بعد از امام روحالله(ره) نگران آینده انقلاب بودیم/ رهبری امامخامنهای، آرامش را به دلهای ایرانیان بازگرداند
یزد رسا ؛ داغ های همه تاریخ را ملت به یک باره دید؛ چرا که ما امت آخرالزمانیم و خمینی(ره) این ماه بنی هاشم، میراث دار همه صاحبان عهد بود. در شب یلدای تاریخ، در عصر اِدبار عقل و فلک زدگی بشر، در زمانه غربت حق، در عصری که دیگر هیچ پیامبری مبعوث نمی شد و هیچ مُنذری نمی آمد، خمینی(ره)، میراث دار همه انبیا بود و داغ او بر دل ها، داغ همه اعصار و داغی بی تسلّی است.
ساعت 20 : 22 بعداز ظهر روز شنبه سيزدهـم خـرداد ماه سـال 1368 لحظه وصال بـود. قــلبـى از كار ايستـاد كه ميليـونها قلــب را بـه نور خدا و معنـويت احـيا كرده بـود.
امام خمينـى(ره) در يكـى از غزلياتـش كه چنـد سال قبل از رحلت سروده است ، انتظار فرج و گشایش را نیمه خرداد میداند، گشایشی برای امام(ره) و داغی عظیم بر دل ملت ایران.
سالها مى گذرد حادثه ها مى آيد انتظار فرج از نيمه خرداد كشم
«مریم اسلامی» فعال فرهنگی در بیان احوال مردم بعد از شنیدن خبر رحلت حضرت امام(ره) به خبرنگار یزدندا گفت: روزها قبل از رحلت امام خمینی(ره) تلوزیون مرتب اعلام میکرد که برای ایشان دعا کنیم، قلبهای ما همگی مملو از حزن و اندوه بود و گمان میکردیم با مرگ حضرت امام(ره) عالم تمام میشود و دنیا از هم میپاشد زیرا به اندازهای ایشان را دوست داشتیم که مرگ ایشان را نمیتوانستیم متصور شویم.
وی ادامه داد: در زمان رحلت حضرت امام(ره) من 17 ساله بودم، در حال رفتن به مدرسه که از رادیو آقای حیاتی با بغض خبر رحلت حضرت امام(ره) را اعلام کرد، خانه ما را صدای شیون و گریه برداشت، آن روزها ما در شهر هرات زندگی میکردیم و به سختی از طریق تلوزیون تصاویر وداع مردم و تشییع جنازه تاریخی امام روحالله را نگاه میکردیم.
اسلامی اذعان کرد: آن زمان من نوجوان بودم اما خوب به خاطر دارم که اکثر مردم علاوه بر غم از دست دادن امامشان، نگران آینده انقلاب اسلامی و کشور بودند اما بعد از انتصاب حضرت آیتالله خامنهای به امامت جامعه توسط خبرگان دلها آرام گرفت و به یقین در طول دوران انقلاب فهمیدیم کشور ما در برابر این همه طوفان سهمگین بیمه است و پشتوانه الهی دارد.
محمود عظیمینیا رزمنده دوران دفاع مقدس با بغضی که هنوز از رحلت امام خمینی(ره) در صدا داشت گفت: از ساعت 9 شب صداوسیما برنامهها را قطع کرد و مرتب قرآن پخش میشد، مردم نگران بودند، من و عدهای از دوستان به سمت ماموریت در کردستان راهی بودیم، مرتب دعا میکردیم، رادیو همواره قرآن میخواند، استرس عیجبی داشتیم و وسیلهای هم برای برقراری ارتباط و جویا شدن از حال امام نداشتیم.
عظیمینیا ادامه داد: ساعت 7 صبح نزدیکی کردستان، حیاتی جمله معروف خود را خواند، کوهی از غم به دلمان نشست و گریه کردیم و اکنون نیز که این خاطرات را مرور میکنم بغض گلویم را میفشارد، کل کشور همین وضعیت را داشت، گیج بودیم و گمان میکردیم پدر خود را از دست دادهایم، حالات عجیبی بود همه مات و مبهوت بودند تا اینکه مجلس خبرگان رهبری حضرت امام خامنهای را برای زمامداری جامعه اسلامی انتخاب کردند و اینجا بود که آرامش به دلهای مردم و کشور بازگشت.
وی اظهار کرد: حضرت امام خمینی(ره) میراث گرانقدر ولایتفقیه را در کشور ما به یادگار گذاشتند و فرمودند ولایتفقیه بیمه مملکت است و تحت لوای ولایت، ایران میتواند در تعاملات حرف اول را بزند و به کشور نیز آسیب نرسد و اگر از ولایت فاصله گرفتیم با مشکل روبهرو میشویم و در این حالت باید قدردان میراث عظیم امام روحالله باشیم.
جلال شایق از بازاریان یزد در گفتگو با خبرنگار یزدندا گفت: من در آن سالها در خیابان قیام مغازه داشتم، روز 14 خرداد سال 68 بازاریان یزدی به محض شنیدن خبر رحلت ملکوتی حضرت امام(ره) مغازهها را تعطیل کردند، بازار سیاهپوش شد، چهل روز عزای عمومی اعلام و بازاریان برای حضرت امام(ره) مجلس ختم برگزار می کردند، اکنون نیز بعد از گذشت 28 سال از رحلت امام(ره) بازاریان یزد همه ساله مراسم گرامیداشت امام راحل را برگزار می کنند.
محمدرضا صدیقی، آزاده ارشد آسایشگاه اسرای یزدی در بیان احوال اسرا در زندانهای رژیم بعث بعد از شنیدن خبر رحلت حضرت امام(ره) گفت: همه اسرای ایرانی دلخوش بودند که اگر در اردوگاه های بعثی سختی ها فراوان می کشند در عوض قلب امام (ره ) را شاد کردند، اما خبر رحلت امام(ره) یک شوک عظیم بود چنان صدای گریه و ناله ای در فضای اردوگاه حاکم بود که حتی برخی از عراقی ها نیز از این جریان متاثرشدند . دیگر همان آب و غذای کم نیز خورده نمی شد خب پس از شنیدن خبر ارتحال امام(ره) مرحوم حاج آقای ابوترابی ما را دلداری دادند و بچه ها با نصب پتوهای سیاه رنگ وسبز رنگ کل آسایشگاه ها را سیاه پوش کردند و من یادم هست که با یک صابون این جمله را برای تصلی دلمان بر روی یکی از پتوها نوشتیم و آن جمله این بود که رحلت حضرت امام خمینی(ره)را به عموم شیعیان و مسلمانان جهان و بهویژه خودمان تسلیت می گوییم و حتی افسرعراقی که یکی از خبیث ترین فرماندهان اردوگاه بود بچه های ارشد راجمع کرد و گفت : می دانم امروز یکی از بزرگترین مراجع شیعی جهان از دنیا رفته و ما شرایط شما را درک می کنیم عزادرای بکنید اما نظم اردوگاه را بهم نریزید و جالب این بود که پس از نقل این گفته بچه ها گریه می کردند که چگونه این فرمانده بعثی امام(ره) را شناخته اما برخی در کشور ایشان را نشناخته بودند.
جالب اینکه خودعراقی ها در مراسم ختمی که به جهت ارتحال امام گرفته بودیم شرکت کردند.
وی عنوان کرد: اما انتخاب رهبر عالیقدر انقلاب به جانشینی امام(ره) و سکانداری ایشان بود، دلهای اسرا را آرام کرد.
انتهای پیام