برخی شرکتهای تولید آرد یزد با جوسازی رسانهای قصد سرپوش گذاشتن بر تخلفات خود را دارند
به گزارش یزدرسا، چند روز پیش روزنامه صبح یزد در گزارشی مفصل از تخلفات متعدد در سهمیه بندی گندم کارخانجات آرد استان خبر داده بود. در این گزارش بیشتر سعی بر نشان دادن تخلف مدیر غله استان شده بود و به نقش این فرد در افزایش پروانه و همچنین افزایش سهمیه آرد یکی از کارخاجات آرد استان اشاره شده بود.
مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی استان یزد در گفتگو با خبرنگار یزدرسا ضمن رد و تکذیب بروز تخلف در سهمیه بندی کارخانجات آرد استان گفت: قبل از تیر ماه سال جاری میزان سهمیه کارخانجات بر اساس بخش نامه های اداره بازرگانی ایران و فاکتورهای مشخصی تعیین شد که اعتراض کارخانجات آرد را به دنبال داشت از این رو تصمیم گیری در این خصوص به کارگروه آرد و نان استان واگذار شد که مشخص شد سهمیه بندی به درستی انجام شده و حتی سهمیه بعضی از واحدها نیز کاهش یافت اما مجدداً نیز مورد اعتراض کارخانجات آرد قرار گرفت.
پایدار ادامه داد: اعضای کارگروه پس از این از واحدهای آرد استان بازدید داشته و در حال بررسی موضوع هستند تا تصمیم نهایی در این خصوص گرفته شود اما تا زمان ابلاغ مصوبه جدید کارگروه آرد و نان اداره غله استان ملزم به اجرای مصوبه قبلی است و در کل هر تصمیمی که کارگروه بگیرد اداره غله فقط مجری ان خواهد بود.
وی اظهار داشت: کارگروه آرد و نان استان با درنظر گرفتن همه جوانب، نیازهای استان، سلامت مضرف کنند و برنامه ریزی های آتی استان که در راس ان سند چشم انداز گندم، آرد و نان استان است بدون تحت تاثیر قرار گرفتن از این بازی های رسانه ای و جوسازی ها تصمیم قاطعی خواهد گرفت که نهایتا به نفع مردم خواهد بود.
پایدار تاکید کرد: مسائل مربوط به آرد و ذخیره سازی گندم از جمله مسائل مرتبط با پدافند غیرعامل، امنیت غذایی و سلامت مردم است اما بعضی از کارخانجات صرفا به دنبال مسائل مالی و منافع خود هستند.
وی با تاکید بر این که هیچ گونه تخلفی انجام نشده وکارخانجات آرد معترض صرفاً می خواهند با جوسازی سهمیه آرد خود را افزایش دهند افزود: دلیل اختلاف سهمیه آرد این واحدها به دلیل اختلاف فاحش در میزان سرمایه گذاری انجام شده آن ها است و اختلاف در سهمیه آرد ان ها موضوع جدیدی نیست و حتی 10 سال پیش زمانی که سهمیه بندی وجود نداشت و گندم یارانه ای وجود نداشت واحدی که اکنون سهمیه آن مورد اعتراض است به تنهایی 70 درصد آرد مورد نیاز استان را تامین می کرد.
پایدار افزود: طراحی فرمول سهمیه بندی آرد کاملا صحیح است و سهمیه بندی بر اساس ان نیز درست و بدون مشکل بوده است و اختلاف بین سهمیه آرد واحدها در نتیجه اختلاف شاخص های کمی و کیفی واحدها است و بررسی های کارشناسی به وضوح این موضوع را ثابت می کند.
وی اظهار داشت: قیمت تمام شده خرید گندم توسط دولت 1382 تومان و قیمت فروش آن 665 تومان است از این رو یارانه زیادی به آن تعلق می گیرد در نتیجه نحوه مصرف آن برای دولت بسیار با اهمیت است و اولویت شرکت بازرگانی ایران و شرکت های غله مناطق جلوگیری از هدر رفت بیت المال است و باید گندم و آرد یارانه ای در چهارچوب قوانین و مقررات و بر اساس نیازای واقعی توزیع شود.
مدیرکل غله استان یزد اظهار داشت: با توجه به این که دولت گندم را با قیمت بسیار مناسبی برای واحدهای تولیدکننده آرد تامین می کند از آنها انتظاراتی از جمله بروز رسانی تجهیزات، ظرفیت مناسب ذخیره سازی و ... را دارد تا آرد با کیفیت یکنواختی را در طول سال تولید کنند اما در این میان بعضی از واحدها ی تولیدی آرد صرفاً به بهره برداری از ظرفیت موجود فکر می کنند و به وظایفی که بر عهده دارند توجهی نمی کنند.
پایدار با اشاره به اهمیت استهلاک تجهیزات و دستگاه های در آنالیز نرخ آرد گفت: متاسفانه دو واحد تولیدی آرد استان حداقل طی ده سال گذشته هیچ گونه اصلاحی در ساختمان ها و تجهیزات خود نداشته اند حتی بعضی از آن ها سیلوی استاندارد ذخیره سازی گندم را نیز ندارند در حالی که این یک الزام است که به اندازه نیاز ماهانه ذخیره سازی داشته باشند متاسفانه زیان این کاستی ها فقط متوجه مردم خواهد بود.
وی اذعان داشت: یکی از واحدهای تولید حتی نانواها هم به دلایلی که به سوابق عملکردی آن چون تعطیلی های مکرر، مشکلات عدیده تعزیراتی و بهداشتی بر می گشت حاضر به پذیرفتن آرد تولیدی آن نیستند. برای این واحد سهمیه 200 تن تعریف کرده بودیم اما فقط توانست 20 تن آرد خود را بفروشد.
پایدار اذعان داشت: بعضی از واحدهای تولید آرد تمایلی ندارند در قبال درآمدی که دارند هیچ گونه سرمایه گذاری جدید داشته باشند و صرفاً می خواهند از شرایط موجود حداکثر بهره برداری را بدون این که ساختمان ها و تجهیزات خود را نوسازی و تکنولوژی خود را ارتقا دهند اما در مقابل قطعاً باید از سرمایه گذاری ها، مدرن سازی و ارتقا تکنولوژی شرکت های دیگر استقبال و حمایت شود.
Related Assets:
- تعیین قیمت نان در یزد در حال کارشناسی است/ پرداخت یارانه ۱۳ میلیاردی به نان برای یک روز
- استفاده 70 درصد نانوایی های یزد از آرد نامناسب
- دلالان آرد را هم گران کردند
- تلاش نانوائی های خاتم برای بهبود کیفیت نان ضروری است
- کاهش 3/5کیلوگرمی سرانه آرد شهروندان یزدی/گندم استان کفاف 2 ماه شهروندان را هم نمیدهد
- اشکذر؛ اولین شهرستان در اجرای سیستم خرید آرد از طریق سامانه فروش و توزیع
- آرد مورد استفاده در نانواییهای یزد استاندارد نیست/ ورود آرد از خارج استان بدون نظارت مسئولان