آیا جریمه نقدی روش مناسبی برای مقابله با کرونا است؟
به گزارش یزدرسا، اعلام جریمه برای کسانی که از ماسک استفاده نمیکنند توسط رئیسجمهور با واکنشهای مختلفی همراه شد. این تصمیم دولت که ابهامات زیادی در اجرای آن وجود دارد به نظر میرسد فاصله قابل توجهی با عملیاتی شدن نیز داشته باشد.
تردیدی نیست که در پیشگیری و مقابله با ویروس کرونا نقش مردم بیبدیل است و نمیتوان ادعا کرد، دولت به تنهایی و بدون کمک مردم مسئولیت مهار ویروس را دارد. اما اولا آیا راهحل همراه کردن بیشتر مردم جریمه و تصمیمگیریهایی است که اصلا امکان عملیاتی شدن آنها بسیار ناچیز است و دوما آیا دولت نقش خود را در این زمینه به درستی ایفا کرده است.
به عبارت دیگر آیا غیر از این است که خود دولت بسترساز برخی از تجمعات و عدم رعایت دستورالعملها است! به عنوان مثال بنا بر گفته مسئولان وزارت بهداشت یکی از عوامل مؤثر در افزایش بیماری، مسافرتها است اما به راستی دولت چه اقدام مؤثری برای محدود کردن مسافرتها انجام داده است؟ آیا محدود کردن مسافرتها به مراتب راحتتر و مؤثرتر از اعمال جریمه برای ماسک نزدن نیست؟!
آیا دولت نمیتوانست دورکاری کارمندان را ساماندهی کند تا کمتر شاهد رفت و آمد و تجمعات باشیم، آیا نمیتوان اجتماعات در وسایل حمل و نقل عمومی را بهتر مدیریت کرد؟ و آیا غیر از این است که این اجتماعات نقش تعیینکنندهای در افزایش ویروس کرونا دارند؟
چطور میشود قبول کرد که دولت از یک طرف برای ماسک نزدن مردم جریمه تعیین کند و از طرف دیگر میلیونها دانشآموز را اجبار به حضور در مدارس کند؟
آیا میتوان نقش دولت و به طور خاص شخص آقای روحانی در تشدید عادیسازی شرایط را نادیده گرفت؟ یقینا اگر تصمیمات و مواضع نادرست رئیسجمهور بعد از مدیریت ویروس در موج اول نبود، امروز شاهد این میزان از ابتلا و نادیده گرفتن دستورالعملها در جامعه نبودیم. لذا به نظر میرسد خود دولت بیش از مردم مستحق جریمه عدم رعایت دستورالعملهای کرونایی است.
لذا آنچه روشن است اینکه، برای همراه کردن مردم –که البته بخش قابل توجهی از مردم در رعایت دستورالعملها همراهی کردهاند- میتوان از روشهای بهتری استفاده کرد که حداقل امکان عملیاتی کردن آن روشها وجود داشته باشد و از سوی دیگر دولت با اصلاح برخی از تصمیمات میتواند بستر فراهم شده برای انتشار ویروس را جمع کند.
انتهای پیام/