باید در ترکیب هیأت مدیره معدن چادرملو تجدید نظر شود/ اردکان نباید به قتلگاه مردم در زمینه زیست محیطی بدل شود
به گزارش یزد رسا از اردکان، تابش نماینده مردم اردکان در مجلس شورای اسلامی ، معاون برنامه ریزی استانداریزد که در محل دفتر ارتباطات مردمی وی در اردکان و با هدف بررسی وضعیت اشتغال ، بیکاری و مباحث زیست محیطی صنایع شهرستان برگزار شد ضمن تشکر از حضور مسئولین استان در اردکان، به روند توسعه شهرستان در سالهای اخیر اشاره نمود و در خصوص بحث اشتغال در اردکان گفت: ممکن است نیروی تحصیلکرده بیکار داشته باشیم که آنهم به دلیل این است که کار مطلوب و مرتبط با رشته تحصیلی خود را نمی یابند اما بحث بیکاری مطلق در اردکان بسیار پایین تر از آماری است که از سوی شورای برنامه ریزی و توسعه استان ارائه شده است.
وی افزود : کارهایی که در اردکان در زمینه سرمایه گذاری صنعتی صورت گرفته قابل ستایش است و باید قدردان سرمایه گذاران و کار آفرینانی که در اردکان حضور دارند باشیم و این امر بخشی به فراهم بودن زیر ساختهای لازم برای سرمایه گذاری در اردکان در مقایسه با دیگر شهرستانها باز می گردد.
نماینده مردم اردکان در مجلس شورای اسلامی سپس با طرح این سوال که چرا چنین سرمایه گذاری در دیگر نقاط استان صورت نگرفته ادامه داد: این امر به دلیل شرایط فرهنگی – اجتماعی موجود و موقعیت استراتژیک و جغرافیایی اردکان و پذیرش بالای مسئولین و بستر سازی و ایجاد زیرساختهای لازم در این شهرستان برای توسعه است.
محمد رضا تابش سپس با اشاره به تعهدات متقابل صنعتگران و سرمایه گذاران شهرستان در قبال مردم گفت: از آن طرف لازم است تا سرمایه گذاران و صنعتگران در شهرستان نیز تعهداتی را نسبت به مردم انجام دهند و در زمینه ایفاء تعهدات اجتماعی ممتاز تر عمل کنند.
وی در ادامه با اشاره به افزایش آمار سرقت و ناهنجاریهای اجتماعی در اردکان در سالهای اخیر خاطر نشان ساخت: وقتی کارگر غیر بومی وارد شهرستان می شود، باید شرایط زندگی برای او فراهم گردد و اسکان و امکانات مورد نیاز او تأمین شود و کنترل و نظارت لازم در قبال او صورت گیرد و چون چنین اموری به درستی صورت نگرفته، اکنون در قبال این مباحث، نقدها در سطح جامعه افزایش یافته است.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی افزود: از سالهای قبل این مسائل را مطرح کردم و هشدارهای لازم را داده ام ولی متأسفانه توجه ای نشد و این توقع به جایی است که باید شرایط به نحوی فراهم شود که کارگران غیر بومی ساماندهی شوند.
تابش با اشاره به لزوم مشارکت صنایع در کارهای عام المنفعه شهرستان تأکید کرد: قرار بود 14 واحد خوابگاهی با سرمایه گذاری صنایع در سالهای اخیر در اردکان ساخته شود که تا کنون تنها 2 واحد آن ساخته شده و این اصلاً قابل قبول نیست.
وی تصریح کرد: ترکیب نیروهای شاغل به کار در صنایع شهرستان نیز از نظر من اصلاً توجیه پذیر نیست و به صراحت می گویم که تعهداتی که از سوی صنایع شهرستان تاکنون انجام شده، یک هزارم آنچه باید انجام می شد و انتظار بود، نیست.
نماینده مردم اردکان در ادامه با اشاره به نرخ آمار بیکاری بالای بانوان در اردکان ، بخشی از این امر را ناشی از نوع نگاه به مقوله بیکاری نزد بانوان شهرستان دانست و بخشی را نیز در ارتباط با تعطیلی واحدهایی چون پوشش گستر که بخش قابل توجه ای از اشتغال بانوان در اردکان را پوشش می داد ذکر کرد.
محمد رضا تابش با اشاره به تصمیم ساخت یک مجتمع فرهنگی – ورزشی توسط صنایع شهرستان افزود: نظر من این است که این مجتمع باید در مرکز شهرستان ساخته شده و این سرمایه گذاری باید هم در خدمت کارگران این صنایع و خانواده های آنها و هم در خدمت مردم اردکان قرار گیرد تا نمود فرهنگی داشته باشد.
وی سپس با اشاره به نظر موافق و تأکید معاون برنامه ریزی استاندار یزد در این خصوص و اعلام آمادگی شهرداری اردکان جهت واگذاری زمین به مجتمع گندله سازی برای ساخت این مرکز فرهنگی – ورزشی از مسئولین شهرستان و استان خواست تا با برگذاری جلسات مشترک با مدیران مجتمع گندله سازی اردکان، نسبت به فراهم کردن زمینه ساخت مجتمع در شهر اردکان اقدام و نتیجه را جهت استحضار مردم اعلام کنند.
باید در ترکیب هیأت مدیره معدن چادرملو تجدید نظر شود/ نماینده همه مردم استان هستم امام اولویتم دفاع از حقوق مردم اردکان است
نماینده مردم اردکان در مجلس شورای اسلامی سپس با اشاره به ترکیب هیأت مدیره مجتمع معدنی و صنعتی چادرملو ، ضمن انتقاد از این موضوع گفت: با توجه به پتانسیل بالای نیروی متخصص و کار آمد انسانی استان و نقش آن در کشور ، باید در ترکیب هیأت مدیره این مجتمع، مدیرانی از شهرستان و استان هم حضور داشته باشند.
تابش در ادامه خود را نماینده همه مردم استان دانست اما در عین حال تأکید کرد: اولویت من دفاع از حقوق مردم حوزه انتخابیه اردکان است و خطاب به مدیران صنایع حاضر در جلسه گفت : باید به صورت شفاف گزارش دهید که در سطوح مدیریت بالای مجموعه های تحت مدیریت خود در شهرستان چه تخصص هایی نیاز دارید تا نیروهای متخصص بومی شهرستان و سپس استان بتوانند در مقاطع و مدارج تصمیم گیری صنایع حضور داشته باشند و نه اینکه مهندس اردکانی در صنایع، کارگری کنند!
وی سپس به مدیران صنعتی شهرستان توصیه کرد تا ارتباط خود را با توده مردم و جامعه افزایش دهنده وضمن تأکید بر اینکه باید در مسائل اجتماعی جامعه را بیمه کرد گفت: همواره احساس اجتماعی با واقعیت های علمی متفاوت است و باید صنایع شهرستان بتوانند احساس اجتماعی جامعه را درک و در جهت تعامل و ارتباط با آن اقدام کنند.
عضو شورای عالی محیط زیست کشور سپس با اشاره به مشکلات زیست محیطی صنایع خاطر نشان کرد : این سوال باید طرح شود که چرا صنایع شهرستان به سیستم پایش آنلاین و لحظه ای سنجش آلاینده ها مجهز نیستند تا در این خصوص کنترل لازم صورت گیرد.
وی تصریح کرد: صنایع شهرستان باید به سیستمهای استاندارد روز دنیا در بحث حفاظت از محیط زیست مجهز شوند و در عین حال بپذیریم صنعتی شدن تبعاتی نیز دارد.
رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی سپس ضمن تشکر از همکاری مسئولین دولت قبل به ویژه استاندار سابق و همکاری ، همراهی و هم دلی مسئولین فعلی در دولت و استان علی الخصوص همراهی معاون برنامه ریزی استاندار یزد ، خواستار تداوم این همکاری در جهت پیشرفت اردکان و استان یزد شد.
نماینده مردم اردکان در مجلس شورای اسلامی سپس با اشاره به برخی نگرانی ها در خصوص وضعیت آلایندگی کارخانه تولید شیشه اردکان تأکید نمود: مباحثی نظیر نحوه حمل و نقل مواد اولیه برای کارخانه ، بحث لزوم انتقال سنگ شکن به خارج از محدوده شهر و دور از محیط زیست مردم و سر پوشیده بودن انبار دپوی مواد اولیه و همچنین رعایت کلیه مباحث زیست محیطی در این کارخانه مد نظر است که باید با جدیت از سوی مسئولین امر دنبال شده و نگرانی مردم در این خصوص رفع شود.
اردکان نباید به قتلگاه مردم در زمینه زیست محیطی بدل شود
وی تأکید کرد : بدون ملاحظه می گویم که اردکان نباید بدل به قتلگاه مردم در زمینه مباحث زیست محیطی شود و بنده با همه توان در مسیر رفع نگرانی مردم تلاش خواهم کرد و اولویت من حفظ سلامت و محیط زیست مردم و شهروندان است.
نماینده مردم اردکان در پایان به برخی مجوز های صادر شده برای بعضی افراد جهت احداث واحدهای صنعتی اشاره کرد و تأکید نمود: صدور این مجوز ها نباید باعث ایجاد رانت برای افراد شود و دولت باید مراقبت کند تا در هر مرحله ای که مجوز صادر شده و معطل مانده است ، آنرا ملغی کند تا امتیاز ویژه ای برای برخی افراد ایجاد نشود.