آیا دولت یازدهم به دنبال مذاکراتی جدید است؟
به گزارش یزدرسا به نقل از مرصاد بعد از ظهر شنبه جواد ظریف در نیویورک با همتای آمریکایی خود دیداری داشت که به نظر می رسد زمینه ساز برخی از حواشی جدید باشد. پس از این دیدار که محتوای آن آنچنان رسانه ای نشده است، ظریف و کری صحبت هایی را مطرح کردند که از تغییر تدریجی ادبیات حاکم بر دیدار های قبلی این 2 خبر می دهد.
پیش از این حداقل در تریبون های رسمی اعلام می شد که 2 طرف تنها بر سر موضوعات مربوط به توافق هسته ای مذاکره خواهند کرد اما سخنان مطرح شده در این دیدار نشان می دهد که حرکتی تدریجی به سمت موضوعات دیگری نیز آغاز شده است!
ظریف پس از این دیدار گفت: «ما در این نشست بر اجرای کامل برنامه جامع اقدام مشترک که پروژهایست که با هم شروع کردیم و امیدواریم با اجرای کامل همراه با حسن نیت، بتوانیم بی اعتمادیهایی را که در چند دهه اخیر وجود داشته است، ترمیم کنیم.»
وی تصریح کرد: «این اولویت من بود اما شرایط در منطقه و تحولات تاسف بار هفته اخیر در عربستان سعودی فاجعه بود» و این تحولات نیازمند بررسی در صحنه بین المللی است.
جان کری وزیر خارجه آمریکا به خبرنگاران گفت: «به این هفته به عنوان فرصتی اساسی برای ایفای نقش مهم از سوی شماری از کشورها در مسیر حل و فصل برخی از دشوارترین مسائل خاورمیانه مینگرم.»
کری گفت: «نیازمند دستیابی به صلح و راهی به جلو در سوریه و در منطقه هستیم. فکر میکنم این هفته از طریق این مذاکرات، فرصتهایی برای پیشرفت» به وجود خواهد آمد.
این سخنان کری و ظریف و طرح موضوعات منطقه ای و به طور مشخص سوریه نشان دهنده محتمل بودن مطرح شدن موضوعاتی جدید در مذاکرات طرف های ایرانی و آمریکایی است. هر چند که خبرگزاری آسوشیتدپرس با اشاره به این موضوع به نقل از شرمن نوشته بود که وی انتظار دارد گفت و گو درباره اوضاع سوریه، بخشی از دستور کار دیدار وزرای خارجه ایران و آمریکا را تشکیل دهد.
البته در این میان روحانی رئیس دولت تدبیر و امید نیز از احتمال گفتگوهایی میان ایران و آمریکا بر سر موضوعاتی جدید سخن گفته بود.
موارد مطرح شده در حالی رسانه ای می شود که پیش از این از سوی کارشناسان و اقشار مختلف مردم بارها بر عدم مذاکره با آمریکا در موضوعاتی غیر از موضوع هسته ای تاکید شده بود.
سیر تدریجی حرکت دیپلماسی دولت یازدهم به سمت ادامه مذاکره با آمریکا در موضوعات غیر از موضوع هسته ای مسئله ای است که می توان آن را به نوعی بی توجهی به خواست ملت ایران محسوب کرد.
هر چند که در شرایط فعلی که سخنان 2 طرف به صورت کامل مطرح نشده و هیچ یک از طرفین به طور قطعی از مذاکراتی با موضوعی صرفا خارج از موضوع هسته ای سخن نگفته اند، باید منتظر ماند و دید که آیا دولت یازدهم بی توجهی خود به خواست مردم بی اعتماد به شیطان بزرگ آمریکا را باز هم ادامه خواهد داد و یا این احتمالات در خصوص مذاکرات جدید صرفا گمانه زنی بیش نیست...
انتهای پیام/ص
Related Assets:
- توافق نمیشد،تحریمها از هم میپاشید/برای پیشبینی آینده روابط ایران و آمریکا، هنوز زود است
- کری:این توافق،همان توافقخوبیاستکهبهدنبال آن بودیم/ اوباما: ایران ۹۸درصد اورانیوم غنیشده خود را کاهش میدهد +فیلم
- کری:هنوزموضوعات دشواریباقیمانده/علت مانع تراشی آمریکا از نگاه نشریه لبنانی/۸۸.۶درصد ایرانیان توافقی را که عزتمندانه ودرچارچوب خطوط قرمز باشدمیپذیرند
- ظریف: من درخواستی برای ملاقات با مقامات عربستان نداشتم؛ دفترم درخواست کرد
- عراقچی رئیس«ستاد پیگیری برجام» شد
- سلام و احوالپرسی اتفاقی ظریف با اوباما و کری!
- نیویورک تایمز: مذاکره با آمریکا یعنی باز کردن راه نفوذ/بازتاب بیانات رهبری در رسانههای خارجی/ای.بی.سی:رهبر ایران مذاکره با آمریکا را ممنوع کرد
- مذاکره آمریکا و اسرائیل برای همکاری نظامی بیشتر پس از برجام
- هیچ شکی نداریم که ایران بر روی تسلیحات هستهای کار کرده است