

دشمنی آمریکا با مردم ایران دشمنی ماهوی و مبنایی است چرا که آن‌ها سلطه گر و ما سلطه‌ناپذیر هستیم. ما می‌خواهیم جهانی باشد که سلطه‌گر و سلطه‌پذیری در آن نباشد لذا طبیعی است که دشمن عصبانی می‌شود و لذا تضاد ما با آمریکا بخاطر سلطه‌پذیر نبودن ما است و هر دو حزب آمریکا هم در این رابطه با هم متفق‌القول هستند.» (اینجا)

ترامپ و بایدن هر دو به دنبال تجزیه ایران هستند

محمدحسن قدیری‌ابیانه سفیر پیشین ایران در مکزیک و استرالیا معتقد است: «ترامپ و بایدن هر دو به دنبال تجزیه ایران و تصاحب منابع نفتی کشورمان و محروم کردن ملت ایران از این ثروت ملی هستند که البته لازمه آن براندازی جمهوری اسلامی است. لذا آن‌ها در اهداف یکسان هستند و صرفا در اینکه کدام روش می‌تواند ضربه بزرگتری به ملت ایران بزند با هم تفاوت دیدگاه دارند.

اگر برداشت آن‌ها این باشد که ایران تحت فشار حاضر به مذاکره و تسلیم و امتیازدهی می‌شود پس نباید این اهرم فشار را از دست بدهند و برای رسیدن به بقیه اهداف خود بر فشارها خواهند افزود نه اینکه آن‌ها را کم کنند.» (اینجا)

غلامحسین دشتی کارشناس مسائل سیاسی نیز می‌گوید: «هیچ تفاوتی بین ترامپ و بایدن در راهبرد کلان آن‌ها وجود ندارد، هرچند ممکن است شیوه‌های آن‌ها متفاوت باشد؛ مثلا دیدگاه‌های بایدن به اوباما نزدیک است و شاهد بودیم که اوباما سعی کرد سخت‌ترین تحریم‌ها و یک احماع جهانی را علیه ایران ایجاد کند.» (اینجا)

ایران از دموکرات‌ها زیان بیشتری دیده است

هرچند امروز یک جریان سیاسی از روی کار آمدن کاندیدای دموکرات ها در آمریکا خوشحال شده است و به دنبال این است تا از این مسئله برای اهداف سیاسی خودش در داخل نهایت استفاده را ببرد اما خصومت‌ورزی دموکرات‌ها با مردم ایران واقعیتی است که حتی خود حسن روحانی هم زمانی به آن اذعان کرده بود. روحانی در سال 83 و زمانی که دبیر شورای عالی امنیت ملی بود در نشست خبری عنوان کرده بود: «ایران از دموکرات‌ها زیان بیشتری دیده است... ما ترجیح نمی‌دهیم دموکرات‌ها برنده شوند. آن‌ها به طور تاریخی بیش از جمهوری‌خواهان به ایران صدمه زده‌اند.»

انتهای پیام/




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.