برداشت ۱۲ هزار تن انار در ابرکوه
به گزارش یزدرسا؛ مهدی غیب الهی با بیان اینکه هزار خانوار کشاورز در این عرصه فعالیت دارند، متوسط تولید این محصول را ۱۵ تن در هر هکتار ذکر کرد و افزود: در برخی باغ ها تولید انار به ۳۰ تن در واحد سطح رسید.
وی علت افزایش تولید انار در واحد سطح تعدادی از باغ ها را هرس به موقع درختان ، مبارزه با کرم گلوگاه ، آبدهی به موقع ، تغذیه درختان با کود حیوانی و استفاده از ارقام مرغوب ذکر کرد.
به گفته غیب الهی البته تولید انار در این شهرستان به دلیل افزایش دما در فصل تابستان ، وجود کرم گلوگاه ، پوسیدگی میوه درختان و نیز تداوم پدیده خشکسالی نسبت به سال گذشته ۱۰ درصد در مجموع کاهش داشت.
مدیر جهاد کشاورزی ابرکوه به کشاورزان توصیه کرد که انارهای پوسیده را از باغ ها جمع آوری و معدوم کنند که این شیوه تاکنون بهترین راه مبارزه با کرم گلوگاه انار در استان یزد و به ویژه این شهرستان شناخته شده است.
وی همچنین یادآور شد: باغداران نسبت به جمع آوری میوه انجیر که در مجاورت باغ های انار قرار دارد و میزان آفت آن بالاست نیز اقدام کنند.
مدیر جهاد کشاورزی ابرکوه با اشاره به نبودن صنایع فرآوری انار در این شهرستان تصریح کرد: علاقه مندان می توانند برای سرمایه گذاری در بخش صنایع فرآوری و جنبی این محصول به مدیریت جهاد کشاورزی برای معرفی و درخواست تسهیلات از بانک های عامل مراجعه کنند.
تولید ۷۰ هزار تن محصول باغی در ابرکوه
همچنین مسوول تولیدات گیاهی مدیریت جهاد کشاورزی ابرکوه ، اضافه کرد: هم اکنون ۱۰ هزار هکتار از ۱۵ هزار هکتار اراضی این شهرستان به محصول باغی اختصاص دارد .
حسن زارع با بیان اینکه سالانه حدود ۷۰ هزار تن انواع محصول باغی که اصطلاحا ارگانیک نامیده می شود در این منطقه برداشت می شود، افزود: ۸۰ درصد محصول علاوه بر عرضه به بازار برخی استان ها، به دلیل کیفیت بالا به خارج از کشور عمدتا به حوزه خلیج فارس صادر می شود.
زارع عمده محصول باغی را انار، پسته ، زردآلو ، هلو، انجیر، پسته ، بادمجان و گوجه فرنگی ذکر کرد که متوسط تولید برخی از این محصولات تا چند برابر در واحد سطح است.
مسوول تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی ابرکوه با اشاره به حمایت دولت از سرمایه گذاران برای ایجاد صنایع تبدیلی و نیاز به صنایع تبدیلی انار را تاسیس سردخانه برای نگهداری میوه برشمرد و یادآور شد: با ایجاد واحدهای فرآوری فرصت مناسبی برای سرمایه گذاران در ایجاد اشتغال و تولید فراهم می شود که افزایش درآمد کشاورزان را نیز به دنبال دارد.
کشت گیاهان پر آبخواه مقرون به صرفه نیست
زارع با اشاره به اینکه کاشت گیاهان پرآبخواه در این منطقه به دلیل کمبود منابع آبی دیگر مقرون به صرفه نیست ، خاطرنشان کرد: توسعه کشت گیاهان دارویی و پسته در کنار کاشت زعفران در اولویت کار کشاورزان ابرکوه قرار گرفته است.
وی افزود: کشاورزان برای توسعه کاشت زعفران می توانند با مراجعه به جهاد کشاورزی برای دریافت تسهیلات با بازپرداخت پنج ساله اقدام کنند.
همچنین مسوول امور آب و خاک جهاد کشاورزی ابرکوه گفت: دشت ابرکوه یکی از چهار دشت ممنوعه بحرانی استان یزد از نظر منابع آبی است و کشاورزان با آگاهی از این وضعیت در زمینه افزایش بهره وری از منابع آب با کشت های جایگزین و استفاده از سامانه های آبیاری نوین اقدام کرده اند.
ابرکوه رتبه نخست آبیاری نوین را دارد
احمدرضا زرنگار افزود: برای استفاده بهینه و بهره وری مصرف آب تاکنون ۹۰ درصد باغ های زردآلوی ابرکوه به سیستم های آبیاری قطره ای تجهیز شده است و این شهرستان از لحاظ اجرای طرح های آبیاری نوین در استان یزد رتبه نخست را دارد.
وی اضافه کرد: تاکنون کشاورزان شهرستان با استفاده از کمک های بلاعوض دولت، پنج هزار هکتار از اراضی و باغ های خود را به سامانه های آبیاری نوین تجهیز کرده اند.
اراضی قابل کشاورزی ابرکوه به علت کاهش بارندگی، کم آبی و تداوم ۲ دهه پدیده خشکسالی از ۲۰ هزار هکتار به ۱۵ هزار هکتار در سال های اخیر کاهش یافت و ۴۰ درصد اشتغال مردم وابسته به فعالیتهای کشاورزی، دامداری و دامپروری است .
هشت هزار و ۵۰۰ خانوار ، ۱۴۰ میلیون مترمکعب آب مورد نیاز حوزه کشاورزی ابرکوه را از ۶۶۲ حلقه چاه عمیق و نیمه عمیق و ۱۳ رشته قنات برداشت می کنند و سالانه ۲۰۰ هزار تن محصول کشاورزی و دامی در این شهرستان تولید و بخشی از آن در بازار استانهای همجوار و مقداری هم به کشورهای حوزه خلیج فارس عرضه میشود.
ابرکوه ۲۰۰ سال قبل ۱۲۰ رشته قنات داشت که به دلیل کاهش بارندگی در این مدت در ۴۰ سال گذشته این تعداد به ۹۱ رشته کاهش یافت و هم اکنون از این تعداد ۱۳ رشته دایر است.
Related Assets:
- ویژه برنامه «شکرانه انار عقدا» برگزار میشود
- صنایع تبدیلی خرما در قالب طرح های کوچک بسته بندی اجرا می شود
- آغاز برداشت انار از باغات خضرآباد اشکذر
- اجرای طرح «شیفت ایثار» در بیمارستان خاتمالانبیا (ص) شهرستان ابرکوه
- کاهش 10 درصدی کشت بادمجان در ابرکوه
- ظرفیت تنها بیمارستان ابرکوه تکمیلشد/خیرین با کمپین «کمک به بیمارستان» ما را حمایت کنند