برخی دولتهای حاشیه خلیج فارس اختراع انگلیسیها هستند/اقتدار سپاه پاسداران برای دیپلماتهای ما سرمایه است
به گزارش یزدرسا به نقل از فریادها، سیدحسین نیکنام، سفیر جمهوری اسلامی ایران در یمن، لحظاتی قبل در نشست تخصصی کشورهای حاشیه خلیج فارس و امنیت ملی ایران اظهارداشت: تنها یک راه برای تحقق امنیت در خلیج فارس وجود دارد و آن تحکیم قدرت نظامی ما در منطقه در چهارچوب گسترش روابط با کشورها و ملت های آن است.
وی ادامه داد: پس از آن که شجاعت و هوشمندی دریادلان نیروی دریایی سپاه پاسداران در موضوع دستگیری سربازان متجاوز آمریکایی رسانه های جهان را تکان داد، عده ای در درستی این اقدام تشکیک کردند. بنده پس از عمری فعالیت دیپلماتیک و آشنایی کامل با دولت ها و ملت های منطقه اگر یک سرمایه داشته باشم، آن سرمایه اقتدار و شجاعت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در عملیات های منطقه ای است. برای تمامی دیپلمات های ایرانی در اقصی نقاط جهان و بخصوص در منطقه، اقتدار و آوازه صلابت پاسداران انقلاب اسلامی مایه افتخار و سرمایه ای است که باعث می شود در تعاملات دیپلماتیک، با دست پر وارد گفتگوها شویم.
سفیر جمهوری اسلامی در یمن با «اختراعی» خواندن حکومت ها در کشورهای حاشیه خلیج فارس خاطرنشان کرد: اگر به تاریخ معاصر خلیج فارس و چگونگی تشکیل کشورهای حاشیه آن رجوع کنیم، دو نقطه مشترک می یابیم؛ اول آن که همه این کشورها اختراعی و ابداعی توسط وزارت مستعمرات انگلیس بوده اند و دوم آن که عمر حکومت های عربی حاشیه خلیج فارس و تاریخچه این کشورها اندکی بیشتر از دانشجویان ماست.به عبارت دیگر، قبل از آن که ما موضوعی بنام کشورهای حاشیه خلیج فارس یا شورای همکاری های خلیج فارس را داشته باشیم، نقشه های این کشورها بصورت ازپیش تهیه شده روی کاغذهایی با سربرگ وزارت مستعمرات انگلستان و مهر ملکه این کشور بوجود آمده است.
وی افزود: از سال 1967 که انگلستان به این نتیجه رسید باید از منطقه ما خارج شود، سیاست دولت های وابسته و حکومت های نیابتی در دستورکار مستعمران قرار گرفت. این سیاست تا به امروز نیز ادامه دارد، البته با این تفاوت که دولت ها و حکومت های وابسته منطقه دیگر ابایی از بیان وابستگی و ارتباط خود با غرب ندارند؛ بلکه به آن افتخار می کنند و در راه وابستگی بیشتر برهم سبقت می گیرند، همانطور که یکی از اختلاف جدی قطری ها با آل سعود در چندسال اخیر بر سر این بوده است که کدامیک از این دوکشور بیشتر محقق کننده سیاست های ایالات متحده در منطقه بوده اند.
نیکنام ضمن اشاره به سفر اخیر اوباما به ریاض و گفتگوی وی با پادشاه عربستان و هم چنین سفرهای متواتر پادشاهان کشورهای عربی به این کشور پس از دیدار ملک سلمان با اوباما، تصریح کرد: اوباما در گفتگوهای خود با ملک سلمان، مؤکداً اعراب و کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس را از تقابل مستقیم با ایران نهی کرده و برای پادشاه عربستان تضمین کرده است که اگر درگیری ای میان این کشور با ایران بوجود بیاید، آمریکا دست از حمایت آل سعود شسته و عربستانی ها در جنگ تنها خواهند بود.
وی تاکید کرد: ایالات متحده به این نتیجه رسیده است که قدرت هماوردی با جبهه جمهوری اسلامی در منطقه را ندارد. هم چنین، باید به اعراب حاشیه نشین نیز قبولانده شود که قدرت نظامی و دفاعی ایران به قدری است که جنگ به ضرر متجاوزان خواهد بود و این امر جز اقدامات ضربتی و هومندانه همچون دستگیری متجاوزان آمریکایی به آبهای ایران محقق نمی شود.
در ادامه، سفیر فعلی ایران در یمن به تحلیل اوضاع و تحولات میدانی در یمن پرداخت و بیان کرد: از چهارسال قبل که بیداری اسلامی در یمن رخ داد و منصور هادی به قدرت رسید، به صورتی برنامه ریزی شده و سازمان یافته شاهد ازبین بردن توان دفاعی و سیستم های پدافند نظامی ارتش یمن بوده ایم. همچون وقایع دوران حکومت بنی صدر در اوایل انقلاب، یمن نیز دچار چنین مشکلی شد. البته وضعیت ملت ما در مقایسه با وضعیت فعلی مردم یمن بسیار بهتر بود و البته تنها دلیل این امر در نبود جایگاهی چون رهبری انقلاب در یمن نهفته است و امتیاز بزرگی چون امام راحل فقط مشمول ملت ایران بوده است.
وی گفت: امروز چهارصدمین روز حمله عربستان به یمن است و اگر بخواهیم نگاهی به پتانسیل های یمن در آغاز جنگ بیندازیم، عملا هیچ چیزی وجود ندارد. دارایی های این کشور اکثراً در بانک های عربستانی بود و اقتصاد یمن به کلی توسط آل سعود مدیریت می شد، تولید داخلی یمنی ها تقریباً صفر بود؛ تا جایی که میزان تولید گندم در یمن، تنها 3 درصد از نیازهای این کشور را پوشش می داد و الباقی به صورت وارداتی و آن هم به دست تجار عربستانی و از بنادر تجارتی در خاک عربستان وارد می شد. به عبارت دیگر، یمن با همه ثروت های بی شماری که در زمینه گاز، نفت، اورانیوم و منابع شیمیایی صنعتی دارد، فقیر و وابسته نگه داشته شده بود و نقطه بحرانی این وابستگی زمانی رخ داد که منبع واردات یمن ـ یعنی عربستان سعودی ـ بر روی این ملت آتش گشود.
نیکنام نتیجه گرفت: اگرچه در زمان حمله عربستان به یمن، تنها یک حکومت محلی و آن هم با مدیریت بخش هایی از یمن توسط انصارالله شکل گرفته بود، اما تنها دلیل استقامت یمنی ها در شرایطی که به معنای واقعی کلمه از تهیه اساسی ترین نیازهای زندگی یک انسان نیز عاجز هستند، فقط در اینجاست که ملت یمن پس از 75 سال درحال چشیدن طعم استقلال به معنای حقیقی آن است.
سفیر ایران در یمن بیان کرد: در طول تاریخ 300 ساله یمن، این کشور همواره آوردگاه کشورهای مختلف منطقه و جهان بوده است. جنوب یمن 130 سال در اشغال انگلیس ها بود، شمال یمن 7 سال تحت اشغال مصری ها بود. بنادر حساس و تجاری جنوب یمن توسط شرکت توتال فرانسه تحت اشغال بود و پس از قدرت گرفتن انصارالله، فرانسوی ها القاعده را در این بنادر مستقر کرده اند تا محافظ امنیت کشتی های فرانسوی باشند؛ زیرا که فرانسوی ها پنج میلیارد دلار در استخراج اورانیوم، نفت و گاز در این شهرهای تجاری سرمایه گذاری کرده اند.
انتهای پیام/ص
Related Assets:
- سپاه: در کمتر از ۸دقیقه تلآویو را با خاک یکسان می کنیم
- سپاهیان اسلام؛ خاری در چشم دشمنان
- فرمانده نیروی دریایی سپاه در دانشگاه یزد سخنرانی می کند
- تهران از شروع گفتگوهای سیاسی یمنیها حمایت میکند
- تظاهرات میلیونی یمنیها در اولین سالگرد جنگ با شعار مرگ بر آمریکا
- قدرت خاورمیانه دست اینهاست!/هراس وبگاه آمریکایی از سپاه
- روایات و عکس های ناب از زندگی فرمانده شهید محمد ناظری