به چه کسی رأی می دهم؟!
یزد رسا؛ از زمانی که گمانه زنی ها در مورد حضور افراد مختلف در انتخابات شروع شد. دنبال پیدا کردن اصلح برای روز بیست و چهارم خرداد بودم.
به این منظور چند شاخصه اصلی و فرعی برای این سنجش مهم و سرنوشت ساز مد نظر بود.
ابتدا فرمایشات رهبر معظم انقلاب در خصوص انتخابات و شاخص های مد نظر معظم له مبنی بر انتخاب اصلح .
هرچند که رهیافت های لازم در سخنان ایشان با توجه به بی طرفی همیشگی حضرتشان در بحث انتخابات، نیاز به تدقیق و تفکر زیادی دارد و به نظر حقیر امری تخصصی ست. ضمن اینکه در بحبوحه ی انتخابات علی رغم تاکیدات مکرر ایشان مبنی بر عدم اعلام نظر نفیا و اثباتا در مورد ورود نامزدها موج های کاذبی از طرف جریانات مختلف در خصوص تعبیر بیانات معظم له به نفع نامزد مورد حمایت خود در جامعه رواج می یابد که خطر در افتادن به این دام نیز وجود دارد.
نمونه واضحش اعلام غیر رسمی دفتر یکی از نامزدها مبنی بر اخذ تلفنی موافقت رهبری مبنی بر حضور جهت ثبت نام بود که فردای آن روز به واسطه ی پیگیری های مراجع مختلف طی بیانیه ای از سوی همان دفتر خاطی این مطلب تکذیب شد.
شاخص دوم برای بنده نظر بزرگانی ست که تکیه بر مواضعشان به مانند رسیدن به ساحل امن یقین است. نخبگانی که در بصیرت و بینش شهره اند و در تلاطم های سخت انقلاب آزمون خود را بارها و بارها پس داده اند.
شاخص سوم شرایط حاکم بر کشور و وضع موجود است. به عبارتی ممکن است افرادی باشند که صلاحیت های متعدد و مناسبی برای تصدی این پست خطیر را داشته باشند لکن در شرایط فعلی و حال حاضر وجود این صلاحیت ها به تنهایی و یا در این سطح مشکل گشا نباشد. مثال این گفته وجود داروهای متعدد و بعضا با دوزهای مختلف برای یک بیماری می باشد که تجویز آن در شرایط مختلف متعدد است.
جدای این که انتخابات ریاست جمهوری در همه ی ادوار حساسیت های خاص خود را داشته است. این دوره به نظر نگارنده این حساسیت ها به شکل عجیب و غریب تری نمود پیدا کرده است.
انحراف دولت برخواسته از شعارهای انقلابی از مواضع خود و چرخش بی سابقه آن از آرمانهای انقلاب از یک طرف، شرایط خاص تحریم های خارجی و بی تدبیری های عجیب داخلی و به طبع آن تورم فلج کننده در جامعه از سوی دیگر، شرایط کنونی منطقه و ورود به پیچ تاریخی به فرموده رهبر معظم انقلاب؛ انقلاب های پی در پی در کشورهای عربی، هم ریختگی بیش از حد اوضاع داخلی عربستان به عنوان سردمدار حکومتهای خودکامه وهابی مسلک، بحران سوریه و قتل عام مردم بی گناه این کشور؛ همه و همه دست به دست هم داده تا این حساسیت انتخاباتی به صورت عجیب و غریبی رخ بنماید.
لذا حضور در این انتخابات و انتخاب فردی که بتواند با استفاده از ظرفیت های موجود در نظام کشور را به شکل هنرمندانه ای از این گردنه های سخت و طاقت فرسا عبور دهد آنقدر حیاتی و مهم است که حق اینست تا روز 24 خرداد چشم برهم نگذاریم.
انشالله در وجیزه ی بعد به صورت مصداقی به بحث انتخاب نامزدها خواهم پرداخت.
تا چه مقبول افتد.
یادداشت: محمد حسین پارسائیان مدیر کل کتابخانه های عمومی استان یزد