ID : 36161684

با این دست فرمان دولت نباید نگران بازار شب عید بود؟


التهابات بازار نگرانی خاصی را هم در مورد بازار شب عید بوجود آورده است. شب عیدی که مردم به تکاپو می افتند تا نیاز خود را برای تعطیلات نوروز و مهمانداری آبرومندانه برآورده کنند.

یزدرسا؛ «ما یک دولتی را در گذشته دارا بودیم که فقط کار می‌کرد ولی فکر نمی‌کرد، اما اکنون دولتی داریم که فکر می‌کند ولی کاری انجام نمی‌دهد، اگر بتوان این 2 را مخلوط کرد نتیجه خوبی حاصل می‌شود.» این جملات شوخی معنادار «محمدرضا باهنر» فعال سیاسی اصولگرا درباره دولت روحانی و دولت پیش از اوست. طنز سیاسی که در کلام باهنر وجود دارد مانند همه طنزها یک تلخی ناخوشایند نیز دارد و آن حاکی از انتظار جامعه و فضای سیاسی از دولت جهت در دست گرفته سررشته امور است. شوخی که بیشتر یک مطالبه جدی است تا یک مطایبه و مزاح.

بازار اقلام و کالاهای اساسی مورد استفاده مردم یکی از حوزه‌هایی است که به شدت نیازمند سروسامان گرفتن است. سال 97 افکارعمومی و بازاریان شاهد اوج گیری سرسام آور برخی از کالاهایی بودند که در سبد غذایی مردم قرار داشت و دولت در تنظیم بازار نتوانست درست عمل کند. کمیاب شدن رب گوجه فرنگی، بالا رفتن قیمت لبنیات و گوشت مرغ و حالا گران شدن عجیب و غریب گوشت تا کیلویی 140 هزار تومان باعث شده بازار مواد غذایی پرتلاطمی را شاهد باشیم و سفره مردم هر روز کوچک و کوچکتر شود.
 
جالب اینجاست با کمیاب و گران شدن هر کالا و پس از اینکه موج گرانی آن کالا بازار را فرا می گیرد و سپس بهم می ریزد و پشت سر می گذارد شاهد عدم کنترل صحیح این موضوع از سوی دستگاه‌های دولتی هستیم و سپس با خوابیدن این موج، موج گرانی قیمت کالای دیگر بازار را فرا می گیرد و همان رویه تکرار می شود. رویه‌ای نفس مردم را گرفته است.
 
بنابر گزارش جهان نیوز، گوشت یکی از اقلامی است که حالا آنقدر حاشیه ساز شده که فروش اینترنتی آن توسط دستگاه‌های دولتی مطرح شده است. پیدا شدن سر سلاخی شده الاغ در برخی از مناطق کشور که متعاقب آن مطرح شد برخی سعی کرده اند از این فضا سوء استفاده کنند و گوشت این حیوانات را به جای گوسفند و گاو به مردم بفروشند از جمله دیگر حواشی گرانی قیمت گوشت است. اینکه سودجویان به سمت این تخلفات روی آورده‌اند نشان از نوعی یله بودن بازار و عدم نظارت کافی دارد که متخلفین حاشیه امنی را برای خود متصور شده‌اند که به این تخلفات جدی روی آورده اند.  
 
افزایش سرسام آور قیمت کالاها و سپس پایین آمدن جزئی آن ازجمله مشکلات دیگر مردم است. درواقع اقلام با بی سروسامانی بازار اغلب گران می شوند و سپس نه تنها به جایگاه اولیه خود باز نمی گردند بلکه نوسان خفیف قیمت خود را رو به صعود حفظ می کنند و از این رو باید پرسید که آیا دست سودجویان در کار است که اینطوری در غیاب نظارت و تنظیم صحیح بازار دست به کار پر کردن جیب‌های خود شده‌اند؟
 
جالب اینجاست ضعف عملکردی در حوزه‌های دیگر تاثیر خود را در بازار می گذارد. درباره یک نمونه این مدیریت غلط، «غلامعلی فارغی»، رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی ایران بیان می کند: «افزایش قیمت مرغ ناشی از تولید نیست و دلیل آن تاخیر در حل مشکل کامیونداران است. در شرایطی که نهاده‌ها به بخش تولید نرسید، برخی از مرغداری‌ها تلفات دادند و یا دوره تولید برخی مرغداری‌ها طولانی شد و جوجه ریزی نکردند.»
 
التهابات بازار نگرانی خاصی را هم در مورد بازار شب عید بوجود آورده است. شب عیدی که مردم به تکاپو می افتند تا نیاز خود را برای تعطیلات نوروز و مهمانداری آبرومندانه برآورده کنند و دقیقا بازار با حجم زیادی از تقاضا در کالاهای مختلف از جمله مواد غذایی روبرو می شود.سئوال اینجاست آیا دولت می تواند به خوبی این نیازها را مدیریت کند. سئوال دیگر اینکه مردم با این حجم از گرانی چقدر می توانند در شب عید مایحتاج مورد نیاز خود را تامین کنند و آیا دولت نمی خواهد فکری برای تنظیم بازار به قدر وسعت توان مردم و کاستن قیمت برخی از اقلام مانند گوشت و مرغ کند؟
 
با این حال خرید امروز به کابوسی برای مردم تبدیل شده است. مشکل نیز گرانی یکی دو کالا نیست؛ چراکه در مشاهده کلی و میدانی از بازارهای حوزه های دیگر مانند خودرو و مسکن نیز این بی سروسامانی دیده می شود. مشکل بیشتر از اینکه بازار و تنظیم آن باشد مدیریت و خود دولت است.
 
اگر به شوخی باهنر بازگردیم حالا بیشتر عمق مشکلات را درمی یابیم. از دولت این انتظار وجود دارد نه تنها بازار را سروسامان دهد بلکه در برابر مشکلات و گرانی‌ها نیز با تدبیر عمل کند تا امید مردم به زندگی کم نشود اما حالا دولت نیز بیشتر به تماشاچی موج های گرانی تبدیل شده که هر وقت کارد به استخوان می رسد و بحران فوران می کند، وارد معرکه می شود که کار از کار گذشته و این ورود هم با توجه به تثبیت قیمت‌های گران و عدم تاثیرگذاری در جهت کاهش قیمت‌ها، چندان ورود مقتدرانه و تاثیرگذاری نیست.   
 
انتهای پیام/ 



summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.