این قبر میّت ندارد!
... وَ تِلْكَ الْأَيَّامُ نُداوِلُها بَيْنَ النَّاسِ وَ لِيَعْلَمَ اللَّهُ الَّذِينَ آمَنُوا...
سوره مبارکه آل عمران آیه 140
...و ما اين روزها (ى پيروزى و شكست) را در ميان مردم مىگردانيم؛ (- و اين خاصيّت زندگى دنياست-) تا خدا، افرادى را كه ايمان آوردهاند، بداند (و شناخته شوند) ...
يكى از سنن الهى این است كه در زندگى بشر حوادث تلخ و شيرينى رخ مىدهد كه هيچكدام پايدار نيست، شكستها، پيروزيها، قدرتها، عظمتها و ناتوانيها همه در حال دگرگونى هستند بنا بر اين نبايد شكست در يك ميدان و آثار آن را پايدار فرض كرد، بلكه بايد با بررسى عوامل و انگيزههاى شكست از سنت تحول استفاده نمود، و آن را به پيروزى تبديل كرد دنيا فراز و نشيب دارد و زندگى در حال دگرگونى است و" خداوند اين ايام را در ميان مردم بطور مداوم گردش مىدهد" تا سنت تكامل از لابلاى اين حوادث آشكار شود.
خداوند متعال در این آیه شریفه اشاره به نتيجه اين حوادث ناگوار كرده و مىفرمايد" وَ لِيَعْلَمَ اللَّهُ الَّذِينَ آمَنُوا ..." اينها بخاطر آن است كه افراد با ايمان، از مدعيان ايمان، شناخته شوند و به عبارت ديگر تا حوادث دردناك در تاريخ ملتى روى ندهد صفوف از هم مشخص نخواهند شد، زيرا پيروزيها خوابآور و اغفال كننده است در حالى كه شكستها براى افراد آماده بيدار كننده و نشان دهنده ارزشها است.*
دوم خرداد 76 آبستن حوادث و اتفاقاتی بود که بنابر سنت الهی در کشور ما رخ داد و تاریخ به رسم همیشگی خود اتفاقات زیادی را از آن روزها در صفحه تقویمش ثبت کرد.
در آن دوران سیاه بیشترین اهانت ها و کفر آمیز ترین جملات در قالب شبهات دینی مانند قارچ های سمی رشد کردند و کسانی در این میدان به یکه تازی پرداختند که در نهایت منجر به وقوع حادثه تلخ کوی دانشگاه در 18 تیر 78 و به آشوب کشیدن پایتخت شد. عمق این فاجعه را باید در سخنان رهبر فرزانه و بصیر انقلاب نظاره کنیم که ۲۱ تيرماه ۷۸ و تنها سه روز بعد از آغاز نا آرامي ها در تهران توسط ضدانقلاب، در دیدارجمع كثيري از مردم و دانشجويان فرمودند : اين حادثه تلخ، قلب مرا جريحهدار كرد؛ حادثه غيرقابل قبولى در جمهورى اسلامى بود.
حادثه ای که با تدبیر همیشگی مردی بصیر و فرزانه و مقاوم و البته مظلوم ختم به خیر شد و روسیاهی برای ذغال باقی ماند.
جالب است که در فتنه آمریکایی- انگلیسی سال 88 هم که از جهاتی شباهت های بسیار زیادی با حادثه کوی دانشگاه داشت همان کودتاچیان سال 78 نقش عمده ای داشتند و با تقسیم کار بسیار زیرکانه و تلاش نافرجامشان به دنبال منحرف سازی مسیر انقلاب و براندازی نظام بودند و برای رسیدن به این هدف نه تنها عکس رهبر کبیر انقلاب را به آتش کشیدند بلکه مسجد و خانه خدا را هم مورد اهانت قرار دادند.
نوشتن و سخن گفتن درباره هر دو حادثه سال های 78 و 88 نیاز به صرف ساعت ها وقت و بررسی دقیق و منصفانه علل و عوامل آن دارد و بنده نیز در این یادداشت کوتاه در صدد این مطلب نیستم.
جمعی از اصلاح طلبان شهرستان بافق در چند روز گذشته نشستی برگزار کرده اند و دور هم جمع شده اند که البته از محتوای این نشست خبری ندارم ولی به دلیل این که تصویر رئیس جمهور اسبق در محل جایگاه قرار داده شده بود چند نکته را تذکر می دهم:
- لازم است حضرات شرکت کننده در این نشست ، یک بار و با حکم قرار دادن منطق و انصاف به مرور حوادث سال های دوران دوم خرداد و فتنه سال 88 بپردازند و با وجدان خودشان قضاوت کنند که چه کسانی در این کشور به اسم اصلاح طلبی و با شعار آزادی بیان و امثال این ها سعی در براندازی نظام داشته و دارند و در این راه از هیچ تلاشی دریغ نخواهند کرد.
- اگر به فکر اصلاح واقعی امور شهر و کشور هستیم برگزاری نشست های مختلف با حضور صاحبان نظران و اصحاب سیاست بسیار خوب و لازم است ولی باید توجه داشت که ما برای ساختن آینده و پیشبرد اهداف عالی خود نیاز به عبرت آموزی از تاریخ داریم و بدون این عنصر مهم هرگز موفق نخواهیم بود.
- با گذشت تاریخ و رخ دادن حوادثی مانند آشوب سال 78 و فتنه 88 باید توجه داشته باشیم که بازگشت عناصر غرب زده به صحنه سیاسی کشور تقریبا غیر ممکن خواهد بود و ان شاء الله ملت اجازه تکرار آن فجایع را نخواهند داد و دین خدا را نصرت می کنند و در برابر بدخواهان نظام خواهند ایستاد.
- رهبر فرزانه انقلاب در دیدار اخیر خود با دانشجویان به صراحت فرمودند : عناصری نظیر کسانی که در سال ۸۸ آن حوادث را بهراه انداختند و بدون هیچ منطقی با اسلامیت و جمهوریت نظام مخالفت کردند قابل اطمینان نیستند. بنابر این هرگونه تلاش برای زنده کردن یاد فتنه گران و به زحمت انداختن خود برای بازگرداندن معارضین با نظام کاری بیهوده و بی نتیجه خواهد بود.
نسأل الله منازل الشهداء
محمد هادی سمتی
پنجشنبه 25 تیرماه سال همدلی و همزبانی
شهر مقدس قم
پی نوشت:
*تفسير نمونه، ج3، ص: 109