بانوان معتاد و خانواده هایی که قربانی می شوند
به گزارش یزدرسا؛ یزدبانو نوشت: اعتیاد به مواد مخدر یکی از معضلات اصلی جامعه جهانی و از جمله انحرافات شایع در عصر حاضر بوده وسالانه با تعداد انبوه قربانیانی که میگیرد آسیبهای جدی بر پیکر خانواده و جامعه وارد میکند. هرچند گرایش اعتیاد به مواد مخدر در بین مردان بیش از زنان است، اما در چند سال اخیر نرخ گرایش اعتیاد زنان به دلائل مختلف افزایش یافته و از آسيبپذيرترين گروههای معتادان به شمار میروند.
آنچه حساسیت موضوع را افزایش می دهد این است که با توجه به اینکه زن مسئول اصلی تربیت فرزند بوده ونقشی پیچیدهتر وحساستر از مرد دارد، اعتیاد وی مشکلات جوامع را را به مراتب بیشتر میکند و به نوعی با تباهی زن خانواده هم تباه میشود.
در خانواده نقش زن از اهميت ويژهاي برخوردار است؛ آنان در استواري و پيشرفت كانون خانواده نقش ويژهاي دارند؛ اعتیاد از جمله مسائلی است که میتواند به عنوان فاجعه، گریبان بسیاری از زنان را گرفته و آنان را از ایفای مسئولیتشان در خانواده باز دارد. چرا که زنان معتاد نسبت به مردان معتاد مشکلات جسمی و روانی شدیدتری را تجربه کرده ودر معرض ابتلا به انواع اختلالات روانی میگردند به نحوی كه بيشتر زنان معتاد دارای خانوادههای متزلزل یا ناموفق هستند.
مطالعات نشان داده است که اعتیاد در زنان زمینهساز سایر انحرافات است و رفتارهایی مانند خودکشی، آسیبپذیری بالا و عزت نفس پایین را در زنان معتاد به وجود میآورد؛ از این رو زنان معتاد تحت عذاب و شکنجه طاقت فرسای بیشتری قرار داشته و به مفاسد کشیده می شوند و حتی منجر به سوءرفتارهای اجتماعی از جمله فرار از منزل و ساير سوء رفتارهای مرتبط شود.
اینکه زنان چگونه معتاد میشوند؛ شوهران معتاد یکی از دلایل این مسئله هستند. یک مرد معتاد میتواند سایر اعضا خانواده را به نوعی تحت تاثیر عواقب اعتیادش قرار داده و بر روان و رفتارهای هر یک از اعضای خانواده تاثیر گذارد. آنها زندگی دیگر اعضا را از حالت عادی خارج و مشكلات زيانباری را برایشان به وجود میآورد، بنابراین شوهران معتاد یکی از مهمترین عوامل اعتیاد زنان هستند.
يکي از عمدهترين دلايل درگيري زنان با مواد مخدر مکانيسم نامناسب کنترلي خانواده ميباشد که در صورت وجود ابزارهای کنترلی مناسب در خانواده میتوان درگيری بيشتر زنان به اعتياد را پيشگيری کرد و با توجه به شرايط فرهنگي جامعه اغلب افراد اعتياد در زنان را به عنوان موضوعی غیر اخلاقی در نظر میگیرند؛ در صورتی که این معضل قابل حل شدنی بوده و در واقع نگرشهای اجتماعی منفی مانعی بزرگ در راه درمان اعتياد در زنان میباشد.
متاسفانه آنچه در میان اخبار جدید از زنان معتاد به گوش می رسد، آن است که مصرف شیشه توسط زنان رو به افزایش است؛ آن مادهای روانگرد و محرک اعصاب است که با تاثیر مستقیم بر مکانیسمهای مغز سبب بروز شادی و هیجان در فرد شده و اختلالات شدیدی همچون بی خوابی، بی اشتهایی و در نهایت انزوا را برای فرد به ارمغان خواهد آورد.جالب است بدانید، بسیاری از زنان تنها برای کنجکاوی به مصرف مواد مخدر گرایش پیدا میکنند.
بدیهی است که سعی و تلاش برای پیشگیری و رفع اعتیاد زنان بسیار دشوار است، ولی با این حال وظیفه انسانی و شرعی حکم می کند که به هر طریق ممکن در رهایی همنوعان از منجلاب پر شکنجه و بد بختی اعتیاد و پیشگیری از ابتلای به این معضل اجتماعی تلاشی صورت گیرد.
نویسنده: فاطمه نیکان
Related Assets:
- کشف بیش از 33 تن مواد مخدر در یزد
- کشف 200کیلوگرم مواد مخدر در استان یزد
- برگزاری همایش کوه گشت ویژه بانوان/اعزام تیم دو و میدانی به مسابقات کشوری + تصاویر
- تحقق اقتصاد مقاومتی در گرو مبارزه با قاچاق کالا
- زندانی کردن معتاد؛ راه ریشه کن کردن اعتیاد نیست
- ۱۳۳ کیلوگرم انواع مواد مخدر در یزد کشف شد
- اعتیاد در زنان؛ ارمغان استفاده از داروهای لاغری/ مسئولان در زمینه اعتیاد منفعلانه عمل کردهاند
- آمارهای تکان دهنده از اعتیاد بانوان!
- شهرداری یزد در مبارزه با اعتیاد جدیت ندارد/مسئولان استان بانوان معتاد را دریابند/اعتیاد؛ ریشه نیمی از طلاقها