بورس در سال 95 در انتظار اتفاقات پیش رو
به گزارش یزدرسا؛ کارشناس مسائل بورس در گفتگو با خبرنگار آوایاقتصاد در تشریح وضعیت بازار سهام گفت: بعد از روی کار آمدن دولت یازدهم، بازار سهام حدود شش ماه بسیار پررونق بود و روند مثبتی را تجربه کرد. اما با به درازا کشیدن و طولانی شدن روند مذاکرات سیاسی و همچنین سقوط نرخ جهانی نفت ، بازار به به تدریج دچار رکورد و بعضا حتی افت شد. چرا که همه فعالان بازار منتظر نتیجه مذاکرات بودند و بعد دوره 6 ماهه طلایی تابستان و پاییز 92 ، تقریبا بازار سهام دو سال راکد و منفی را گذارند.
محسن زارعیان با اشاره به اجرایی شدن برجام در اواخر سال گذشته اظهار داشت: در سه ماهه زمستان 94 اجرایی شدن برجام و لغو برخی از تحریمهای بانکی و همچنین افزایش خوشبینی به آینده اقتصادی و سیاسی کشور بازار رشد 32 درصدی شاخص را تجربه کرد و سه ماهه مثبت و پررونقی را داشتیم.
وی در خصوص وضعیت بورس در سال 95 گفت: برجام و توافقات سیاسی و اقتصادی که همه منتظر آن بودند تنها به انعقاد چند قرارداد تجاری با کشورهای آسیایی و برخی کشورهای اروپایی منجر شد و لغو عملی تحریمها خصوصا تحریمهای بانکی و تبادلات ارزی و دلاری فعلا بطور کامل محقق نشده و بسیاری از مذاکرات تجاری با طرفهای خارجی نهایتا به صورت تفاهم نامه باقی مانده و هنوز قرارداد نهایی منعقد نشده است.
زارعیان ادامه داد: همه این عوامل باعث کاهش خوشبینی فعالان بازار و افت تدریجی قیمت سهام، شاخص کل و ارزش معاملات در بورس و جابجایی نقدینگی از سهام بورسی به سمت اوراق ها و صندوقهای بورسی و سپرده های بانکی در شش ماهه نخست امسال شد.
تاثیر انتخابات ریاست جمهوری ایران و آمریکا بر بورس
نماینده کارگزاری بانک کشاورزی در بورس یزد در خصوص عوامل تاثیرگذار بر آینده بورس گفت: از جمله عوامل موثر بر روند آینده بورس ایران میتوان به نتایج انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و همچنین ریاست جمهوری ایران، لغو عملیِ کامل تمام تحریمها و تسهیل مبادلات تجاری با کشورهای اروپایی و آمریکایی ، آینده قیمت نفت و نرخ سپرده های بانکی اشاره کرد که هر کدام از جنبههای مختلف بازار را تحت تاثیر قرار خواهند داد.
زارعیان اذعان داشت: به عقیده بسیاری از کارشناسان اگر ایران به گروه اقدام مالی (FATF) بپیوندد و این توافق بتواند مشکل تبادلات ارزی و دلاری را رفع کند ، شرکتهایی که دارای فعالیت صادرات و واردات هستند (مانند پتروشیمی ها) و تبادلات ارزی برایشان حیاتی است ، به همراه گروه بانکی شاهد رشد و رونق خواهند بود.
کاهش نرخ سود بانکی هم کمکی به بورس نکرد
وی با بیان این که عوامل متعددی بازار بورس را تحت تاثیر قرار میدهد افزود: جدا از مسائل سیاسی و بینالمللی یکسری عوامل اقتصادی مانند نرخ بهره بانکی که منشاء داخلی دارد میتواند بازار را تحت تاثیر قرار دهد. کاهش نرخ سود بانکی بر جذابیت بازار سهام میافزاید و باعث انتقال نقدینگی به بازار بورس خواهد شد و روند مثبت و خوبی را در بازار ایجاد میکند.
زارعیان با اشاره به کاهش نرخ سود بانکی توسط بانک مرکزی گفت: نرخ سود سپردههای بانکی در دو مرحله، ابتدا به 18 درصد و سپس به 15 درصد رسید. اما هنوز عملا حجم سرمایه قابل توجهی وارد بازار سهام نشده و در سپرده های بانکی یا اوراق و صندوقهای بورسی باقی مانده است. اما میتوان انتظار داشت تکرار این مسئله و کاهش مجدد نرخ سود بانکی در میان مدت تاثیر خود را بر بازار سهام داشته و رونق آن را در پی داشته باشد
این کارشناس بورس در توصیه به سهامدارن گفت: برای پیشبینی و بررسی بازار باید پیگیر اخبار لغو کامل تحریمها و انعقاد نهایی قراردادهای تجاری بین المللی ، تسهیل مبادلات دلاری، تصویب و اجرایی شدن FATF، چشمانداز سیاسی بین المللی ، کاهش سود بانکی و مسائل سیاسی داخلی باشند چرا که همه این موارد میتواند بازار سهام را تحت تاثیر قرار دهد.
انتهای پیام/س*