اینکه میگویند از ظرفیتهای داخل استفاده نمیکنم حرف نابخردانهای است
ایرج توتونچیان در گفتگو با خبرنگار یزدرسا در واکنش به به اظهارات اخیر روحانی مبنی بر اینکه «بلد نیستم با تکیه به داخل مشکلات کشور را حل کنم» اظهار داشت: من به عنوان یک اقتصاددان میتوانم بگویم غیر از مسئله ارز که ممکن است قدری مشکلساز باشد، در داخل حتی بیش از حد نیازمان، امکانات داریم فقط آقایان فرصت فکر کردن ندارند و دستشان همواره به سمت غرب دراز است و فکر میکنند که راهحل، تنها همان چیزی است که آنها میدهند.
وی ادامه داد: این در حالی است که غربیها خودشان هم دچار معضلی به نام فروپاشی نظام سرمایهداری شدهاند و به دلیل تناقضاتی که در داخل سیستمشان وجود دارد آنها هم می گویند امکان دیگری نداریم و این آخرین دستاوردی است که به آن رسیدهایم.
عضو هیئت علمی دانشگاه الزهرا (س) با انتقاد از وادادگی برخی از مسئولین و جریانهای سیاسی، گفت: نمیدانم چرا برخی اینقدر نگران هستند و میخواهند ظرفیتهای داخلی را در خدمت نظام سرمایهداری قرار دهند.
توتونچیان اضافه کرد: البته از سال 1339 ما به شدت وابسته به نظام سرمایهداری شدیم یعنی زمانی که بانک مرکزی ما توسط صندوق بینالمللی پول درست شد تمام قوانین و مقررارت آییننامهها و حتی صورتحسابهایی که تنظیم میکنیم به آنها میدهیم و مطابق با گفته آنها عمل میکنیم و این از خودباختگی است، یعنی این مسئله غربزدگی اگر برای تکتک افراد مصداق دارد برای دولت هم مصداق دارد.
وی بیان کرد: خیلی حرف نابخردانهای است که آدم بگوید از ظرفیتهای داخلی استفاده نکنیم و بگردیم تو دنیا ببینیم کی میتواند با ما معامله کند، متأسفانه باید بگویم که این حرف گزافهای است.
معاون اسبق وزیر اقتصاد تأکید کرد: سادهترین کار این است که ما تقلید کنیم و حضرت رسول اکرم (ص) میفرمایند «افضل الاعمال احمزها» یعنی بافضیلتترین کارها مشکلترین آنهاست؛ مشکلترین کار هم در دنیا تعقل و فکر کردن است که متأسفانه برخیها آن را تعطیل کردهاند.
توتونچیان تصریح کرد: نباید ما دستمان را جلوی آمریکا و یا چند کشور اروپایی دراز کنیم بلکه باید تعقل کرد و از ظرفیتهای داخلی با یک برنامهریزی منظم استفاده کرد.
وی یادآور شد: الان ما چندین سال است که برنامه 5 ساله داریم اما همچنان همان برنامههای قبلی را با 5-6 درصد اختلاف به مجلس میدهیم و مجلس هم تصویب میکند که البته همین هم اجرایی نمیشود.
توتونچیان گفت: هم باید به کشورهای صنعتی پیشرفته توجه کنیم با توجه به پیشرفتهای تکنولوژیکی که ممکن است در داخل نداشته باشیم اما از طرفی هم باید به کشورهای همسایه و کشورهای آفریقایی هم توجه کنیم.
انتهای پیام/