ID : 30759688
پرورش‌دهنده ماهی خاویار:

بافق می‌تواند قطب تولید ماهیان خاویاری باشد/ لزوم حمایت مسئولین از پرورش دهندگان ماهی


کارآفرین بافقی گفت: برای افزایش تولید و صادرات ماهی خاویار در راستای اقتصاد مقاومتی و ایجاد قطب تولید این ماهی در بافق نیازمند حمایت مسئولین از بخش خصوصی هستیم.

به گزارش یزدرسا، پرورش‌دهنده ماهی خاویار در گفتگو با خبرنگار بافق خبر گفت: حدود ۱۰ سال است که کار پرورش خاویار را شروع کردم و با صرف وقت و هزینه در تولید ماهی قزل‌آلا و کپور به این نتیجه رسیدم تولید ماهی خاویار ازنظر اقتصادی مقرون‌به‌صرفه است ولی به خاطر اولین تجربه در پرورش این ماهی در منطقه مشکلاتی پیش رو داشتم.

سید محمد بهشتی زاده برای افزایش تولید و صادرات ماهی خاویار در راستای اقتصاد مقاومتی و ایجاد قطب تولید این ماهی در بافق بیان داشت: ماهی خاویار به لحاظ اینکه استحصال آن 10 سال طول می‌کشد پرورش آن با سود زیاد بانکی مقرون‌به‌صرفه نیست.

وی در خصوص مشکلات موجود در منطقه بافق اظهار داشت: به دلیل گرم بودن هوا، دمای بالا، آفتاب شدید و جلبک‌ها مانعی برای تولید است، اگر تسهیلاتی در اختیار ما قرار بگیرد تا بتوان سقفی برای استخرها ایجاد کرد، مضرات جلبک‌ها کاهش و امنیت شغلی برای پرورش‌دهنده افزایش پیدا می‌کند.

این پرورش‌دهنده ماهی خاویار در خصوص علت استفاده از استخر پلیمری در پرورش ماهی و فواید آن خاطرنشان کرد: در استخرهای پلیمری هیچ‌گونه هدر رفت آبی وجود ندارد درصورتی‌که استخرهای خاکی به خاطر وسعت آن مقدار زیادی آب به‌صورت جذبی هدر می‌رود. همچنین میزان بازدهی استخرهای پلیمری با توجه به وسعت چندین برابر است.

بهشتی زاده ادامه داد: در این استخرها صید، کنترل، تغذیه و دارو با سهولت و کیفیت بهتری انجام که باعث افزایش تولید می‌شود ولی در استخرهای خاکی، جلبک‌ها مانع بزرگی برای تولید بیشتر هستند.

وی تصریح کرد: تغذیه ماهی خاویار به‌صورت مکشی است و از کف استخر خوراک جمع می‌کند اگر این ماهی در استخرهای خاکی باشد امکان بلعیدن اشیائی ازجمله سنگ، شیشه و چوب بسیار زیاد است که این کار موجب ایجاد مشکلاتی در سیستم گوارشی این آبزی می‌شود.

 این کارآفرین بافقی در خصوص هزینه ساخت استخر پلیمری خاطرنشان کرد: در تجربه اول ساخت استخر ۸ میلیون تومان هزینه شد ولی برای استخرهای جدید باتجربه‌ای که از قبل به دست آوردیم حدود ۵ ونیم میلیون تومان هزینه خواهد داشت و برای رفع مشکل اساسی رشد جلبک‌ها باید این استخرها مسقف شود که برای هر استخر 20 میلیون تومان هزینه نیاز است.

بهشتی زاده عنوان کرد: در حال حاضر ۵۰ ماهی ماده ۱۰ ساله که تا پایان سال خاویار و تعداد 150 ماهی ماده ۵ ساله که تا ۳ سال آینده می‌توان از آن‌ها خاویار استحصال کرد.

وی در پایان از مسئولین خواست: به‌منظور حمایت از تولیدکننده، تسهیلات قرض‌الحسنه با تنفس در پرداخت و همچنین در خصوص بیمه ماهی تدابیر لازم را اتخاذ کنند.

انتهای پیام/ع.ع




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.