ID : 7346175
اخبار ویژه خارجی/ ناامیدی آیپک از تمدید مذاکرات هسته‌ای؛

آیا شلیک موشک از لبنان به اسرائیل کار حزب‌الله است؟ /ایرانیانی که در کمپین حمایت از اسرائیل شرکت کردند/ ازسرگیری مذاکرات در سپتامبر


آیا شلیک موشک از لبنان به فلسطین اشغالی کار حزب‌الله است؟ /ایرانیانی که در کمپین حمایت از اسرائیل شرکت کردند/ گزارش دیده‌بان سازمان ملل درباره پایبندی ایران به توافق موقت/ ناامیدی آیپک از تمدید مذاکرات هسته‌ای/ ازسرگیری مذاکرات هسته‌ای ایران و 1+5 در سپتامبر

به گزارش یزد رسا، محورهای اصلی اخبار چند روز گذشته رسانه‌های انگلیسی‌زبان صهیونیست‌ها درباره ایران شامل مهر تأیید دیده‌بان هسته‌ای سازمان ملل بر عمل کردن ایران به تعهدات خود در قالب توافق موقت، تلاش صهیونیست‌ها برای پیدا کردن حامی مردمی، نارضایتی لابی صهیونیست در آمریکا از تمدید مذاکرات هسته‌ای، و زمان‌بندی از سر گیری مذاکرات می‌شود.

 

تایمز اسرائیل/ دیده‌بان سازمان ملل متحد: ایران مطابق با توافق هسته‌ای عمل کرده است

گزارش روز دوشنبه آژانس اتمی سازمان ملل نشان داد ایران همه مواد حساس هسته‌ای خود را مطابق با توافق موقت با قدرت‌های جهانی از بین برده است.

اسرائیل

 

چند روز پس از آن‌که مهلت رسیدن به توافق جامع هسته‌ای چهار ماه دیگر تمدید شد، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گزارشی که به دست خبرگزاری فرانسه رسید، گفت که ایران به تعهدات بین‌المللی خود پایبند بوده است.

بر اساس توافق ماه نوامبر در ژنو، جمهوری اسلامی قول داد فعالیت‌های هسته‌ای خاصی را برای مدت شش ماه و در ازای لغو برخی تحریم‌های شدید اقتصادی، متوقف کند.

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفت: تا تاریخ 20 ژوئیه و مهلت تعیین شده، تهران نیمی از اورانیوم غنی‌شده 20 درصد خود را تا 5 درصد رقیق کرده و بقیه را به اکسید اورانیوم تبدیل کرده است. بر اساس این گزارش، تهران همچنین از غنی‌سازی بیش از 5 درصد در تأسیسات هسته‌ای خود نیز امتناع کرده است.

 

یدیعوت آحارانوت/ اسرائیل از سراسر جهان حامی جذب کرد

یک کمپین جدید از فعالان طرفدار اسرائیل دعوت کرده تا از پاسپورت خود تصویر بگیرند و بفرستند و جالب این‌که افرادی حتی از ایران، پاکستان و اندونزی نیز در این کمپین شرکت کرده‌اند.

اسرائیل

 

در یک هفته گذشته بیش از 5000 نفر از 83 کشور در سراسر جهان عکس پاسپورت خود را همراه با نوشته‌ای روی کف دستشان با مضمون حمایت از اسرائیل در قالب این کمپین منتشر کرده‌اند تا با عملیات "صخره سخت" ارتش اسرائیل ابراز همبستگی کنند.

 

این کمپین فیس‌بوکی یکی از دو توسط کمپینی است که گروه "طرف ما باشید" تأسیس کرده است، گروهی که هدفش تغییر افکار عمومی جهان در مورد اسرائیل است. در یکی از این کمپین‌ها از حامیان اسرائیل در سراسر جهان خواسته شد تا یک عکس از خودشان در حالی بگیرند که در کنار پرچم اسرائیل و با شعار "من با اسرائیل هستم" ایستاده‌اند. در کمپین دوم، از حامیان خواسته شده بود تا عکس گذرنامه و دست خود را ارسال کنند.

 

"ایدو کوهن" مدیر روابط خارجی گروه "طرف ما باشید" درباره کمپین دوم می‌گوید: "ما حتی عکس‌هایی را از کشورهای اسلامی مانند ایران، پاکستان، ترکیه، آذربایجان و اندونزی نیز دریافت کرده‌ایم. البته تعداد این نامه‌ها خیلی زیاد نبود، اما همین چند عددی که فرستاده شده‌اند اتفاقاً ستاره‌های کمپین ما هستند.

 

جای تعجب نیست که عکس‌های بسیاری از آمریکا و فرانسه نیز دریافت کرده‌ایم، هر چند که پوشش رسانه‌ای در فرانسه علیه اسرائیل است." از سوی دیگر این گروه همچنین از دریافت چند عکس از انگلیس نیز، با وجود تظاهرات‌های گسترده حامیان فلسطین و مخالفان اسرائیل در این کشور، اظهار غافلگیری کرده است.

 

تایمز اسرائیل/ آیپک تمدید مهلت توافق هسته‌ای ایران را محکوم کرد

کمیته روابط عمومی آمریکا و اسرائیل "آیپک" گفت از تمدید مذاکرات هسته‌ای ایران برای چهار ماه دیگر "عمیقاً ناامید" شده است.

اسرائیل

 

این لابی طرفدار اسرائیل در بیانیه‌ای که روز دوشنبه در پاسخ به اعلام خبر تمدید آخرین مهلت توافق نهایی منتشر شد، اعلام کرد: "با وجود پشتیبانی ما از گفتگو، ما می‌دانیم که تهران هنوز تمایلی به از بین بردن هیچ یک از عناصر زیرساخت‌های هسته‌ای خود نشان نداده است."

 

در این بیانیه آمده است: "ما نگران آن هستیم که ایران به جای تبعیت از قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل متحد، سعی کند از مدت 4 ماهه برای از بین بردن ائتلاف بین‌المللی و پیشبرد برنامه سلاح‌های هسته‌ای خود استفاده کند. ما عمیقاً ناامید شده‌ایم که 5+1 کمک‌های اقتصادی بیش‌تری را به ایران ارائه کرده است."

 

کمیته روابط عمومی آمریکا و اسرائیل گفت: "فشار اقتصادی تهران را پای میز مذاکره آورده و افزایش فشار برای دستیابی به یک توافق خوب، معقول و منطقی بسیار ضروری است."

 

این در حالی است که جان کری وزیر خارجه آمریکا اخیراً گفت: ایران به توافق موقت برای به عقب برگرداندن برنامه هسته‌ایش پایبند بوده است، اما هنوز اختلافات وجود دارد. محمدجواد ظریف وزیر خارجه ایران نیز گفته که اختلاف‌نظرها درباره روش‌هایی است که از طریق آن‌ها ایران ظرفیت غنی‌سازی اورانیوم خود را کاهش می‌دهد.

 

یدیعوت آحارانوت/ مذاکرات هسته‌ای ایران اوایل ماه سپتامبر از سر گرفته می‌شود

ایران روز چهارشنبه گفت: مذاکرات هسته‌ای با شش قدرت جهانی اوایل ماه سپتامبر از سر گرفته خواهد شد. این خبر را تلویزیون دولتی ایران بعد از آن اعلام کرد که هر دو طرف توافق کردند چهار ماه بیش‌تر برای رسیدن به یک توافق نهایی در مورد برنامه هسته ای ایران تلاش کنند.

اسرائیل

 

مدت توافق موقت روز یک‌شنبه به پایان رسید، اما مهلت رسیدن به توافق نهایی با اعمال برخی تغییرات در توافق موقت، تمدید شد. این در حالی بود که دو طرف در طول مذاکرات در وین موفق نشدند تا قبل از تاریخ تعیین شده 20 ژوئیه به یک توافق بلندمدت برای پایان دادن به یک دهه بن‌بست هسته‌ای برسند. مرضیه افخم سخنگوی وزارت امور خارجه ایران این هفته در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت: "تمدید مذاکرات نشان می‌دهد که فضای مثبتی بر آن‌ها حاکم است."

 

آیا شلیک موشک از لبنان به فلسطین اشغالی کار حزب‌الله است؟

دو طرف لبنانی و صهیونیستی تاکید کردند که افراد ناشناس در راس ساعت شش و نیم صبح روز جمعه 11 ژوئیه اقدام به شلیک دو موشک از منطقه «حصیبه» در جنوب شرقی لبنان به سمت سرزمین‌های اشغالی کردند. 


پیش از آن نیز مقامات مسئول لبنانی به تلاش مشابه دیگری اشاره کردند که چند ساعت پیش از این شلیک یعنی در حدود ساعت 2 بامداد از منطقه‌ای در نزدیکی منطقه حصیبه انجام شد، اما به دلیل مواجه شدن با اشکال فنی در محل شلیک منفجر شد. 

واکنش رژیم صهیونیستی چندان به درازا نکشید، چراکه تنها دقایقی پس از اصابت این دو موشک از منطقه حصیبه و پیش از ساعت 7 صبح، توپخانه ارتش رژیم صهیونیستی اقدام به گلوله باران مناطقی کردند که موشک‌ها از آنجا شلیک شده بود. 

نکته مهم آنجا بود که بعد از حدود دو ساعت مسئولان لبنانی خبری منتشر کردند، مبنی بر اینکه ارتش لبنان پس از گشت زنی در منطقه شلیک موشک‌ها به دو موشک دیگر از نوع کاتیوشا و از عیار 107 برخورد کردند که هنوز شلیک نشده بود. 

مهمتر از آن این بود که ارتش لبنان توانست به یکی از عاملان شلیک موشک‌ها دست یابد که در چندین نقطه بدن زخم‌هایی برداشته بود و برای مداوا به یکی از بیمارستان‌های منطقه منتقل شد و ارتش لبنان تلاش دارد، وی را بازداشت کند. 

این موضوع تا مدتی محافل سیاسی و نظامی لبنان را به خود مشغول داشته بود، چون شلیک این موشک‌ها با تجاوز رژیم صهیونیستی به نوار غزه و منتشر شدن اخباری مبنی بر پراکنده شدن گروه‌های سلفی تکفیری در لبنان هم زمان شده بود. 

این موضوع موجب شد تا برخی محافل لبنانی سوالاتی درباره امکان تحرک جبهه لبنان از سوی گروه‌های سلفی تکفیری به بهانه کمک و یاری فلسطینیان نوار غزه مطرح شود. 

اما محافل نزدیک به حزب الله به سرعت و برای آرام کردن بخشی از نگرانی‌ها اعلام کردند که نه تنها هیچ ارتباطی با موشک‌های صبح 11 ژوئیه ندارند، بلکه بر این باور است که این شلیک‌ها با هدف درگیر کردن لبنان و مقاومت این کشور در نبردی که به رژیم صهیونیستی خدمت می‌کند، صورت گرفته است. 
 

موشک‌های 11 ژوئیه: آیا از واقعیت‌ها و حقایق آن اطلاع دارید؟/ در حال تکمیل شدن
 

چون براساس گفته محافل لبنانی نبرد واقعی هم اکنون در غزه جریان دارد و هدایت و فرماندهی آن را رزمندگان مقاومت فلسطینی به صورت مستقیم برعهده دارند و هر کمک واقعی و حقیقی از مقاومت فلسطینی نباید موجب تحریف نگاه‌ها از مبارزه و قضیه‌شان صورت گیرد و موجب انتقال نگاه‌ها و تحریف نگاه رسانه‌های داخلی، منطقه‌ای و بین المللی از غزه که میدان اصلی نبرد است، به جبهه لبنان شود. 

این منابع افزودند: کسی که به فلسطینی‌ها در نبردشان کمک می‌کند، همان طرفی است که سلاح و تجهیزات نظامی را به نوار غزه ارسال می‌کند و همان طرفی است که موشک‌هایی در اختیار نوار غزه گذاشت که کنست (پارلمان رژیم صهیونیستی) و اطراف رآکتورهای اتمی دیمونا را تهدید کرد، در حالی‌که موشک‌های 11 ژوئیه اصلا قابل قیاس با موشک‌های مقاومت فلسطینی نیستند، چون برد آنها حتی فراتر از مرزهای بین المللی لبنان فراتر نرفته و ممکن بود، نه اسرائیلی‌ها که خود لبنانی‌ها را هدف قرار دهد. 

به همین دلیل مشاهده می‌کنیم که محافل نزدیک به حزب الله بر این باورند،‌ آنچه در 11 ژوئیه در جنوب لبنان روی داد، تلاشی برای گرفتار کردن لبنان و مقاومت آن در ورطه‌ای جدید و کاستن از بار «اسرائیل» در رویارویی‌اش با مقاومت فلسطینی در نوار غزه بود و در این بین تلاش خبیثانه‌ای صورت گرفت تا حزب الله به این اقدام متهم شود، چون این عملیات شبانگاه هشتمین سالگرد جنگ 12 ژوئیه 2006 میلادی انجام شد که برای 33 روز میان حزب الله و رژیم صهیونیستی ادامه داشت و بعید شمرده نشد که در پس این اقدام گروه‌های سنی تکفیری از گروه‌های فعال در مثلث سوری – لبنانی – فلسطینی نزدیک جولان اشغالی باشند که از جمله گروه‌هایی به شمار می‌آیند که همکاری آنها با رژیم اشغالگر صهیونیستی پوشیده نیست و صدها نفر از عناصر مجروح این گروه‌ها در بیمارستان‌های سرزمین‌های اشغالی تحت مداوا قرار گرفتند، با توجه به اینکه منطقه‌ای که موشک‌ها از آنها شلیک شد، در عمل در جوار این مثلث قرار دارد و معروف است که حزب الله در این مناطق حضور فعال و تاثیر گذاری ندارد، چون اغلب بافت و ساختار جغرافیایی این منطقه را غیر شیعیان و به طور خاص دروزیان و اهل سنت تشکیل می‌دهند. 
 

موشک‌های 11 ژوئیه: آیا از واقعیت‌ها و حقایق آن اطلاع دارید؟/ در حال تکمیل شدن
 

اما آنچه باقی می‌ماند، پیگیری خبر منتشره از سوی ارتش لبنان مبنی بر بازداشت یکی از عاملان عملیات شلیک موشک‌هاست. این اولین باری نیست که چنین حوادث مشابهی در مرزهای لبنان با سرزمین‌های اشغالی رخ می‌دهد. در 29 اکتبر سال 2011 میلادی شلیک 4 موشک کاتیوشا از همین منطقه به سمت منطقه الجلیل در سرزمین‌های اشغالی ثبت شده بود، بدون اینکه اعلام شود، ارتش لبنان موفق شده، به عوامل مجری این عملیات دست یابد. 

در آن روز شبکه‌ها و پایگاه‌های مختلف اینترنتی بیانیه‌ای از سوی گروهی منتشر کردند که در آن روز خود را «گردان‌های عبد الله عزام – قاعده جهاد» معرفی کرده و مسئولیت اجرای این عملیات را برعهده گرفته بودند. 
 

موشک‌های 11 ژوئیه: آیا از واقعیت‌ها و حقایق آن اطلاع دارید؟/ در حال تکمیل شدن
 

در آن زمان درباره درستی صحت این خبر تحقیق و بررسی صورت نگرفت. پس از آن و گذشت 3 هفته از حادثه بر 4 موشک در نزدیکی منطقه شلیک موشک‌ها دست یافته شد. پس از آن در 26 می 2013 از منطقه مرجعیون لبنان موشکی به سمت شهرک صهیونیست نشین «المطله» شلیک شد، بی‌آنکه منبع شلیک مشخص یا عاملان آن بازداشت شوند. در 22 ائت 2013 همین امر با شلیک 4 موشک از منطقه ساحلی صور در لبنان به سمت سرزمین‌های اشغالی تکرار شد و با اینکه در آن زمان ارتش لبنان از بازداشت دو لبنانی خبر داد که به اقدام به انتقال موشک‌ها از نوار غزه به منطقه «بقاع» و تسلیم آنها به افرادی در صور اعتراف کرده بودند، اما این موضوع هیچ‌گاه پیگیری نشد و مابقی ماجرا در سکوت و فراموشی برگزار شد. 

حال سوال این است که همین موضوع در خصوص موشک‌های 11 ژوئیه و طرف‌های مظنون به شلیک آنها تکرار می‌شود؟ یا حقایقی فراتر در پس این شلیک‌ها قرار دارد. 

 

منبع: مشرق




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.