ایران/پذیرفتن حکمیت آژانس، کار غیرعقلانی و اشتباه است/پذیرفتن محدودیت های طولانی مدت یعنی نقض حق حاکمیت
به گزارش یزدرسا به نقل از دانا ،محمد صادق کوشکی عضو هیئت علمی دانشگاه و کارشناس مسائل سیاسی با تأکید بر اینکه آمریکایی ها عجله ای برای رسیدن به توافق ندارند، درخصوص مطلوبیت ادامه دار بودن روند کنونی مذاکرات برای آمریکایی ها اظهار داشت: فضای فعلی مذاکرات که به صورت کژدار و مریض پیش می رود برای آمریکایی ها مطلوب ترین شکل است؛ چراکه در حال حاضر هم آنها جمهوری اسلامی را پای میز مذاکره نشانده اند و هم در سطح جهانی به نوعی خودشان را با این مذاکرات تطهیر می کنند و همچنین از بعد دیگر نیز همه تحریم ها و فشارها روی جمهوری اسلامی ایران باقی مانده است.
پذیرفتن محدودیت های طولانی مدت یعنی نقض حق حاکمیت ایران
وی درخصوص توافق مورد نظر و مطلوب آمریکایی ها ابراز داشت: توافق از نظر آمریکایی ها یک تعهد نامه یک طرفه است. آنها توافقی را که دو طرف در آن تعهدات منصفانه داشته و ملزم به جرای آنها باشند را اصلا قبول ندارند. هدف آنها از امضای توافقنامه با ایران نیز تعهدنامه یک طرفه ایران به آمریکا و 5+1 است که خود را ملزم می کند همه تعهداتش را اجرا کند.
عضو هیئت علمی دانشگاه با انتقاد از رویکرد آمریکایی ها برای ایجاد محدودیت های طولانی مدت برای ایران، درخصوص آسیب های پذیرفتن این محدودیت ها بیان داشت: مهمترین آسیب پذیرش این محدودیت ها، نقض حاکمیت و استقلال کشور ماست.
وی اضافه کرد: ما در یک دوره طولانی مدت آن هم در دورانی که کشورهای خیلی کوچکتر و ضعیفتر از ما نیز چنین تعهداتی را نداده اند و نخواهند داد، تعهداتی می دهیم که ناقض حق حاکمیت و حق سیادت ماست و این ضرر بزرگی برای ما خواهد بود. دادن چنین تعهداتی از سوی ایران که کشوری قدرتمند و تأثیرگذار است یک نوع سرشکستگی و بی آبرویی برای ایران تلقی خواهد شد و در واقع به عنوان ضعیف ترین کشور دنیا شناخته خواهد شد.
پذیرفتن حکمیت آژانس، کار غیرعقلانی و اشتباه است
این کارشناس مسائل سیاسی درباره علت بی اعتمادی جمهوری اسلامی ایران به آژانس عنوان کرد: اگر آژانس براساس موازین حقوقی و فنی عمل می کرد، ما هیچ مشکلی با آژانس نداشتیم در حالی که رویکرد آژانس بیشتر بر روی موضوعات سیاسی متمرکز است. در طول این 10 سالی که به نوعی جمهوری اسلامی با آژانس درگیر بوده است، تقریبا آژانس هیچ گاه با ما رفتار فنی و حقوقی نداشته و با استانداردهای معمول برخورد نکرده است و برعکس همیشه به صورت بدون استاندارد و براساس تصویرهای سیاسی رفتار کرده است و طبیعتا از این به بعد هم همین طور خواهد بود.
وی ادامه داد: زمانی که یک نهاد بین المللی به نام آژانس انرژی اتمی بدون استاندارد فنی و حقوقی بخواهد با کشوری مثل ایران برخورد کند، ما باید منتظر هر اقدام و اتفاق پیش بینی نشده ای باشیم. بنابراین هیچ عاقلی نمی آید تعهدی بدهد که عاقبت آن مشخص نیست و باید گفت که پذیرفتن حکمیت آژانس کار اشتباهی است.
احتمال شکل گیری یک توافق منصفانه با آمریکا، یک در میلیون است
کوشکی در مورد لزوم توجه به توافقنامه پایدار از سوی تیم مذاکره کننده ایرانی، با تأکید بر اینکه امضای توافقنامه منصفانه با آمریکایی ها بسیار بعید به نظر می رسد، تصریح کرد: نفس امضای توافقنامه منصفانه برای ما یک پیروزی است.
اما شاید بتوان گفت که احتمال شکل گیری این توافقنامه، یک در میلیون است. چراکه اگر آمریکایی ها حاضر بودند با کشورهای دنیا توافقنامه های منصفانه امضا کنند دیگر نام شان قدرت مستکبر نبود و یک کشور عادی بودند که ما هم با آن ارتباط داشتیم و مشکلی هم وجود نداشت.
درحالی که آمریکا برای خودش امتیازات ویژه قائل است و خودش را قدرت برتر جهانی می داند و اصلا حاضر نیست یک رابطه منصفانه با هیچ کشوری داشته باشد. بنابراین من اصلا فکر نمی کنم توافقی شکل بگیرد که بخواهم راجع به پایدار بودن آن صحبت کنم.
انتهای پیام/ص
Related Assets:
- آمریکا محتاج رسیدن به توافق با ایران است
- «بلومبرگ» مدعی موافقت ایران با منوط شدن برداشتن تحریمها به تائید آژانس شد
- آیا زیباکلام با اداره پست قرارداد بسته؟/نهضت نامهنگاری به سبک آقای خاص
- هیچ اطمینانی نمی توان به آمریکا داشت/توافق بد به لحاظ اقتصادی ضربه سنگینی به کشور میزند
- «م ـ ه» مخفف «مرض هاری»!
- استراتژی آشکارساز رهبرانقلاب در مذاکرات
- نمایندگان کنگره: بدون حق بازرسی « از هر مکان و در هر زمان»توافق را تصویب نمیکنیم
- برخی خلاف تصور برخی، با قاطعیت می توان گفت هیچ توافقی در پیش نیست
- حتی آمریکا هم اجازه بازرسی از پایگاههای نظامی را رد میکند
- فیلم طنز دکتر سلام/ توافق خوب و دبه آمریکایی