ID : 8591332
رییس اداره نظارت دامپزشکی یزد خبر داد

ایجاد 5 قربانگاه موقت برای ذبح بهداشتی در روز عید قربان


رییس اداره نظارت بر بهداشت دامپزشکی استان یزد اعلام کرد: 5 قربانگاه موقت در نقاط مختلف شهر یزد با حضور ناظران شرعی و بهداشتی در روز عید سعید قربان به صورت رایگان بر امر ذبح دام نظارت می‏‏کنند.

رییس اداره نظارت بر بهداشت دامپزشکی استان یزد اعلام کرد: 5 قربانگاه موقت در نقاط مختلف شهر یزد با حضور ناظران شرعی و بهداشتی در روز عید سعید قربان به صورت رایگان بر امر ذبح دام نظارت می‏‏کنند.

دکتر "محمدرضا صادق‎‎پور" در این باره در گفت‏‏گو با ایسنا، تصریح کرد: علاوه بر ایجاد قربانگاه‎‎های موقت در سطح شهر، هر سال در این ایام تعدادی اکیپ سیار نیز در شهر برای ارائه خدمات ذبح شرعی و بهداشتی در شهر مد نظر قرار می‎‎گیرد که با تقاضای شهروندان در خانه یا محلی که خواستار ذبح دام قربانی خود هستند، خدمات مربوطه را ارائه می‎‎دهند.

وی خاطرنشان کرد: در محل قربانگاه‎‎های موقت شهر یزد علاوه بر خدمات ذبح، دام سالم نیز به قیمت تعاونی و نظارت شده در اختیار مراجعان قرار می‎‎گیرد.

صادق‌‌پور ادامه داد: البته کشتارگاه‌‌های سراسر استان نیز در روز عید قربان دایر هستند و خدمات خود را به صورت رایگان ارائه می‎‎دهند.

وی اظهار کرد: شرکت اتوبوسرانی شهر یزد نیز بر طبق سنوات گذشته برای این روز سرویس رفت و برگشت رایگان به مقصد کشتارگاه صنعتی یزد را فراهم کرده است تا افرادی که قصد ذبح خود در این کشتارگاه را دارند با مشکل تردد مواجه نباشند.

رییس اداره نظارت بر بهداشت دامپزشکی استان در مورد محل استقرار قربانگاه‎‎های موقت شهر یزد اعلام کرد: جنب پارکینگ اتوبوسرانی مقابل زندان مرکزی یزد به عنوان ایستگاه اصلی، جنب پمپ بنزین سیلو، آستانه امامزاده سید جعفر در بلوار جمهوری، پایانه مسافربری سابق در مجاور ایستگاه راه‏‏آهن و فلکه سوم آزادشهر، پنج قربانگاه موقت شهر است که با همکاری شهرداری‎‎ از صبح روز عید دایر هستند.

صادق‎‎پور یادآور شد: در این قربانگاه‎‎ها همچنین برای کسانی که خواستار اهدای دام قربانی خود به کمیته امداد یا بهزیستی هستند نیز نمایندگانی از این دستگاه‎‎ها موارد را تحویل می‎‎گیرند و در پایان نیز مراتب به این دستگاه‎‎ها نیز گزارش خواهد شد.

وی افزود: اکیپ‎‎هایی نیز با همکاری فرمانداری، اجرائیات شهرداری و مرکز بهداشت و دامپزشکی با گشت‎‎زنی در مناطقی که امکان کشتار غیرمجاز دام وجود دارد، با مراتب برخورد و از این اقدام ممانعت خواهند کرد.

وی در مورد هزینه‎‎هایی که در این روز از مردم دریافت می‎‎شود، خاطرنشان کرد: با توجه به انجام کشتار دام از سوی بخش خصوصی، مردم تنها هزینه سلاخی را خواهند پرداخت و سایر خدمات به صورت رایگان انجام می‎‎شود.

این مقام مسئول استقبال مردم از این مراکز در سال‎‎ گذشته را مناسب خواند و در این باره عنوان کرد: سال گذشته در کشتارگاه‎‎ها و قربانگاه‎‎های موقت استان حدود یکهزار رأس دام زیر نظر بازرسین شرعی و بهداشتی کشتار شده و امیدواریم امسال نیز شاهد روند رو به رشد استقبلا مردم از این خدمات باشیم.

رییس اداره نظارت بر بهداشت دامپزشکی استان ذبح دام با هشدار در مورد کشتارهای غیرمجاز و امکان بروز بیماری‎‎های مشترک بین انسان و دام، تاکید کرد: ذبح دام زیر نظر بازرسان دامپزشکی از هر لحاظ به ویژه به دلیل اطمینان از گوشت مصرفی، رعایت نکات بهداشتی و جلوگیری از آلوده کردن محیط با ضمائم کشتار و غیره کم هزینه‎‎تر از ذبح غیرمجاز برای شهروندان خواهد بود.

وی با اشاره به قرار گرفتن در آستانه ماه محرم نیز خاطرنشان کرد: این خدمات در ماه محرم به ویژه در روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی نیز به هیئات عزاداری از طریق اکیپ‎‎های سیار دامپزشکی به صورت رایگان در حسینیه‏‏ ها و تکایای مختلف قابل ارائه است.

صادق‎‎پور با بیان این که ذبح غیرمجاز دام در خانه غیرقانونی و جرم نیست ولی خلاف موازین بهداشتی و خطرناک است، خواستار دریافت خدمات ارائه شده در این قربانگاه‎‎های مجاز از سوی مردم شد و تاکید کرد: هیچ لزومی ندارد که برای انجام یک کار خیر و سنت حسنه، خانواده و محیطمان را به خطر بیاندازیم و برای خود نگرانی ایجاد کنیم. ضمن این که نیت عمل با به خطر انداختن سلامتی دیگر افراد از طریق دام یا گوشت ناسالم نیز به نظر صحیح نخواهد بود.

وی در پایان از مصرف‎‎کنندگان گوشت اعم از گوشت قربانی یا تهیه شده از قصابی‎‎ها نیز خواست تا آن را پس از 24 ساعت نگهداری در یخچال خرد و مصرف کنند چرا که هم سلامت بیشتر گوشت در مورد برخی بیماری‎‎ها تضمین خواهد شد و هم گوشت تردتر وخوش‎‌‎‌پخت‏‎‏تر خواهد شد.

انتهای پیام/ع




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.