ID : 33848642

آیا واکنش دولت به حمله به سفارت ایران در لندن متناسب با شأن مردم است؟


نوع مواجهه دستگاه دیپلماسی دولت با حمله به سفارت کشورمان در انگلیس -که بر اساس برخی شواهد با هماهنگی پلیس انگلیس بوده-، قابل تأمل است.

به گزارش یزدرسا، یکی از نکات قابل توجه در رابطه با حمله اعضای فرقه شیرازی به سفارت کشورمان در انگلیس، به نوع برخورد دستگاه دیپلماسی با این مسئله مربوط می‌شود. این مسئله زمانی اهمیت بیشتری دارد که به یاد بیاوریم وقتی شش سال قبل سفارت انگلیس در ایران تسخیر شد، انگلیس روابطش را با ایران قطع کرد.

با این وجود اما نوع مواجهه دستگاه دیپلماسی دولت با حمله به سفارت کشورمان در انگلیس -که بر اساس برخی شواهد با هماهنگی پلیس انگلیس بوده-، قابل تأمل است. پلیس لندن نزدیک به 3 ساعت پس از آغاز حمله متعرضان به ساختمان سفارت ایران، وارد عمل شد. دولت انگلیس حتی در ظاهر هم خیلی آرام به ماجرای تعرض به سفارت ایران در لندن واکنش نشان داد. این در حالی است که پلیس این کشور شنبه شب 4 عامل تعرض به ساختمان سفارت ایران را آزاد کرد.

روز گذشته مصطفی کواکبیان در تذکری در جلسه علنی مجلس با بیان اینکه "پلیس انگلیس از ماجرای برنامه فرقه شیرازی برای حمله به سفارت ایران در لندن باخبر بوده"، اظهار کرد: مقامات دولت بریتانیا با دم شیر بازی نکنند. اینکه اجازه دهند یک فرقه تفرقه‌افکن معروف به شیعه انگلیسی شیرازی براحتی به سفارت ایران تعرض یا نفوذ کنند، حتما از نظر ما محکوم است.

وی تأکید کرد: سه پرسش در این زمینه مطرح است؛ یکی اینکه بر اساس قرائنی که گفته می‌شود، پلیس انگلستان از قبل از این حمله اطلاع داشته و از آن پیشگیری نکرده و بعد از وقوع این اتفاق هم با فاصله 2 الی 3 ساعت در محل حاضر شده تا آنها بتوانند به بالکن بروند و به پرچم ما اهانت کنند. نکته دیگر اینکه عوامل متعرض بعد از 3 الی4 ساعت بازداشت، آزاد شدند.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس اضافه کرد: ما این موضوع را در کمیسیون امنیت ملی مورد بررسی قرار می‌دهیم. عزیران وزارت امور خارجه هم این مساله را به صورت جدی بررسی کنند و گزارش آن را به ما بدهند.

همچنین کمال دهقانی فیروزآبادی نائب رئیس فراکسیون امنیت ملی مجلس با تأکید بر نقش دولت انگلیس در این رخداد اظهار داشت: اشغال و حمله به سفارت ایران در لندن قابل بررسی است، در واقع اینکه چه کسانی و با چه انگیزه‌ای سفارت ایران را اشغال کردند، دارای اهمیت است. از سوی دیگر مسئولیت دولت انگلیس در جریان این حادثه قابل تامل است.

نماینده مردم تفت و میبد گفت: دولت انگلیس مسئول حفاظت از دیوار و محدوده سفارت هستند لذا ورود این افراد بدین شکل جای بسی سوال است. کم کاری پلیس لندن نیز در این میان به وضوح مشخص است.

وی تأکید کرد: دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی باید محکم در برابر این اقدام بیستد، لذا بریتانیا باید پاسخگو باشد. کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی نیز قطعا به این مسئله ورود خواهند کرد و اطلاعات مفصلی را از مسئولان مربوطه دریافت خواهیم کرد.

اما برخی از چهره‌ها و رسانه‌های اصلاح‌طلب به جای اعتراض و انتقاد از حمله به سفارت کشورمان، در موضع‌گیری عجیب به حمایت از این اقدام پرداختند!

روزنامه‌ آفتاب یزد دیروز در مطلبی که حاکی از حمایت از مماشات پلیس و نیروهای امنیتی انگلیس با متعرضان به سفارت ایران است، نوشت:‌ هر چند خودنمایی چهار نفر و رسیدن به بالکن سفارت ایران با کمترین اثرگذاری و با حضور پلیس لندن که از همان ابتدا آنها را محاصره کرد تا به ماجراجویی جدیدی دست نزنند طرف مقابل را در دستیابی به اهدافش ناکام گذاشت اما به نظر می‌رسد موضوع از سوی محافظه کاران بیش از حد بزرگ شده است.

آفتاب یزد در ادامه نوشت: رسانه‌های این جریان به دور از حدس و گمان بریتانیا را پشت پرده چنین اقدامی معرفی کرده‌اند و گوشه چشمی به این دارند که تهران روابط خود را با لندن قطع کند. شاید به دنبال موج سواری روی اتفاقی در سطح پایین هستند تا از عذاب وجدان خود کم کند.

همچنین صادق زیباکلام -که عادت دارد در رابطه با هر موضوعی اظهار نظر کند- با حمایت از نوع عملکرد دولت انگلیس در این ماجرا گفت:‌ برخی علاقه‌مند بودند پلیس انگلیس در همان لحظه اول معترضین را به گلوله می‌بست! هدف دیگر محافظه کاران از بزرگ نمایی تعرض 3 ساعته در لندن نیز تخریب وجهه دولت روحانی است که آنها از هر مسیری به دنبال آن هستند.

وی اعلام کرد: رویه پلیس در این حادثه همچون سایر حوادثی بود که در این کشور رقم خورد. شاید محافظه کاران علاقه‌مند به این بودند که نیروهای ویژه به سرعت و انتحاری معترضین را دستگیر یا حتی به سمت آنها تیراندای می کرد اما واقعیت این است که پلیس مطابق قانونی که برای آنها تعیین شده در بریتانیا گام بر می‌دارد و می‌دانند که اگر اقدامی خلاف چارچوب انجام دهند باید پاسخگو باشند. باید گفت این نظر محافظه کاران واقع بینانه و منصفانه نیست.

متأسفانه دیپلماسی منفعلانه دولت روحانی در سال های اخیر هزینه‌های هنگفتی را بر کشور تحمیل کرده و ضربات جبران‌ناپذیری را به منافع ملی وارد کرده است. دولت آقای روحانی در واقع با وادادگی در مقابل دشمنان مردم، دیپلماسی فایده را به دیپلماسی هزینه تبدیل کرد.

انتهای پیام/




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.