ID : 40914582
گزارش یزدرسا؛

بلاگرها موریانه هایی که به جان فرهنگ و هویت یزد افتاده اند/ مدعیان دفاع از هویت یزد کجا هستند


مطالبه مردم و هنرمندان یزدی در زمینه برخورد با بلاگرها و واینرهایی که مثل یک موریانه و تنها با هدف کسب درآمد به جان فرهنگ و هویت شهرجهانی یزد افتاده اند و در این مسیر از هراقدام هنجار شکنانه ای ابایی ندارند در روزهای اخیر به شدت در فضای مجازی افزایش یافته است.

به گزارش یزد رسا، در دورانی که گوشی‌های همراه جزو جدایی‌ناپذیر زندگی خیلی از افراد جامعه شده و این گوشی‌های همراه، تبدیل به تفریح و سرگرمی و شغل و محل آموزش و محل تبادل اطلاعات و.... شده، عده‌ای توانستند با استفاده از توانایی و ناآگاهی مردم بر روی موج درخواست‌های واقعی مردم و بعضاً کاذب مردم که توسط همین رسانه‌ها ایجاد شده بود سوار و اقدام به کسب درآمدهای کلان برای خود بکنند.

موضوع این گزارش درست بودن یا نادرست بودن اعتماد و بهادادن به این گونه افراد یا موضوع تأثیرگذاری این افراد بر روی ذائقه‌سازی جامعه نیست و اینکه چرا در جامعه‌ای که روزگاری نویسندگان و هنرمندان و علما و بزرگان محل رجوع مردم بودند، حال چرا و چگونه این افراد تأثیرگذار شده‌اند و نقش رسانه در رسیدن به این نقطه چیست هم موضوع این گزارش نیست.

واینرها در خدمت فرهنگ یا ضدفرهنگ؟

بحث بر سر این موضوع است که این افراد که توانسته‌اند به‌واسطه ظرفیت‌ها و جاذبه‌های فضای مجازی در بین مردم محبوبیتی کسب کرده‌اند چه کمکی برای مردم و جامعه خود تاکنون داشته‌اند؟

آیا این افراد به‌اصطلاح بلاگر و واینر و مام بلاگرها و... برای جامعه و فرهنگ و هویت و حتی ایجاد ذائقه مردم نقش مثبتی داشته‌اند یا منفی؟

اگر بخواهیم بر اساس واقعیت‌های جامعه صحبت کنیم نمی‌توان انکار کرد که این افراد در دوران امروزی یکی از بهترین ابزارهای تبلیغاتی برای معرفی فرهنگ و آداب و هویت یک شهر و روستا هستند؛ چون طیف مخاطبین آنها گسترده و حتی کشوری و جهانی است و اگر آموزش لازم را این گونه افراد دریافت کنند بهترین معرفان فرهنگ شهر جهانی یزد و ایران عزیز خواهند بود.

هدف واینرها چیست؟ معرفی هویت و فرهنگ یا کسب درآمد؟

اما بااطلاع از تلاش‌های مسئولان مربوطه برای آموزش و آگاهی‌بخشی به این واینرها متوجه می‌شویم قصد این واینرها آگاهی‌بخشی و در کنار مردم بودن و تلاش برای معرفی فرهنگ و هویت و... یزد نیست، بلکه هدف اول و آخر اکثر این واینرها و بلاگرها پول درآوردن است.

هر اقدام و حرکتی که موجب شود این افراد بیشتر دیده شوند و بتوانند کالا و خدمات مدنظر خود را بیشتر تبلیغ کنند و به‌اصطلاح بیشتر درآمد کسب کنند انجام می‌دهند.

توهین به شخصیت خود باهدف کسب درآمد!

 این حرکت می‌خواهد ضدامنیت مردم و کشور باشد و خواه زیرسؤال‌بردن هویت و فرهنگ یک شهر، این افراد از انجام آن کوتاهی نمی‌کنند.

 حتی در برخی از کلیپ‌هایی که از این افراد منتشر شده متأسفانه این واینرها به یکدیگر توهین و بدترین الفاظ ممکن را برای یکدیگر به کار برده و این جملات را نیز به اشتراک می‌گذارند، در حقیقت این افراد حاضر هستند در ازای سود بیشتر حتی شخصیت انسانی خود را نادیده بگیرند.

در کنار و همراه مردم بودن، زیباترین دروغ فضای مجازی

ادعای در کنار مردم و برای مردم تبلیغ و فعالیت کردند یک شوخی مجازی است چرا که اکثر واینرهای یزدی تاکنون و در برهه‌های زمانی مختلف ثابت کرده‌اند تنها منافع خود برایشان مهم است و حاضر هستند به‌خاطر این منافع هر اقدامی را انجام دهند و این منافع چیزی نیست جزء در معرض دید مردم بودن تا بتوانند درآمد کسب کنند.

شاید عده‌ای به نقش مثبت این افراد در حوادث مهم استان یزد اشاره کنند که باید به آنها گفت که این‌گونه اقدامات نیز هرچند به نفع مردم بوده است؛ اما قطعاً اگر منافع آنها (دیده‌شدن بیشتر) حاصل نمی‌شد توسط این افراد انجام نمی‌شد.

نابودی تلاش هنرمندان برای معرفی شهر جهانی یزد توسط چند بلاگر

اخیراً حرکت‌ها و هنجارشکنی‌های این واینرها در یزد  مباحثی را ایجاد کرده به‌نحوی‌که مطالبه برخورد با چنین افرادی تبدیل به یک مطالبه عمومی شده و هنرمندان و دوستان و نزدیکان این افراد نیز به رفتار آنها ایراد گرفته‌اند.

هادی آقابزرگی یکی از هنرمندان یزدی در صفحه شخصی خود این‌گونه نوشته است: ما هنرمندان شهر یزد در زمینه‌های مختلف سعی کردیم جلوه  شهر را با هنرمان زیباتر کنیم همیشه برای کارهای فرهنگی فاخر بودجه نبود، همیشه عدم امکانات داشتیم، همیشه بی چشم داشت کار کردیم با سیلی صورت خود مون را سرخ نگه داشتیم تا از لحاظ هنری و فرهنگی از دیگر استان‌ها عقب نباشیم و خروجی خوبی داشته باشیم.

حسین افروز یکی دیگر از هنرمندان یزدی در صفحه شخصی خود نوشته است برای اینکه بخواهم از فرهنگ یزد و یزدی‌ها در موسیقی‌ام و ویدئوهایم کارکنم چقدر وسواس داشتم، به‌هیچ‌وجه نمی‌زارم که یک عده به‌ظاهر بلاگر با بی‌فرهنگی تمام این شهر رو خراب کنند.

احسان عابدی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد در صفحه شخصی خود نوشت: روز به روز شاهد هنجار شکنی فرهنگ و اجتماعی بیشتری از سوی افراد موسوم به واینر و بلاگر در یزد هستیم که برای دیده شدن و کسب درآمد حاضرند هر خط قرمزی را زیر پا بگذارند. صدای اعتراض مردم هم بلند شده است. اجازه نمی دهیم این افراد چوب حراج بر هویت فرهنگی و حیثیت اجتماعی یزد بزنند.

موریانه‌هایی که به جان فرهنگ و هویت افتاده‌اند

این واینرها در حال تخریب دیواری هستند که خود به‌واسطه همین دیوار حیات پیدا کرده‌اند و توانسته‌اند رشد کنند و اقدام به فعالیت و کسب درآمد کنند و این موضوعی است که هنرمندان استان به‌خوبی از آن متوجه شده و در قبال چنین محتواهای سخیف که مثل یک موریانه دیوار فرهنگ و هویت یک شهر را به نابودی می‌کشد ایستاده‌اند و با تولیدکنندگان این‌گونه اثرها مخالفت کرده‌اند.

هدف برخورد سلبی نیست، هدف اصلاح مسیر است

عده‌ای در این میان معتقد هستند که هر نوع تولید محتوایی موافقان و مخالفانی دارد و به همین علت همگی باید آستانه تحمل خود را بالا ببرند و نظرات مخالف خود را تحمل کنند.

این صحبت در شرایطی می‌تواند درست باشد که موضوعات به اشتراکات و خط‌قرمزهای یک ملت و شهر مربوط نباشد، توهین به هویت و ارائه هر اثری به اسم هنر جزو خط‌قرمزهای جامعه‌ای است که سال‌ها تلاش کرده است این هویت فرهنگی و تاریخی را به جهانیان معرفی کند، آیا می‌توان صبر کرد تا بدنه نحیف فرهنگ و هنر یزد توسط این عده به‌سادگی تخریب شود با این بهانه که باید آستانه تحمل نظرات مخالف را داشته باشیم؟ آیا می‌توان فردی که با تمام توان به جان تخریب دیوار ضعیف منزل شما افتاده است برخورد نکرد و تنها نظاره‌گر بود.

حجت الاسلام علیرضا نجیمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی استان یزد در صفحه شخصی خود نوشت: یزد از دیرباز خواستگاه فرهنگ و تمدن ایرانی اسلامی است و تا ابد خواهد ماند.
شایسته یزد و یزدی ها نیست افرادی با هدف جذب فالوور و مخاطب، چهره نیک و دوست داشتنی یزد را در اذهان عمومی کشور خدشه دار کنند.

مسئولان مربوطه بارها و به‌دفعات متعدد این افراد را به جلسات دعوت و مورد موضوعات مختلف در یک محیط دوستانه بحث و تبادل نظرکرده‌اند، اما وقتی که این افراد به‌غیراز پول درآوردن هدف دیگری ندارند چه باید کرد؟

حال با واکنش برخی از مسئولان استان و همچنین تبدیل‌شدن این موضوع به یک مطالبه عمومی از دستگاه قضائی و نیروهای انتظامی و حتی فرهنگی انتظار است که یک‌بار برای همیشه بساط این موریانه‌هایی که به جان فرهنگ و هویت شهرمان افتاده‌اند از فضای مجازی جمع کند.

گزارش: محمد کلماتیان




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.