ID : 30482883
بانوان یزدی ثابت کردند تحقق اقتصاد مقاومتی هزینه نمی خواهد
ایجاد اشتغال پایدار با پارچه های سرقیچی!/ «مخشیف بافی»؛ هنر کهن ایران اما نوپا در یزد
بانوان یزدی و کرمانی برای اولین بار در یزد، تار و پود پارچه های سر قیجی را رایگان! و بافت خاص به هم گره می زنند و محصول تولید می کنند به نام «مخشیف» که این هنر را در گویش محلی به نام مخشیف بافی می شناستد.
به گزارش یزد رسا به نقل از یزد بانو، شاید تاکنون برای یک تفریح ساده و یا یک پیک نیک خانوادگی مجبور شده باشید برای تهیه زیرانداز سری به بازار بزنید و برای خرید زیرانداز های موجود اعم از پلاستیکی و با الیافی با قیمت های نسبتا گران اقدام کرده باشید.
اما شاید باور کردن اینکه می توان از پارچه های سر قیچی برای تهیه زیرانداز استفاده کرد کمی غیر قابل باور باشد اما هنر بانوان کرمانی برای اولین بار در یزد، تار و پود پارچه های سر قیجی را رایگان! و بافت خاص به هم گره می زنند و محصول تولید می کنند به نام «مخشیف» که این هنر را در گویش محلی به نام مخشیف بافی می شناستد.
اینکه می توان برای تحقق حقیقی اقتصاد مقاومتی از کمترین امکانات و تجهیزات کمک گرفت اندیشه دور و محالی نیست و بانوان کرمانی و یزدی با نگاه ویژه به این هنر توانسته اند با کمترین ها، بهترین ها را در عرصه اقتصاد مقاومتی ظهور و بروز دهند.
زین الدینی از بانوان هنرمند یزد که به این هنر مشغول است در مصاحبه با خبرنگار یزد بانو گفت: با این هنر با نقش دادن به پارچه های رنگی و ساده سرقیچی، پارچه های جان تازه می گیرند و پس از بافتن در دل هم در شکل های متفاوت محصولاتی چون رومیزی، زیرانداز، پادری و وسایل های تزئینی استفاده می شود.
این بانوی هنرمند گفت: با توجه به نوع کار به گونه ای اصالت ایرانی و وجه سنتی این هنر برای خانواده های ایرانی چشم گیر است
وی افزود: آنچه که بیشتر از طراحی و نقوش این هنر انگیزه را برای تولید ایجاد می کند موضوع دوام و استقامت این محصول است که مانند سایز زیراندازها ض هم قابل شستشو است و هم دوام بسیار خوبی دارند و به جرأت می توان گفت به دلیل نوع بافت دوام این محصولات از قالی ها دستباف و ماشینی بیشتر است.
زین الدینی با اشاره به ماندگار محصولاتی که در قدیم تولید شده است تصریح کرد: شاید برای شما پیش آماده باشد که لباسی را خریداری می کنید و پس از چند مدتی برایتان غیر قابل استفاده می شود که می توان در این هنر از لباس های ناکارآمد هم استفاده کرد اما سعی می کنید از از پارچه ها و سرقیچی های استفاده نشده در بافت مخشیف بکار ببریم.
وی با بیان اینکه اصلی بافت مخشیف بستگی به تار آن دارد توضیح داد: البته دار قالی هم در بافت مخشیف مهم است و با توجه به اینکه یک بار زیر و یک بار رو بافته می شود بافت این محصول بسیار مستحکم و بادوام است.
این بانوی هنرمند یزدی گفت: از مزیت های این هنر کم هزینه بودن ان است که بانوان یزدی می توانند به عنوان یک شغل خانگی هب ان نگاه کنند هرچند که این محصول تازه وارد یزد شده و هنوز آموزش چندانی در خصوص آن داده نشده است.
زین الدینی با اشاره به شعار سال و اقتصاد مقاومتی تصریح کرد: این محصول در استان کرمان فروش خوبی دارد و مردم از آن به عنوان یک سوغات و صنایع دستی یاد می کنند و با توجه به اینکه تازه وارد یزد شده بانوان جویایی کار می توانند با کمترین هزینه وارد تولید این محصولات داشته باشند و بازار خوبی پیدا کنند.
وی عنوان کرد: با توجه به اصالت کرمانی که دارم خانواده من اعم از مادر و خواهرهایم همه به این کار مشغول هستند اما با توجه به تغییر سبک زندگی ها و بالارفتن سطح انتظارات جوانان این گونه کارها نیازمند توجه ویزه احیای دوباره بتوان از ان به عنوان یک محل درآمد و شغل تلقی کرد.
این بانوی هنرمند در پایان خاطرنشان کرد: هنر در هر رشته ای باشد تا حمایت نشود و به مردم نشان داده نشود تجلی و ترقی پیدا نمی کند و این هنر دیرینه و البته در یزد نوپا، نیازمند حمایت مسئولان و دستگاه های حمایتی صنایع دستی است و امیدوارم این محصول هم در کنار دیگر محصولات صنایع دستی دیده شود.
انتهای پیام/س*
summary-address :