ID : 10013010
مدیر عامل کارگاه تولیدی بانوان معلول یزد:

بانوان معلول بالای 15 سال در تعاونی ویژه بانوان معلول پذیرش می شوند


مدیر عامل کارگاه تولیدی غدیر بانوان معلول گفت : تا کنون اکثر بانوان معلول بالای 15 سال یزد و علاقه مند به اشتغال در کارگاههای تولید پوشاک ویژه بانوان معلول که به صورت تعاونی اداره می شود پذیرش شده اند.

به گزارش یزد رسا به نقل از یزدبانو، با شنیدن « روز جهانی معلولان» که در تقویم هم ثبت شده است و یا با دیدن معلولین در جامعه ابتدا واژه های ناتوانی، ضعف و ... در ذهن تداعی می شود ولی خبرنگار یزدبانو توانست با حضور در یک کارگاه تولیدی پوشاک معلولان بخشی از توانمندی های این قشر را به تصویر بکشد.

 

*مدیر کل بهزیستی : اشتغال مهمترین مشکل معلولان استان
در هفته ای که قرار داریم هفته معلولان نامگذاری شده است و جلیل عفتی مدیر کل بهزیستی استان هم در یک نشست خبری مهمترین مشکل معلولان را اشتغال عنوان کرد و گفت : کارفرمایانی که معلولان را به کارگیری کنند حق بیمه آنان از سوی بهزیستی به عنوان تشویق پرداخت می شود.
عفتی اعتبارات بخش دولتی را در رسیدگی به امور معلولان ناچیز دانست و افزود : بخش خصوصی باید در این زمینه فعال شود و هم اکنون نیز مراکز نگهداری معلولان و سالمندان بیشتر با کمک بخش خصوصی  و خیّری اداره می شود.

 

مدیر عامل کارگاه تولیدی معلولان غدیر: پذیرش دختران و بانوان معلول در کارگاههای تولید ویژه معلولان
علی اصغر عمو قدیری مدیر عامل کارگاه تولیدی غدیر بانوان معلول که خود دارای سه فرزند معلول است و از نزدیک با مشکلات این قشر آشناست در گفتگو با خبرنگار یزدبانو اظهار داشت :  از سال 1384 تصمیم گرفتیم اولین تعاونی تولید پوشاک را با همکاری والدین دختران معلول یزد در محله شیخداد تأسیس کنیم و در سال 89 شعبه دو این مرکز را در محله آزادشهر راه اندازی نماییم که شعبه سه آن نیز بزودی به بهره برداری می رسد.

 

 

عموقدیری در این باره گفت : تمام خانواده هایی که در یزد دختر معلول بالای 15 سال دارند که توان فعالیت در کارگاه تولیدی را داشته باشند می توانند برای اشتغال به این مراکز مراجعه کنند و بانوان متأهل معلول اعم از ناشنوا و جسمی و حرکتی نیز می توانند در این کارگاهها شاغل شوند.
وی افزود : تا کنون با توسعه بخش تولید در این مراکز سفارشاتی از بیمارستانها، مراکز دولتی و خصوصی، تولید لباس مدارس، کار و تولید بالش و تشک و حتی سفارشاتی از سایر استانهای همجوار داشته ایم.
وی تصریح کرد : خانواده های بانوان معلولی که در این مراکز به اشتغال مشغول شده اند از این که فرزند معلول آنان از نظر مالی خودکفا شده است و دارای بیمه نیز هست رضایت دارند .

***

 


 

 

برای آشنایی با روند فعالیت بانوان معلول در این کارگاه تولیدی با خانم عبدلی که خود از افراد سالم جامعه است و دارای کارشناسی طراحی و لباس و مدیر داخلی این کارگاه تولیدی است؛ گفتگویی را ترتیب داده ایم:
این مدیر داخلی کارگاه تولیدی معلولان غدیر در گفتگو با خبرنگار ما گفت : خانواده های دختران معلول از اینکه فرزندشان احساس شخصیت می کند و توانمندی هایش را به جامعه ارائه می دهند ابراز خرسندی دارند.
عبدلی افزود : اکثر بانوان در این کارگاه تولیدی بیمه شده اند و سرانه ای را که بهزیستی به خاطر اشتغال به این افراد تخصیص داده است به حساب خود معلولان واریز می شود.
وی تصریح کرد : حد اکثر ساعتی که بانوان در این کارگاه اشتغال دارند پنج تا شش ساعت در روز است و با توجه به معلولیت و توانایی های هر فرد حق الزحمه افراد متفاوت است به طوری که معلولان ناشنوا که تنها از نظر شنوایی مشکل دارند ولی در سایر موارد مثل دیگر افراد جامعه فعالیت دارند از حق الزحمه بالاتری برخوردارند.

 

 

وی در مورد نحوه فعالیت بانوان معلول هم گفت : این کارگاه فقط با معرفی از سوی سازمان بهزیستی پذیرش می کند و چون همگی به نوعی دارای معلولیت هستند و نسبت به سایر افراد جامعه حساس ترند باید بیشتر مراعات کنیم و آنان یکدیگر را درک می کنند و خانواده های آنان نیز به این موضوع اذعان دارند و ابراز رضایت می کنند.
این مسؤول تصریح کرد : برخی دچار کم توانی ذهنی هستند که نمی توانند چرخ کاری کنند و تنها در زمینه بسته بندی و کارهای ساده تر مشغول می شوند و ما نیز سعی کردیم یک فضای صمیمانه ای را برای بانوان ایجاد کنیم.

 

 

 

عبدلی افزود : در طول سال از سوی مدیر عامل و بدون دریافت هیچ وجهی، اردوی زیارتی مشهد مقدس را داریم و در طول سال هم به مناسبت های گوناگون مراسم جشن و مراسم مذهبی برای بانوان برگزار می کنیم و حتی اردوهای سیاحتی درون استانی هم داریم.
وی در پایان گفت : به خاطر شرایط کاری که اکثرا امور مربوط به خیاطی است تنها افراد نابینا و کم بینا نمی توانند در این کارگاه مشغول به کار شوند.

انتهای پیام/ع




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.