ID : 17599814
روحانی:

آیا قابل قبول است که سلاح از آمریکا بخریم و مردم یمن را نابود کنیم؟


رئیس‌جمهور در بیست و نهمین کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی گفت: چرا برخی در برابر کشتار مسلمانان سکوت کرده یا از عاملان کشتار حمایت می کنند؟/ تفاوت در تفسیر دین قابل قبول است ولی تنازع نه

به گزارش یزدرسا به نقل از نسیم ، حسن روحانی در بیست و نهمین کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی که در سالن اجلاس سران در حال برگزاری است، گفت: ما در شرایطی میلاد پیامبر اسلام را جشن می‌گیریم که بیش از هر زمان دیگر به راه و سیره و اخلاق آن بزرگوار برای زندگی، تمدن، وحدت، قدرت و همچنین توسعه و پیشرفت خود نیازمندیم و همچنین در شرایطی ما میلاد آن پیامبر عظیم الشأن را گرامی می‌داریم که از هر زمان دیگر چهره پیامبر در میان افکار جهانی مظلوم‌تر از سال‌های گذشته است.


وی ادامه داد: اگر روزی فکر ما و غصه ما بر این بود که متجاوزین و قدرت‌های خارجی و دشمنان اسلام به جان مسلمانان افتاده‌اند کشوری از کشورهای اسلامی را اشغال کرده‌اند و به کشتار مسلمانان می‌پردازند متأسفانه امروز در شرایطی قرار گرفته‌ایم که در جمع کشورهای اسلامی یا کشوری به کشور دیگر می‌تازد و بمب و موشک را بر سر مردم بی‌گناه و مظلوم می‌ریزد و یا در درون دنیای اسلام گروه‌ها و گروهک‌هایی به نام دین به نام اسلام به نام جهاد تیغ بر رخ مسلمین می‌کشند و چهره خود پیامبر اسلام را هم مشوه به جهانیان معرفی می‌کنند.


رئیس جمهور خاطرنشان کرد: شاید هیچوقت فکر نمی‌کردیم که در دنیای اسلام متجاوز اصلی و اشغالگر اصلی یعنی رژیم صهیونیستی فراموش شود و حتی از صحنه اخبار کشورهای اسلامی هم فراموش شود اما آنچه مطرح می‌شود کشتار مسلمانان به دست مسلمانان یا حداقل آنها که ادعای اسلام دارند و با پرچمی به جان مردم افتاده‌اند که نام مبارک الله و پیامبر عظیم الشأن اسلام بر پرچم اسلام نقش بسته است.


روحانی گفت: آیا هیچوقت فکر می‌کردیم به جای اینکه دشمن و متجاوزین و ابرقدرت‌ها اسلام را دین خشونت و خون و خونریزی معرفی کنند جمعی و لو اندک در داخل دنیای اسلام عملاً و زباناً اسلام را دین کشتار و خشونت و شلاق و اجحاف و ظلم در جامعه معرفی کنند؟ در این شرایط حساس منطقه و در شرایط حساس دنیای اسلام رسالت و وظیفه سنگینی همه باید بر دوش خود احساس کنیم.

 

وی ادامه داد: بیش از دو سال پیش دولت جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد مطرح کرد که در دنیای امروز آن چه ما را تهدید می‌کند خشونت و افراطی‌گری است و اگر جهان می‌خواهد آرامشی را ببیند همه باید دست به دست هم دهیم و با افراط و خشونت و تروریسم بجنگیم و مبارزه کنیم.

 

رئیس جمهور گفت: گرچه به زبان و ظاهر این پیشنهاد به اتفاق آراء مورد تصویب کشورهای اسلامی و غیر اسلامی و همه کشورهای جهان قرار گرفت اما متأسفانه در مقام عمل قدمی که آن قدم حاکی از حسن نیت باشد کمتر مشاهده می‌کنیم.

 

روحانی در ادامه بیان داشت: چرا این همه خشونت چرا این همه خونریزی دنبال چه هدفی می‌گردیم این خشونت از کجا نشأت گرفته؟ بی تردید آغاز خشونت از خشونت ذهنی و فکری یک جمعی بر می‌خیزد، در آغاز اندیشه و فکر از تعادل خارج می‌شود آنچه درک می‌شود از متون اسلامی متأسفانه درک و فهم ناصحیح است.


وی ادامه داد: اگر خشونت از فکر آغاز شد این خشونت به سخن و گفتار و سپس به گفتمان تبدیل می‌شود و خطر آن روزی است که در یک جامعه اسلامی یا غیر اسلامی گفتمان، گفتمان خشونت و افراط باشد؛ تا گفتمان ما گفتمان عادلانه و متعادل و به دور از افراط و تفریط نباشد نتیجه آن خشونت عملی هم خواهد بود.


رئیس جمهور خاطرنشان کرد: جای بسی تأسف است که برخی از مدارسی که به نام مدارس دینی به پا شده‌اند قرائت آنها از اسلام و متن قرآن و سیره پیامبر قرائت خشونت بار است.
روحانی یادآور شد: تقابل هویتی که از روز اول ترسیم می‌شود، تقابل بین اسلام و غیر اسلام تقابل بین تدین و کفر نیست "و لقد بعثنا فی کل امه رسول ان اعبدوا الله و اجتنبوا الطاغوت"؛ همه ادیان الهی در یک کلمه خلاصه شده است و آن عبادت بی چون و چرای فرمان حق و اجتناب از قدرت‌های غیر خدایی است چطور اساس هویت ما که بر مبنای هویت خداپرستی و توحید در برابر کفر و الحاد باید ترسیم شود از آغاز به عنوان هویت این مذهب علیه آن مذهب بنا می‌شود؟ تکفیر از خشونت فکری نشأت می‌گیرد، تکفیر از تحجّر نشأت می‌گیرد، تکفیر از عدم اعتدال نشأت می‌گیرد.


وی افزود: چرا جامعه و مدارس ما و چرا درس‌های ما بر مبنای هویت توحید و معاد بنا نمی‌شود؟ مگر اسلام جز لا اله الله و محمد رسول الله به عنوان پایه اصلی شهادتین چیز دیگری هم هست؟


رئیس جمهور گفت: اگر تفاوت‌ها وجود دارد اگر تفسیرها و تعبیرها یکی نیست این طبیعت انسان است تفاوت قابل قبول است اما تنازع چرا رو در روی هم ایستادن چرا؟ چرا اهم را فدای مهم می‌کنیم و چرا اصول اساسی که باید مایه وحدت جهان اسلام باشد از یاد برده‌ایم و چرا به کتابی و سخنی که مربوط به قرن‌ها است مستمسک می‌شویم در حالی که همه کلمات قابل نقد و بررسی است ما معیاری داریم چون کتاب خدا او می‌تواند مبنای اعتقاد و ایمان وعقیده ما باشد ما خوشبختانه در بسیاری از کلمات و سیره پیامبر اتفاق نظر داریم. بر مسلمات سیره پیامبر و گفتار پیامبر به عنوان متن قابل رجوع و بقیه متون به عنوان غیر متون جزمی و انتقادی مورد نظر قرار گیرد.


روحانی اظهار داشت: وقتی سخنی از عالمی مربوط به قرن‌ها که امروز محققین و اندیشمندان و صاحبنظران همان مذهب آن افکار را مورد نقد قرار می‌دهند مبنا قرار گیرد و ترویج و تبلیغ شود آنگاه به جای اینکه هویت اسلام در برابر هویت الحاد و کفر مطرح گردد هویت شیعه در برابر سنی یا هویت حنفی در برابر شافعی یا مالکی در برابر حنبلی مطرح می‌شود یا زیدی یا علوی یا این و یا آن.


وی تاکید کرد: ما یک هویت داریم و آن هویت اسلامی ما است من قبلاً هم گفته‌ام آنچه به نام هلال شیعه عده‌ای تبلیغ می‌کنند این گفتمان بیمارگونه غلط است؛ ما نه هلال شیعی داریم نه هلال سنی داریم ما یک بدر اسلامی داریم؛ و ما همه مسلمانان در دنیایی هستیم که در کنار هم باید متحد باشیم.
رئیس جمهور خطاب به حضار گفت: من از شما صاحبنظران، اندیشمندان، صاحبان فکر و مسئولین فرهنگی کشورهای اسلامی سوال می‌کنم ویرانی سوریه به نفع کیست؟ اگر ما خیابان‌های سوریه و بناهای این کشور را تخریب کردیم اگر همه آثار تمدنی این کشور را از بین بردیم و اگر نفت مردم سوریه را دزدیدیم و به دیگران فروختیم و اگر کشوری که در کنار متجاوز اصلی منطقه یعنی اسرائیل سالها ایستاده و مقاومت کرده تضعیف کردیم به نفع کیست؟
روحانی ادامه داد: آیا تضعیف سوریه به نفع دنیای اسلام است آیا تضعیف سوریه به نفع همسایگان مسلمان این کشور است؟ آیا تخریب سوریه موجب بنای ترکیه یا اردن یا عربستان یا قطر یا امارات یا دیگر کشورها می‌شود؟ چه کسی از ویرانی سوریه خوشحال است جز اسرائیل؟ چه کسی از جنگ در عراق خوشحال است؟ جز اسرائیل و آنهایی که ضد مسلمانان هستند.
وی افزود: 84 درصد خشونت، ترور و آدم‌کشی متأسفانه در دنیای اسلام در آفریقا و شمال آفریقا و خاورمیانه و غرب آسیا در حال رخ دادن است و مگر ما مسلمانان در برابر خون مسلمانان مسئول نیستیم و نباید پاسخگو و جوابگو باشیم؟
رئیس جمهور اظهار داشت: آیا این قابل قبول است که پول نفت مسلمانان را به آمریکا بدهیم بمب و موشک بخریم و بر سر مردم بیچاره یمن بریزیم؟ و آیا این قابل قبول است که موشک‌های ضد زره از آمریکا بخریم و آن را در اختیار داعش و جبهه النصره و دیگر گروه‌های تروریستی بگذاریم؟ آیا مسلمانان آیا روح پیامبر بزرگ اسلام که ما را به رحمت و برادری دعوت فرمود و با قرآن فرمود ان المؤمنین اخوه؛ این اولیاء کجاست؟
روحانی افزود: امروز ولایتی را ما در میان مسلمین و مؤمنین مشاهده می‌کنیم؟ چه شده است ما را که در برابر این همه کشتار و خونریزی سکوت کرده‌ایم و یا به نفع آنها که عامل اصلی خونریزی هستند حکم می‌کنیم؟ آیا این برای دنیای اسلام شرم نیست که مسلمانان با بچه‌های کوچک با زن‌ها در زمستان سرد از میان آب و رودخانه و دریا و دریاچه و قایق به پناه یک کشور غیر اسلامی بروند و آن کشور غیر اسلامی هم آنها پشت دروازه نگاه دارد؟ آیا پیامبر و اصحاب اگر امروز در میان ما بودند این فاجعه بزرگ را تحمل می‌کردند؟

انتهای پیام/ص




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.