با بی توجهی به ریشه های اعتیاد موفق نخواهیم شد
به گزارش یزدرسا؛ طبق برآوردی در سال 92 اعلام شد یک میلیون و ۳۲۵ هزار نفر معتاد در کشور وجود دارند که با احتساب بعد خانوار، حدود ۶ ميليون نفر به طور مستقیم درگیر مواد مخدر هستند . با احتساب نیروها و ارگان های درگیر با این معضل نظیر نیروهای نظامی، پزشکان، قوه قضائیه و ... مشخص می شود اعتیاد و مواد مخدر چه هزینه ای را به کشور تحمیل کرده است.
سازمان های مردمی بسیاری در کنار نهادهای دولتی به مبارزه با این بلای خانمان سوز برخاسته اند، «انجمن معتادین گمنام ایران» یکی از همین سازمان ها است. که با همکاری معتادان بهبود یافته و گمنام اداره می شود.
یکی از راهنمایان انجمن معتادان در مصاحبه با یزدرسا با اشاره به ریشه های گرایش افراد به اعتیاد گفت: گرایش به مواد مخدر به چند دلیل اعم از فشارهای روحی و روانی، شکست های عاطفی، فشارهای اجتماعی بیکاری و در دسترس بودن مواد مخدر اتفاق می افتد.
مهدی افزود: استفاده از مواد مخدر به تدریج باعث می شود فرد احساس نیاز روانی کرده و کم کم این احساس تبدیل به نیاز جسمی شده و عدم استفاده از آن دردهای جسمی، اختلالات گوارشی و تشنج به وجود می آورد.
وی اظهار داشت: کاری که تا کنون نهادهای مختلف در کشور ما انجام داده اند این بوده که معتاد را سم زدایی کردند. در صورتی که باید از لحاظ روحی هم برای معتاد برنامه داشته باشند چرا که خطر روحی همچنان پا برجاست و در اثر کمترین بیماری، ناراحتی و فشار مجدداً فرد معتاد تحریک شده و دوباره به استفاده از مواد مخدر رو خواهد آورد.
وی خاطر نشان کرد: اکنون سازمان های مردم نهاد بسیاری هستند که برای پاسخ به نیازهای روحی و روانی معتادین شکل گرفته اند، «انجمن معتادین گمنام ایران» یکی از همین سمن هاست. در این انجمن برای مشاوره به معتادین یا همان «رهجو» از تجربه های شخصی «راهنما» استفاده می شود که خود قبلاً گرفتار اعتیاد بوده و تمام این مراحل را گذرانده است.
وی اضافه کرد: ما معتقدیم ترک اعتیاد با کمک «دوستان همراه بهبودی» امکان پذیر است و در عمل هم مشاهده کردیم که بعد از گذشت مدت زمانی هم مشکلات جسمی و هم مشکلات روحی_روانی افراد حل می شود. بسیاری از آنها بعد از گذراندن مسیر بهبودی زندگی بسیار سالمی را آغاز می کنند، زندگی که از دل آن ورزشکاران، کارآفرینان و افراد موفق بسیاری بیرون می آیند، علت هم مشخص است، در این جلسات افراد بدون خجالت و بدون اینکه قضاوت شوند می توانند مسائل و مشکلات خود را مطرح کرده و راهنمایی دریافت کنند.
وی ابراز داشت: هیچ کس نمی تواند اقدامات، رشادت ها و فداکاری نیروهای نظامی، انتظامی و امنیتی برای مبارزه با مواد مخدر را نادیده بگیرد اما به هر حال این مواد به کشو وارد شده و هزینه های بسیاری را برای کشور به همراه می آورد.
این راهنمای انجمن معتادان گمنام افزود: از آنجایی که فرد معتاد اصولاً از خانواده و محل کار طرد می شود و درآمدی هم ندارد لذا طبیعی است که دست به ارتکاب جرائم برای تهیه مواد مخدر بزند.
وی گفت: اکنون موسسات و ارگان های مختلف با تحقیقات میدانی و استفاده از تجربیات به دست آمده به این نتیجه رسیده اند که مهم تر از مرحله سم زدایی که به چند روز محدود می شود، مرحله بازپروی و توانمند سازی ذهنی برای مقابله با مشکلات زندگی و اجتماعی است.
وی با اشاره به اینکه «انجمن معتادین گمنام» هیچگونه کمکی از نهادهای دولتی نمی پذیرد تصریح کرد: بهتر است حمایت های دولتی از اینگونه سمن ها به صورت غیر مستقیم صورت بگیرد تا افراد بهبود یافته علاوه بر برطرف کردن مشکلات خود بتوانند نسبت به کارآفرینی، کسب درآمد و بازگشت به آغوش خانواده اقدام کنند.
Related Assets:
- نیم درصد زنان باردار کشور مبتلا به اعتیاد هستند
- افزایش 50 درصدی اختلال افسردگی در جهان
- وعده هایی که دود شد!
- سوال از روحانی با ۱۳۰ امضا تقدیم هیات رئیسه مجلس شد/ موضع نمایندگان استان یزد
- برگزاری همایش پرواز بادبادک ها در پارک کوهستان یزد
- فقر آموزشی و عدم مهارت خانوادههادربرقراری ارتباط با فرزندان/رفتار مسئولان در برابر مسئله اعتیاد متناقض است