بزرگترین مشکل عرصه صنایع دستی کمبود سرمایه است/ مسئولین به صنایع دستی توجه بیشتری کنند
به گزارش یزد رسا، صنایع دستی و هنرهای سنتی یکی از عرصههای مهم در تحقق اقتصاد مقاومتی است که توجه به آن در برنامه ریزیهای کشور میتواند فرهنگ، اقتصاد و اشتغال کشور را در برابر شرایط سخت مستحکم و مقاوم سازد. رهبر انقلاب در سالهای متمادی در راستای توجه به تولیدات داخلی برای تقویت اقتصاد مقاومتی، توصیهها نمودهاند. همچنین این اقتصاد یکی از راههای تحول ساز اقتصاد تک محصولی کشور است.
آشنایی زنان یزدی با هنر صنایع دستی موضوع تازهای نیست؛ هنر دست بانوان این خطه زبانزد عام و خاص بوده است.
محبوبه دلاور یکی از بانوان هنرمند و فعال یزدی در عرصه اقتصاد مقاومتی است که توانسته است با راه اندازی کارگاه صنایع دستی برای عدهای از بانوان اشتغال ایجاد کند، در این زمینه با وی به گفتگو نشستیم که در ادامه می خوانید؛
به عنوان مقدمه ضمن معرفی خود مختصری درباره تارخچه کسب و کارتان ومیزان اشتغالزایی آن توضیحی بفرمایید؟
محبوبه دلاور، متولد1361 ودارای مدرک تحصیلی دیپلم انسانی هستم. حدود 12 سال است به دلیل علاقه ی زیادی که به این کار داشتم با گذراندن دورههای آموزشی هم اکنون در عرصه صنایع دستی در بخش آموزش وتولید، فعالیت میکنم.
چه طور شد که به فکر کارآفرینی افتادید؟ درباره روند فعالیت خود وشرایط کنونی آن توضیحی بفرمایید؟
من این کار را با توجه به منویات مقام معظم رهبری وآشنایی که در گذشته نسبت به این رشته داشتم، آغاز نمودم وهم اکنون به همراه کارآموزان حاضر در کارگاه صنایع دستی در حال گسترش فعالیت خود در عرصه اقتصاد مقاومتی هستیم. امیدواریم با حمایت مالی توسط مسئولان کارگاه تولیدی خود را گسترش دهیم؛ چرا که توسعه صنایع دستی می تواند منبع اشتغالزایی برای افراد باشد.
جایگاه صنایع دستی در استان یزد را چگونه ارزیابی میکنید؟
در کشورما، صنایع دستی بسیاری وجود دارد که به دست هنرمندان ایرانی خلق می شود واز اهمیت بالایی نیز برخوردار میباشد. صنایع دستی هر شهر و منطقهای یکی از بهترین جلوههای میراث هنری و سنتی مردم همان اقلیم است وجزیی از فرهنگ ملی کشور و یادگار ارزشمندی از نیاکان ماست. خوشبختانه استان یزد توانسته است یکی از بهترینهای مراکز صنایع دستی در کشور و حتی در جهان باشد، اما با توجه به کاهش میزان قدرت خرید مردم نیازمند به حمایت بیشتری هستیم تا بتوانیم بسیاری از محصولات خود را به فروش برسانیم.
شما به عنوان یک بانوی کارآفرین چه انتظاراتی ازمسئولان دارید؟
بنا به فرموده مقام معظم رهبری باید بیش از پیش به مقوله اشتغال و تولید داخل توجه داشته باشیم؛ اما متاسفانه برخی مسئولان در این زمینه منفعلانه عمل می کنند. در کشور ما به صنایع دستی اهمیت زیادی داده نمیشود و به دست فراموشی سپرده شده است؛ در صورتی که برگزاری فروشگاهها و نمایشگاهها بسیار خوب وراهگشا بوده ومیتواند صنایع دستی را به همگان نشان وآنان را نیز با این هنر آشنا نماید؛ لذا نیازمند برنامهریزی وتبلیغات مناسب توسط مسئولین استان است، همچنین آنها باید به صنایع دستی اهمیت بیشتری دهند چرا که هنرصنایع دستی در استانمان نشان دهنده قدمت وارزش آن میباشد.
شما به عنوان کسی که در بازار کار موفق بودهاید چه توصیهای به دیگر بانوان دارید؟
تنها توصیه من این است که با توجه به اینکه زنان در جامعه ما میتوانند در رشد اقتصادی کشور سهیم بوده وبرای خانواده خود نیز درآمدزایی داشته باشند به این عرصهها روی آورده و همچنین از کالاهایی فاقد ارزش که در کشور ما مورد استقبال قرار میگیرد، بپرهیزند وبه صنایع وتولیدات ملت خودمان توجه نمایند؛ چرا که صنایع دستی در کشور ما همچون کودک یتیمی شده است که هر کس از کنارش رد میشود، دستی بر سرش میکشد وبه راه خود ادامه میدهد.
انتهای پیام/