بازگشت به دوران قبل از توافق هسته ای نیازمند زمان و هزینه سنگین
به گزارش یزدرسا؛ اعضای مجلس نمایندگان آمریکا آبان ماه، با رای مثبت 419 نماینده دموکرات و جمهوریخواه در برابر تنها یک رای مخالف، قانون تحریم های ایران را برای مدت 10 سال دیگر نیز تمدید کرد.
این قانون در آمریکا معروف به قانون «داماتو» است و برای تمدید نهایی به سنا رفت و در آنجا نیز با 99 رأی موافق و بدون رأی مخالف به تصویب رسید و اکنون منتظر امضای اوباما است.
خبرگزاری رویترز، از قول برخی دستیارهای قانونگذاران کنگره نوشته انتظار میرود اوباما مصوبه کنگره را امضا کرده و آن را به صورت قانون درآورد.
این قانون که زیربنای تحریمهای یکجانبه آمریکا علیه ایران به شمار میآید، اولین بار در سال 1996 با هدف جلوگیری از سرمایهگذاری کلان خارجی در بخش نفت و گاز ایران تصویب شد و از آن زمان یک بار در سال 2006 تمدید شده است. قانون تحریمهای ایران پایان سال جاری میلادی، یعنی یک ماه دیگر، منقضی میشود.
روحانی که همه توان سه ساله اش را برای برجام گذاشت و تقریبا هیچ دستاوردی غیر از برجام ندارد؛ امروز در مجلس اعتراف کرد تمدید تحریمها نقض فاحش برجام است و ادعا کرد حتما پاسخ این نقض عهد را می دهد.
دولت بعد از اینکه به گمان خود با تصویب برجام شق القمر کرده است به سرعت و با عجله زیاد به تعهدات خود در قبال آمریکایی ها عمل کرد اما اکنون طرف بدعهد، پیمان شکست و این توافق یک طرفه، یک تعهد نامه ماند.
برجام، خسارت های مادی و معنوی زیادی داشت/ بازگشت به دوران قبل از توافق هسته ای نیازمند زمان و هزینه
عضو سابق کمیسیون امنیت ملی مجلس در گفتگو با یزدندا بابیان اینکه بازگشت به دوران قبل از برجام هزینه های زیادی روی دوش کشور می گذارد گفت: برای برگرداندن وضعیت هسته ای کشور به دوران قبل از برجام، هزینه ها و زمان زیادی نیاز است؛ برای مثال قبل راکتورآب سنگین اراک باید جدید ساخته شود؛ برجام، خسارت های مادی و معنوی زیادی داشت.
محمد صالح جوکار اظهار کرد: امیداریم سانتریفیوژها خسارت جدی ندیده باشند و بتوان از تعداد محدودش دوباره استفاده کرد.
وی افزود: عده ای در پسابرجام ذوق زده شده و به نصایح امام خامنه ای گوش ندادند و همین امر سبب وارد شدن خسارت جدی به کشور شد و اکنون باید دید این خسارت را متقبل می شوند؟
نماینده سابق مردم یزد و اشکذر در مجلس بابیان اینکه اگر تحریم ها تمدید شود خسارت های وارده بیشتر خواهد شد اذعان کرد: دولتمردان ایران عجله کردند و به تعهدات خود عمل کردند اما طرف مقابل یعنی آمریکا مانند همیشه بدعهدی کرد و اکنون نیز برخی دولتی ها در توجیه برجام می گویند مذاکرات بین المللی بود و تحریم آمریکایی ها در روند برجام خللی وارد نمی کند اما در واقع برجام بین ایران وآمریکا بود و پنج کشور دیگر دنباله رو آمریکا هستند؛ در اصل نیز آمریکا بود که مذاکرات را مدیریت می کرد.
سابقه تذکر رهبرانقلاب درباره عجله نکردن در توافق هستهای
حضرت آیتالله خامنهای در دیدار فرماندهان نیروی دریایی ادعاهای طرف آمریکایی درباره تمدید تحریمهای ده ساله علیه ایران را از اشکالات توافق هستهای دانستند که بر اثر عجله برای زودتر رسیدن به توافق و در نتیجه غفلت از جزئیات روی داده است. با مروری بر بیانات مشروح و نه محرمانه معظمله به دیدار مداحان در روز بیستم فروردین ۹۴ میرسیم؛ آنجا که چهارماه مانده به رسیدن به برجام، خطاب به مسئولان و مذاکره کنندگان هشداردادند که با استفاده از نظرات مختلف و صرف نظر از بازه زمانی محدود به برطرف کردن مشکلات و جزئیات بپردازند.
«الان فرصت خوبی است برای همدلی؛ یک عدّهای مخالفند، یک عدّهای اعتراض دارند؛ خیلی خب، مسئولین ما که مردمان صادقی هستند، مردمان علاقهمند به منافع ملّیاند، بسیار خب، یک جمعی از مخالفین را ــ از آن افرادی را که شاخصند ــ دعوت کنند، حرفهای آنها را بشنوند؛ ای بسا در حرفهای آنها یک نکتهای باشد که این نکته را اگر رعایت کنند، کارشان بهتر پیش برود؛ اگر چنانچه نکتهای هم نبود، آنها را قانع کنند؛ این میشود همدلی؛ این میشود یکسانسازی دلها و احساسها، و به تبع آن عملها. به نظر من بنشینند، بشنوند، بحث کنند. حالا ممکن است بگویند آقا ما سه ماه بیشتر زمان نداریم؛ خب، حالا سه ماه بشود چهار ماه، آسمان که به زمین نمیآید؛ چه اشکالی دارد؟ کمااینکه آنها در یک برههی دیگری هفت ماه زمان را عقب انداختند. خیلی خب، دوستان ما هم اگر چنانچه در این همدلیها و همزبانیها و تبادلنظرها یک وقتی گرفته شد، چه اشکال دارد، وقتی گرفته بشود، یک خرده زمان آن تصمیمات نهایی عقب بیفتد؛ طوری نخواهد شد.۱۳۹۴/۰۱/۲۰»
انتهای پیام/ک
Related Assets:
- ۲۶۴ نماینده مجلس خواهان اقدام متقابل و سریع دولت در قبال نقض برجام از سوی آمریکا شدند
- دفاع از تحریم برای حفظ برجام!
- تاسفبارتر از نقض برجام!
- نمایندگان مجلس با اتخاذ «تدابیر بازدارنده» از آسیب بیشتر جلوگیری کنند
- آقای ظریف منافع ملی را فدای جناح بازیهای سیاسی نکنید
- تقدیم طرح «الزام دولت به توسعه فناوری هستهای در چارچوب NPT درقبال نقض برجام توسط آمریکا» به هیأت رئیسه