ایران همیشه بانفوذترین کشور منطقه بوده و هست / تاریخ ایران غرورانگیز است
به گزارش یزدرسا ،«سر مالکولم ریفکیند»، رییس کمیته اطلاعات و امنیت پارلمان انگلیس و وزیر خارجه و وزیر دفاع اسبق این کشور در زمان «مارگارت تاچر» نخست وزیر سابق انگلیس که چندی پیش درگذشت در گفتوگوی ویژه با بخش بینالملل خبرگزاری فارس در زمینه نقش ایران در منطقه، موضوع هستهای و روابط تهران - لندن به اظهار نظر پرداخت.
مشروح این گفتوگو به شرح ذیل تقدیم میشود:
فارس: نظر شما درباره ایران به عنوان یک کشور بزرگ در منطقه چیست؟ نقش ایران را در حفظ ثبات در خاورمیانه بیان کنید؟
ریفکیند: ایران همیشه مهمترین و بانفوذترین کشور در منطقه بوده و هست. ایران گاهی اوقات از قدرت خود برای برقراری ثبات در منطقه استفاده کرده است. البته این را بگویم که انقلاب ایران در منطقه خاورمیانه تغییراتی بوجود آورد و ایران نیز با توجه به انقلابش در پی اهداف خود است. البته این مرام کشورهایی است که در آن انقلاب رخ میدهد و به تبع آن در پی اهداف خویش هستند.
ایران در سال 2014 با توجه به ناآرامیهای منطقه به ویژه عراق همکاری با غرب را آغاز کرده است زیرا اشتراک مساعی برای خاتمه دادن به ستیز و مانع شدن از ایجاد یک کشور تروریستی وجود دارد. البته همانطور که ملت ایران نیز میداند یک کشور به تنهایی قادر به برقراری صلح با استفاده از نیروی نظامی نیست و در این مسیر به راه حلی سیاسی نیاز است و البته راه حل سیاسی نیز به تعامل دارد و حتی بعضی مواقع این تعامل برای همه دردآور است.
فارس: آیا داشتن رابطه دیپلماتیک با تهران برای لندن مهم است؟ چرا؟
ریفکیند: بله. ایران کشوری با نفوذ در منطقه است و ما منافع مشترک با هم داریم. بنابر این داشتن رابطه دیپلماتیک مهم است و ما بعد از انقلاب نیز به مدت 35 سال با ایران رابطه دیپلماتیک داشتیم. البته این روابط در سالهای اخیر آسیب دیده که به نظر من دلایل سیاسی نداشت و مشکلاتی برای سفارتخانه ما در تهران ایجاد شد.
فارس: شما اخیرا ایران را یک تهدید معرفی کردید ممکن است بیشتر توضیح دهید؟
ریفکیند: حمایت ایران از گروههای اسلامی، برنامههای هستهای این کشور و مخالفت با تشکیل دو کشور مستقل فلسطین و اسرائیل تهدید محسوب میشوند.
فارس: خب به نظر شما ایران چگونه میتواند به لندن کمک کند؟ فواید رابطه ایران و انگلیس برای هر 2 کشور ، خاورمیانه و اروپا چیست؟
ریفکیند: ایران، انگلیس، اتحادیه اروپا، آمریکا و چین همگی نفعشان در مقابله با ایجاد کشوری با هدایت داعش است که انسانها را میکشند. همچنین هرگونه ناآرامی در مرزهای ایران برای این کشور تهدید است. ما میتوانیم همانطور که علیه طالبان با هم همکاری کردیم، حال علیه گروه تروریستی داعش همکاری کنیم.
اجازه دهید مورد مهمی را ذکر کنم. مهمترین رابطه در منطقه رابطه ایران با آمریکا یا انگلیس نیست بلکه رابطه تهران با ریاض است اما بین این 2 کشور یک نوع رویارویی در میان است که تهدیدی علیه منطقه است.
فارس: نظر خود را در زمینه موضوع هستهای ایران بیان کنید؟
ریفکیند: اگر بتوان در این راه به توافق جامع رسید که این امر برای صلح منطقه مناسب است و البته موجب اطمینان سازی و افزایش روابط سیاسی و اقتصادی خواهد شد. البته در این مسیر نوع اعتماد مجدد جامعه بین الملل و این که چگونه میتوان در این بخش و نواحی دیگر اعتمادسازی کرد مهم است.
فارس: اگر پیامی برای ایران و افزایش مودت و همکاری بین دو کشور و ملت دارید لطفا بیان کنید؟
ریفکیند: ایرانیان ملتی نجیب و با موفقیتهای تاریخی غرور انگیز هستند و یکی از مهمترین تمدنهای دنیا را دارا هستند. همیشه این مردم هستند که گذشته را فراموش میکنند و در پی ارتقاء دوستی در زمینه مختلف بعد از رفع موانع سیاسی هستند.
انتهای پیام/ص
Related Assets:
- اسکاتلند، انگلیسی باقی ماند/ رضایت ناتو و اتحادیه اروپا از نتایج همه پرسی
- ایران طناب محدودیت هستهای را بر گردن نمینهد
- انگلیس غرامت خسارتهای وارد به ایران در جنگهای جهانی اول و دوم را بپردازد
- حضور سفیر انگلیس در ایران ممنوع است/قانون فقط مجوز حضور "کاردار" را داده است
- لیست خسارتهای درخواستی انگلیس از ایران!
- جک استراو: غرب باید با ایران توافق کند