ID : 10352345

بي‌.بي.سي از مديريت خبري فتنه تا سانسور حماسه 9 دي ماه


بي.بي.‌سي فارسي در فتنه سال 88 اصلي‌ترين نقش را براي گسترش جنگ رواني و همچنين پوشش خبري اقدامات فتنه‌گران بر عهده داشت.

به گزارش یزدرسا ،در مدت هشت ماهه فتنه سال 88 مهم‌ترين رسانه‌اي كه به عنوان اصلي‌ترين ابزار جنگ رواني در جهت مقابله با اراده مردم به منظور زير سؤال بردن نظام جمهوري اسلامي فعاليت‌هاي وسيعي را از گذشته تا به امروز داشته است، شبكه فارسي زبان بي. بي. سي است.


البته شبكه بي. بي. سي صرفه‌نظر از عملكرد خود در ايام فتنه سال 88، تاريخچه‌اي از خيانت و دروغ‌گويي را نه در تاريخ ملت ايران بلكه در تاريخچه ساير ملل دنيا داشته است و به عنوان يك ابزار اصلي نفوذ در اتفاقات گوناگون ايفاي نقش كرده است.


تاريخچه شبكه «بي‌. بي‌. سي»: شبكه «بي‌. بي‌. سي»


(British Broadcasting corporation) در سال 1922 ميلادي با نام «‌بنگاه سخن‌پراكني بريتانيا با مسئوليت محدود‌» بنيانگذاري و در سال 1927 پس از دريافت پروانه سلطنتي تبديل به يك شركت دولتي شد. هم‌اكنون شبكه «بي‌. بي‌. سي» با 26 هزار كارمند و بودجه سالانه 4 ميليارد پوند (‌حدود 8 ميليارد دلار‌) يك شركت دولتي نيمه‌خودمختار است كه به ظاهر تحت هيچ نفوذ تجاري و سياسي نيست و تنها به مخاطبانش پاسخگوست!

با اين رويكرد، «بي‌. بي‌. سي» سال‌هاست كه به ظاهر شعار «‌هر ملت بايد با صلح و آرامش با ملتي ديگر صحبت كند‌»! را شعار خود قرار داده و آن را پيگيري مي‌كند. بخش عمده بودجه «بي‌. بي‌. سي» توسط شهروندان بريتانيا و بخش ديگري از سوي دولت تأمين مي‌شود. هم‌اكنون شبكه بي‌. بي‌. سي در سه زمينه راديو، تلويزيون و اينترنت فعاليت گسترده‌اي را دنبال مي‌كند، به گونه‌اي كه براي نمونه، برنامه‌هاي راديويي آن با 33 زبان پخش مي‌شود.

 

  از كودتاي 28 مرداد تا تلاش براي انحراف در انقلاب


راديوي فارسي‌زبان بي. بي. سي كه به شدت تحت نفوذ بهائيان فارسي‌زبان اداره و كنترل مي‌شود، همواره در تاريخ سياسي ايران به نوعي حضور داشته و حتي بسياري از محققان، نقش آن را در كودتاي 28 مرداد به نفع رژيم شاه به اثبات رسانده‌اند. «‌حالا دقيقاً نيمه‌شب 24 مرداد 1332 است‌»؛ رمز عمليات آژاكس خطاب به شاه بود كه آغاز عمليات منجر به كودتاي 28 مرداد را در ايران كليد مي‌زد.

در سال‌هاي منجر به پيروزي انقلاب اسلامي، راديوي فارسي‌زبان «بي‌. بي‌. سي» مخاطبان بسياري را به خود اختصاص مي‌داد و مردم، بسياري از اطلاعات خود را از اين راديو به دست مي‌آوردند.

 

اين امر باعث عصبانيت شديد شاه و حاميان او شده بود، اما «بي‌. بي‌. سي» نيز دل خوشي از جريان انقلاب به رهبري حضرت امام(ره) نداشت. اين راديو تلاش مي‌كرد با معرفي چهره‌اي غير‌واقعي از امام خميني(ره) حضور گروهك‌هاي چپ و راست را در انقلاب پر رنگ كرده و آنها را در برابر صف مذهبيون به رهبري روحانيت و در رأس آن حضرت امام(ره) قرار دهد.


اين راديو، همچنين تلاش كرده تا با استراتژي از پيش طراحي شده، برخي چهره‌هاي خاص را كه بعدها ماهيت آنها براي مردم و نظام مشخص شد، به عنوان چهره‌هاي برتر انقلاب معرفي نمايد؛ از جمله مي‌توان به مهندس بازرگان، ابوالحسن بني‌صدر و قطب‌زاده اشاره كرد.


از دهه 70 شمسي، به تدريج راديوي «بي‌. بي‌. سي» جايگاه خود را در ايران از دست داد كه از دلايل اصلي اين امر، مي‌توان به گسترش رسانه‌هاي داخلي و جلب اعتماد خوب اين رسانه‌ها اشاره كرد. همينطور توجه بيشتر مردم به رسانه‌هاي نوپديدي همچون ماهواره و اينترنت كه باعث كمرنگ شدن جايگاه راديو شد.


به منظور مقابله با اين روند و در اين راستا، در سال 2001 سايت خبري «بي‌. بي‌. سي» فارسي راه‌اندازي شد و پس از مدتي در سال 1385 وزير دارايي وقت انگليس در سخناني در مؤسسه پژوهش (‌چتم‌هاوس‌) لندن از تخصيص سالانه 15 ميليون پوند براي راه‌اندازي شبكه تلويزيوني فارسي‌زبان «بي‌. بي‌. سي» خبر داد كه اين امر در سال 1387تحقق يافت.


شبكه تلويزيوني «بي‌. بي‌. سي» فارسي در روز چهارشنبه، پانزدهم دي ماه سال 88 پس از يك دوره طولاني تبليغ و ايجاد انتظار براي مخاطبان (‌از سال 2007 تا كنون‌) پخش برنامه‌هاي خود را روي ماهواره ‌هاتبرد براي مخاطبان فارسي‌زبان (‌ايران، افغانستان و تاجيكستان‌) آغاز كرد.



  آغاز آتش با پايان انتخابات


شبكه بي‌.بي‌.سي در سه ماه منتهي به انتخابات رياست جمهوري دهم سال 88، حداقل 31 مطلب مشروح و مفصل عليه سلامت انتخابات و در تأييد كميته غير‌قانوني صيانت از آرا منتشر كرد.


حتي در همين راستا در صفحه اينترنتي خود، صفحه ويژه‌اي را به اين قضيه اختصاص داد و حتي قبل از برگزاري انتخابات، سلامت اين انتخابات را زير سؤال برد و از آن پس به هر نحوي كه قابل تصور است از سران فتنه حمايت كرد.


آنچه كارشناسان در ماه‌هاي قبل از فتنه 88 ابراز مي‌داشتند كه شبكه فارسي بي‌.بي.سي به منظور انجام شبكه براندازي نرم و با حمايت نيروي انساني و مالي جرياني در داخل راه‌اندازي شده است، طي روزهاي منتهي به انتخابات و پس از آن عملاً به اثبات رسيد.


بي.بي‌.سي در چارچوب سناريوي خود، ‌جمعه شب در قالب برنامه‌هاي زنده، ‌بلافاصله پس از اعلام آمار‌هاي غير‌رسمي از منابع داخل ايران پروژه تقلب در انتخابات را با حضور عناصر سياسي غيرموجه كليد زد و پس از اين به تناوب انتشار خبرهايي از ايران، ارتباط مستقيم و … كارشناساني مانند جمشيد برزگر، هاشم احمدزاده، ‌احمد سلامتيان، ‌سعيد برزين، ‌مسعود بهنود و … در استوديو و آدم‌هايي از احزاب و گروهك‌هاي داخل ايران هر لحظه به موازات اعلام آراي احمدي‌نژاد، ‌بر حملات و تثبيت و تلقين تقلب در انتخابات افزودند به صورتي كه نزديك صبح و تا ظهر شنبه جملگي گزارش‌پراكني اين شبكه دستور حمله و اغتشاش و افزايش نارضايتي بود.

 

   لغو مرخصي كاركنان بي. بي. سي در روز نهم دي ماه


در طول هفته‌هاي پس از انتخابات بي. بي. سي تمام توان خود را به حمايت از فتنه‌گران و ايجاد پل ارتباطي مستقيم بين عناصر خارج‌نشين و داخل اختصاص داد. در كنار وقايع مختلف همچون راهپيمايي روز قدس و حوادث مرتبط با روز دانشجو اين بي. بي.سي بود كه با ايجاد صفحات اخبار لحظه به لحظه تلاش خود را براي تأثيرگذاري عمليات رواني فتنه‌گران صد چندان كرد.


اما شايد عملكرد بي. بي. سي را بتوان در توهين به ساحت روز عاشورا بي‌نظير دانست. در همين رابطه صادق صبا رئيس بخش سرويس فارسي زبان بي‌.بي.سي در وبلاگ خود مي‌نويسد: در روز يك‌شنبه كه نخستين خبرهاي درگيري‌ها بين معترضان و مأموران امنيتي در مراسم روز عاشورا به ما رسيد، پي برديم كه روز مهم ديگري براي خبررساني پيش رو داريم، بلافاصله با سردبيران ارشد تلويزيون جلسه برگزار كرديم و تصميم گرفتيم كه برنامه‌هاي عادي را قطع كنيم و صرفاً به كانال خبري تبديل شويم، در راديو هم تصميم گرفتيم كه برنامه نيم‌ساعته جام‌جهان‌نما را به برنامه يك‌ساعته تبديل كنيم و در سايت بي‌.بي.سي نيز صفحات ويژه پوشش خبرهاي اعتراضات ايجاد كنيم.


وي در ادامه مطلب مي‌افزايد: تبديل برنامه هشت ساعته تلويزيون (كه بخش مهمي از آن همچون برنامه‌هاي مستند، فرهنگي و جز اينها از قبل ضبط مي‌شود) به برنامه كاملاً خبري و زنده كار ساده‌اي نيست، به خصوص كه روز عاشورا در ايران مصادف شده بود با تعطيلات كريسمس و همچنين تعطيلات آخر هفته در لندن كه اين نيز كار را دشوارتر مي‌كرد، با وجود اين بسياري از همكاران از مرخصي خود گذشتند و بر سر كار آمدند.

   مهاجراني: راهپيمايي9 دي ماه چند هزار نفر بيشتر نبود


پس از راهپيمايي بزرگ ملت ايران هم در روز نهم دي ماه، اين رسانه اين راهپيمايي را عملاً ناديده گرفت و حتي آن را با راهپيمايي‌هاي دولتي در كره شمالي و ساير كشورهاي فوق قابل مقايسه دانست.

با وجود انتشار تصاوير مختلفي از ابعاد چند ميليوني حماسه 9 دي در تهران، عطاءالله مهاجراني كارشناس تلويزيون بي‌.بي.سي فارسي در ادعايي مضحك عنوان كرده است: يك ملت با جمعيتي بيش از 3‌ميليون نفر از ميدان امام حسين تا ميدان آزادي به صحنه مي‌آيد و اعتراض خود را به نتيجه انتخابات اعلام مي‌كند و سركوب مي‌شود اما اجتماع 10 تا 20 هزار نفري در ميدان انقلاب حماسه نهم دي تلقي مي‌شود و شاعران در اين باره شعر مي‌گويند.


وي چند روز پس از 9 دي 88 هم ميهمان بي‌.بي.سي فارسي و مدعي شد: «اگه اينا راست ميگن و مردم زيادي نهم دي اومدن برا راهپيمايي پس چرا يه بارم با هليكوپتر ازشون فيلمبرداري نكردن و نشون ندادن!» اين در حالي بود كه بيشترين تصاوير پخش شده از 9 دي در صدا و سيما، صحنه‌هايي بود كه با هليكوپتر فيلمبرداري شده بود.


منبع : جوان آنلاین

انتهای پیام/ص




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.