ID : 2828478

بازیگر ایرانی با رهبر بوداییان جهان دیدار کرد


هدیه صلح کتایون ریاحی به دالایی لاما


به گزارش یزد رسا،کتایون ریاحی، بازیگر سینما، نویسنده و بنیانگذار «بنیاد نیکوکاری کمک»، در دیدار یک‌ساعته خود با دالایی لاما، رهبر بوداییان جهان، هدیه خود را در قالب یک پیشنهاد جهت صلح جهانی تقدیم کرد.
کتایون ریاحی که اخیرا از کشور هند بازگشته، روز اول فروردین همراه پسرش به مدت یک‌ساعت با دالایی لاما ملاقات کرد. ریاحی در گفت‌وگو با «شرق» درباره انگیزه خود از این سفر گفت: «پیش از عید نوروز قصد سفر به کشور هند داشتم و می‌خواستم از کمپ آوارگان مسلمان میانمار دیدن کنم و تا جایی که از دستم بر می‌آید خدمت و کمکی کنم. با کسی که قرار بود من را به میانمار ببرد، دیدن کردم. ایشان گفتند در این مدت قرار است دالایی لاما هم به هند سفر کند که همان موقع اشتیاق نشان دادم که با ایشان دیداری داشته باشم. در نهایت تقدیر این بود که با رهبر بودایی‌های جهان دیدار کنم.» وی در ادامه درباره موضوعات مطرح‌شده در این دیدار توضیح داد: «وقتی به دیدن ایشان رفتم، پرسیدند شما چه می‌خواهید؟ گفتم؛ هیچ! تنها برای شما هدیه‌ای دارم. هدیه‌ام هم یک پیشنهاد است برای صلح. شما که به عنوان یک شخصیت صلح‌طلب در جهان مطرح هستید حتما می‌دانید در همه جای دنیا برای مناسبت‌های مختلف یک روز بخصوصی نامگذاری شده؛ مثل روز زن، روز کارگر و... حالا چقدر خوب است روز اول فروردین‌ماه (23مارس) که اولین روز بهار است و در آن اعتدال برقرار است مثل اعتدال شب و روز و... را روز خدا بنامیم و به عنوان روزی که نباید در آن هیچ خونی نه از انسان و نه از حیوان بر زمین ریخته شود، مطرح شود. ایشان از آن استقبال کردند و گفتند کمتر پیش می‌آید که با فکر نویی مواجه شوم. ولی خوشبختانه این پیشنهاد من را به‌ وجد آورد.» این هنرمند در برابر این پرسش که آیا شاهد آن خواهیم بود که این روز هم به تقویم جهانی اضافه شود، گفت: «دالایی لاما گفتند قرار است در کنفرانسی رهبران جهان را ملاقات کنم. در آنجا حتما به این پیشنهاد اشاره می‌کنم که دوست خوبم کتایون ریاحی این را مطرح کرده. من از فعالیت‌های شما در زمینه کمک‌رسانی به محرومان مطلع شده‌ام، تبریک می‌گویم و از آنجایی که شما را خیلی مشتاق گسترش مهر و صلح می‌بینم، تقاضا دارم بیشتر در این زمینه‌ها فعالیت کنید.»بازیگر نقش زلیخا در سریال «یوسف پیامبر» به دیگر مباحث این جلسه اشاره کرد و گفت: «دالایی لاما چند سوال درباره زبان فارسی و تاریخ ایران پرسیدند که پسرم پوریا به آن جواب داد. ضمن اینکه درباره مسایلی همچون صلح‌طلبی ذات بشر گفت‌وگو کردیم.» برنامه دیگر ریاحی بازدید از هشت کمپ میانمار بود. او به دیدار و ملاقات با پناهجویان و رانده‌شدگان مسلمان میانماری رفت و از تعدادی از کمپ‌ها و اماکن زندگی آنان بازدید کرد.
در هند، هشت کمپ متعلق به مسلمانان رانده‌شده میانماری وجود دارد که اغلب در بدترین شرایط زیستی به‌سر می‌برند و به‌ویژه وضعیت بهداشت و تحصیل برای کودکان و نوجوانان بسیار تاسف‌آور است.
کتایون ریاحی در این سفر ضمن بازدید از کمپ میانماری‌های حومه دهلی به کمپ دیگر آنان در حومه شهر هاریانا هم رفت و از نزدیک با تعدادی از بزرگان آنان ملاقات کرد، درددل‌ها و مشکلاتشان را شنید و کمک‌هایی از جمله ساخت جایگاه و خریداری هشت مخزن آب دوهزارلیتری برای داشتن آب آشامیدنی سالم برای هشت کمپ فوق به آنها اختصاص داد.
ریاحی درباره این سفر گفت: «خوشبختانه اینجا با سومالی تفاوت‌هایی محسوس داشت، این مردم آرام و صبور، فقیر نبودند بلکه آواره از شهر و دیار و کاشانه‌شان، با مناعتی غریب ما را پذیرا شدند و با گفتن دردهایشان، فکر می‌کنم تا حدی تسکین یافتند، ما نمی‌توانیم این همه مشکل را حل کنیم و فقط در حد بضاعت خود قدمی برداشتیم؛ اما من امیدوارم و هدفم به‌طورکلی این است که صدای کمک این مردم، به گوش آنان که باید این درد دل‌ها را بشنوند برسد و من می‌دانم که می‌رسد. ما باید امید داشته باشیم.»همچنین ریاحی، مهمان ویژه دانشگاه دخترانه «لیدی شری رام» بود و با رییس دانشگاه، دیدار و گفت‌وگو کرد؛ در این مراسم دالایی لاما خطاب به دانشجویان گفت: شما جوانان این شانس را دارید تا دنیای بهتری برای خودتان بسازید. من به سیستم آموزشی به‌طورکلی نقد دارم و می‌گویم که کامل و درست نیست. باید تلاش کنیم تا خاصیت مهرپروری و توانایی محبت‌کردن و کلا انسانیت را در سیستم‌های آموزشی وارد کنیم و در این راه بسیار بکوشیم.
این هنرمند ادامه داد: «از نظر بیولوژیک، زن توانایی و پتانسیل بیشتری برای مهر ورزیدن دارد، پس زنان باید در راه گسترش مهر و صلح، بیشتر از قبل فعال‌تر باشند؛ در هستی، فقط انسان است که می‌تواند به مرتبه بالای مهر و محبت دست پیدا کند؛ مهر بورزید به همه، حتی به دشمنان‌تان... »
وی در ادامه افزود: «متاسفانه در تمام تیره‌های مذهبی و قومی، جنگ و بی‌عدالتی دیده  می‌شود و ما از دیدن این‌همه درگیری در جای‌جای جهان ناراحتیم، باید بیشتر بکوشیم و بیشتر انرژی صلح را در جهان گسترش دهیم؛ من واقعا امید دارم که سرانجام بشریت یکی شود و به‌سوی صلح حرکت کند، ما همه انسان هستیم و در احساسات با هم مشترکیم؛ من هم به صلح امید بسیار دارم.»

پایان‌بخش سفر کتایون ریاحی به هند، دیدار از خانواده مسلمان هندی، زنی به نام فاطمه بود که به‌دلیل دست‌وپنجه نرم‌کردن با مشکلات، مصائب فراوانی از سر گذرانده بود. ریاحی ضمن کمک به اسکان یک‌ساله فاطمه و بچه‌هایش در دهلی، درباره تحصیل فرزندان وی نیز اقداماتی را صورت داد.




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.