ID : 26873397
گسترش مشاغل خانگی راهی برای عملی کردن اقتصاد مقاومتی؛

بانوی اردکانی که با پشتی دوزی یتیمانش را سیر می کند/ دیگر فریادهایم به جایی نرسید


بانوی هنرمند اردکانی توانسته است با پشتکار فراوان و اتکا به حرفه پشتی دوزی، درآمد کسب کرده و با حرکت دادن چرخ زندگی جلوه ای از مردمی کردن اثتصاد مقاومتی را به نمایش گذارد.

به گزارش یزدرسا به نقل از  اردکان گویا؛ نام‌گذاری سال ۹۵ به نام «اقتصاد مقاومتی اقدام و عمل» از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی الزامات و ضرورت‌هایی دارد که از آن جمله می‌توان به فراهم بودن زیرساخت‌های لازم برای تولید، اشتغال و نیز توانمندی افراد اشاره کرد که در این میان مشاغل خانگی به دلیل حجم پایین سرمایه‌گذاری و عدم نیاز به فضای وسیع جهت فعالیت در این زمینه می‌تواند تأثیر بسزایی داشته باشد. در کشور ما زنان بیش از مردان در رونق مشاغل خانگی نقش داشته‌اند؛ به‌ویژه در مشاغلی که باهنر سنتی ایرانی نظیر قالی‌بافی پیوند خورده است.

مشاغل خانگی شاید بهتر و بیشتر از دیگر مشاغل آزاد نرخ بیکاری را در شهرها و روستاها کاهش می‌دهد؛ چراکه با هزینه کم قابل‌اجرا است. امروزه می‌توان با اطلاع‌رسانی کارآمد توسط مردم و مسئولین جامعه را با ایجاد اشتغال خانگی آشنا کرد و فرهنگ متکی بودن به خود را که همانا بستر احیای اقتصاد مقاومتی را موجب خواهد شد ترویج داد.

در همین راستا یکی از افرادی که در همین مسیر قدم برداشته و موفق شده است کار خود را از حرفه‌ای خانگی گسترش داده و مغازه‌دار شود یکی از بانوان اردکانی به نام منیژه پایدار است. او به‌تازگی دریکی از خیابان‌های اردکان در مغازه‌ای استیجاری مشغول به کار سخت‌پشتی دوزی شده است تا بتواند خرج خود و فرزندانش را از این راه به دست بیاورد.

به همین منظور سعی کردیم گفتگویی با وی داشته باشیم. پشتی دوز اردکانی با اشاره به حرفه پشتی دوزی گفت: پشتی دوزی را 27 سال پیش در اداره بهزیستی اردکان یاد گرفتم و برای کسب درامد در کارگاهی، برای افراد تحت پوشش بهزیستی پشتی می‌دوختم که با پایان فعالیت کارگاه در خانه مشغول به دوخت پشتی شدم تا بتوانم خرج زندگی‌ام را تأمین کنم.

منیژه پایدار افزود: من اولین زنی هستم که در اردکان توانسته‌ام جواز کسب پشتی دوزی را بگیرم و حتی تصمیم داشتم که کلاسی بزنم و این هنر را که در آستانه فراموشی است به دیگر خانم‌های بد سرپرست یا سرپرست خانوار آموزش دهم تا منبع درآمدی برای آن‌ها باشد اما مرکز فنی و حرفه‌ای اردکان لازمه‌ی آموزش را داشتن مدرک لیسانس می‌دانست که بنده این شرایط را نداشتم.

وی در خصوص شرایط حرفه پشتی دوزی گفت: پشتی دوزی کار بسیار سخت و پرزحمتی است بخصوص مرحله‌ی پرز کردن آن‌که تابه‌حال با سختی آن کنار آمده‌ام تا بتوانم خوشبختی فرزندانم را فراهم کنم چراکه فرزندانم یتیم هستند و یتیم‌ها روحیه‌ای حساس‌تر نسبت به هم‌سالان خود دارند. در پشتی دوزی تمام مراحل را به‌جز مرحله پرز کردن که کار بسیار سختی است را، خودم انجام می‌دهم و علاوه بر پشتی دوزی به قالی‌بافی، دوخت سرویس نوزاد، سرویس عروس و بالشت هم مشغولم.

پایدار اردکانی ادامه داد: مدت‌ها بود که در خانه به دوخت پشتی می‌پرداختم اما برای جلب مشتری بیشتر سه ماه است که مغازه کوچکی را اجاره کرده‌ام و در آن مشغول به دوخت و دوز شدم.

این زن سخت‌کوش بابیان مشکلات زندگی‌اش بیان داشت: مدت‌زمان طولانی است که به بیماری قلبی دچار شدم و باید قلبم را عمل کنم اما به این دلیل که کسی ندارم که خرج زندگی‌ام را در مدت درمانم تأمین کند، برای درمان اقدامی نکرده‌ام و باوجود سختی این کار به آن ادامه می‌دهم.

وی در خصوص کمک مسئولین گفت: به‌جز کمک اداره بهزیستی در اوایل فوت همسرم، دیگر فریادهایم به‌جایی نرسید و حالا فقط نگاهم به خدا و سفارش‌ها مردم است تا بتوانم به زندگی‌ام ادامه دهم.

انتهای پیام/ر

 




summary-address :
Your Rating
Average (1 Vote)
The average rating is 2.0 stars out of 5.