بالاخره آب معدنی بخوریم یا نخوریم؟
به گزارش یزد رسا، دبیر انجمن تولیدکنندگان آب معدنی با تکذیب خبر منتشر شده در یک هفته نامه درباره آلودگی آب معدنی تولید داخل گفت: ما به این نوع اخبار عادت کردهایم و انتشار چنین اخباری در مورد آب معدنی چیز تازهای نیست.
پیمان فروهر با اشاره به اینکه اخیرا نیز در فضای مجازی مطالبی درباره افزودن موادی مانند فلوراید در آب معدنی تولید داخل بین مردم دست به دست شده است، افزود: همچنین ادعا شده به دلیل وجود مواد افزودنی در آب معدنی در صورتی که در آب معدنی باز بماند حتی تا چند روز آب بو نمیگیرد!
وی گفت: وجود مقدار زیاد فلوراید در آب معدنی و بستهبندی بسیار خطرناک و مسموم کننده بوده و باعث خط خطی شدن دندان و از بین رفتن مینای آن میشود. بنابراین نه در ایران و نه در هیچ کجای دنیا طبق استانداردها فلوراید به آب معدنی اضافه نمیشود.
او با اشاره به اینکه آب معدنی به صورت ذاتی مقدار بسیار ناچیزی فلوراید دارد، عنوان کرد: طبق استانداردهای بینالمللی تولیدکنندگان آب معدنی حق افزودن هیچ افزودنی را به محصول تولیدی خود ندارند.
وی گفت: در فرایند تولید آب معدنی این آب فقط از فیلترهای فیزیکی عبور میکند و هیچ مادهای به آب اضافه نمیشود.
او با اشاره به اینکه 95 درصد از کل محصول تولیدی صنعت آب بستهبندی کشور مربوط به آب معدنی میشود، اظهار کرد: برخی از تولیدات این صنعت نیز شامل آب بستهبندی میشود که روی آن این عنوان درج شده است. در آب بستهبندی طبق استاندارد میتوان با تاباندن اشعه uv باکتریهای احتمالی آب را از بین برد و یا کلرزنی کرد که این کار نیز طبق استاندارد انجام میشود.
اخیرا هفتهنامه حزب موتلفه اسلامی (شما) گزارش داد که "برخی مسئولان وزرات بهداشت از خوردن آب معدنی خودداری میکنند" و دلیل این کار را نیز بالا بودن مواد نگهدارنده آب معدنی اعلام کرد که برای بدن مضر سرطانزا است.
به نوشته این هفتهنامه "برابر بررسیها آب سالم آبی است که چنانچه بیش از 48 ساعت در فضای باز نگهداری شود بوی نامطبوع پیدا میکند اما آب معدنی اگر روزها بماند به دلیل مواد نگهدارنده ای که دارد چنین اتفاقی برای آن رخ نمیدهد."
منبع: ایسنا