ID : 19957180

بیانات مقام معظم رهبری در خصوص اهمیت انتخابات مجلس


جایگاه مجلس، جایگاهى است بسیار عالى؛ انعکاس نظرات و اراده‌ى ملت در قوانین و مقررات کشور و رگه‌هاى اجرایى کشور است؛ این چیز کمى نیست.

یزد امروزبه نقل ازصبح مهریز ؛ 

بیانات مقام معظم رهبری در دیدار با وزیر و مسؤولان وزارت کشور و استانداران‌ (27 آذر 1370)

مجلس؛ مظهر اراده مردم

مجلس شوراى اسلامى، یک مرکز اساسى و تعیین‌کننده براى انقلاب است. همه‌ى سر رشته‌هاى امور، به مجلس شوراى اسلامى بر مى‌گردد. مجلس، مظهر حضور و اراده‌ى مردم در صحنه‌هاى گوناگون سیاسى و اقتصادى است. اگر مردم چیزى را در زمینه‌هاى اقتصادى یا سیاسى بخواهند که بشود یا نشود و چیزهایى را بخواهند که به سرنوشت کشور ارتباطى پیدا مى‌کند، باید اراده‌ى خویش را از حنجره و زبان نماینده‌ى خود بیرون بدهند و به صورت قانون درآورند و این قانون در سطح کشور عمل بشود. این، تأثیر مردم در قانونگذارى است.

بیانات مقام معظم رهبری در دیدار خانواده‌های شهدا و ایثارگران و دست‌اندرکاران برگزاری انتخابات (22 آذر 1368)

مجلس؛ تجلیگاه عزت ملی

مجلس جایگاه بسیار مهمّى است؛ خانه‌ى ملت است؛ تجلّیگاه عزّت ملى ماست؛ مى‌تواند عزّت اسلامى و عزّت ملى ما را به دنیا نشان دهد؛ تأمین‌کننده‌ى منافع عمومى است. با قوانین مجلس است که مسؤولان مى‌توانند حرکت کنند و پیش بروند. مجلس مى‌تواند حافظ امنیت ملى باشد؛ مى‌تواند سدّ مستحکمى در برابر تعرّض دشمنان و طمع‌ورزى بیگانگان باشد.

بیانات مقام معظم رهبری در اجتماع بزرگ مردم قزوین ‌( 25 آذر 1382)

انتخابات؛ نقطه وصل مردم و نظام

انتخابات، آن نقطه‌ى اساسى وصل افکار و آراى مردم به بدنه‌ى نظام اجرایى است. اگر انتخابات - همچنان که بحمداللَّه در گذشته همین‌طور بوده است - با حضور مردم، با اراده‌ى مردم، با آزادى کامل مردم و انتخاب آزادانه‌ى آنها انجام بگیرد، و حداکثر آگاهى از سوى مردم به کار برود، تا این‌که افراد صالح و شایسته و حقیقتاً حایز شأن نمایندگى این ملت عظیم، به مجلس فرستاده بشوند، نظام اسلامى مى‌تواند مطمئن باشد که در جهت آرزوها و هدفهاى خود در حرکت است. این، نقش انتخابات و شأن والاى انتخابات است.

بیانات مقام معظم رهبری در دیدار با وزیر و مسؤولان وزارت کشور و استانداران‌ ( 27 آذر 1370)

اتکای به ایمان‌ و عواطف مردم؛ سرّ شکست‌ناپذیری نظام

مسأله‌ى انتخابات، مسأله‌ى بسیار مهم و اساسى و تعیین‌کننده‌اى است. اهمیت انتخابات از جهات گوناگونى است. یکى از آنها این است که نظام ما نظامى است متّکى به ایمانها و عواطف و علایق مردم. اساساً سرِّ شکست‌ناپذیرى این نظام این است که به مردم متّکى است. این چیز مهمّى است. اتّکاى به مردم هم آسان به دست نمى‌آید و همه جا حاصل نمى‌شود. اگر یک سرِّ الهى در میان نباشد، توجّه نفوس و دلهاى مردم هم ممکن نیست. شما ملاحظه بفرمایید، خداى متعال به پیغمبرِ با آن عظمت مى‌فرماید: «هو الّذى ایّدک بنصره و بالمؤمنین»؛ یعنى مؤمنین را در کنار نصرت الهى مى‌آورد. هیچ بُعدى هم ندارد که آدم بگوید که این «بالمؤمنین»، تفسیر جزئى از مفهوم «بنصره» هم هست که اصلاً نصر الهى به وسیله‌ى مؤمنین تحقّق مى‌پذیرد. البته در مواردى هم نصرتهاى خارج از مقولات عادى در زمان آن بزرگوار بوده است - مثل ملائکه‌ى مسوّمین و غیرذلک - لیکن عمده‌اش مؤمنین‌اند. بعد هم مى‌فرماید: «لو انفقت ما فى الأرض جمیعاً ما الّفت بین قلوبهم و لکنّ اللَّه الّف بینهم». یعنى اى نبى گرامى ما! این «بالمؤمنین»ى هم که ما مى‌گوییم، خیال نکن که خودت توانستى آنها را جذب کنى؛ نه - این کار من و ما و کار عوامل مادى و بشرى نیست - این سرّ الهى و سرّ معنوى است.

حال آن نکته‌ى باریکتر ز مو این‌جاست که همین سرّ الهى و معنوى هم قابل تعریف است. چیزى نیست که بگوییم عقل شما مردم نمى‌رسد و سه، چهار نفرى هستند که این چیزها را مى‌فهمند؛ نخیر. این امر واضحى است. این سرّ الهى عبارت است از ایمان. وقتى ایمانها در دلهاى مردم مى‌جوشد و به مرحله‌ى عمل سرازیر مى‌شود، نتیجه این است که هر پدیده‌اى که متّکى به ایمان الهى است، تقویت پیدا مى‌کند.

بیانات مقام معظم رهبری در دیدار اعضاى هیأت نظارت بر انتخابات شوراى نگهبان‌ ( 14 بهمن 1374)

حضور در انتخابات؛ زره پولادین در مقابل مستکبران

حضور در انتخابات یکى از مستحکم‌ترین وسیله‌هایى است که این ملت مى‌تواند آن را مثل یک زره‌ى پولادین در مقابل خود و در مقابل حمله‌ى دشمنان و سوءنیّت و بد دلىِ مستکبران و دخالت‌کنندگان نگه دارد. انتخابات بسیار مهمّ است.

بیانات مقام معظم رهبری در دیدار اقشار مختلف مردم قم‌ در آستانه سالروز قیام 19 دی ( 18 دی 1382)

انتخابات؛ سنگر کشور

اهمیت اوّلِ انتخابات به‌خاطر این است که انتخابات سنگر کشور است؛ حضور مردم در پاى صندوقهاى رأى، مصون‌ساز سرنوشت ملت و مردم است و دشمن را از تعرّض و تجاوز و پُررویىِ بیشتر باز مى‌دارد.

بیانات مقام معظم رهبری در خطبه‌هاى نماز جمعه تهران‌ (24 بهمن 1382)

نمونه عظمت نظام اسلامی

مسئله‌ى انتخابات خیلى مهم است. یکى از نمونه‌هاى عظمت این نظام، همین انتخابات است. براى همین هم هست که انتخابات ملت ایران - این پدیده‌ى به این وضوح - را انکار میکنند. مردمسالارى، این چیز واضح را که وابسته‌ى به انتخابات مردمى است - که در ایران در طول این بیست و هشت نه سال، هر سالى یک بار به طور متوسط اتفاق افتاده است - دشمنان عنود و لجوج انکار میکنند. چرا؟ چون میدانند که این یکى از آن شاخصه‌هاى مهم پیروزى ملت ایران است.

بیانات مقام معظم رهبری در دیدار هزاران نفر از مردم قم به مناسبت سالروز قیام 19 دی‌ماه‌ ( 19 دی 1386 )

نمایشگاه عزم و رشد ملی

آنچه که امروز میخواهم به شما بگویم، این است که ملت ایران انتخابات را قدر بدانند. انتخابات یک نمایشگاه است براى نشان دادن عزم و رشد ملى ملت ایران، استقامت ملت ایران، دانائى و هوشیارى ملت ایران، پایبندى ملت ایران به نظام مردم‌سالارى دینى.

بیانات مقام معظم رهبری در اجتماع عظیم مردم یزد (12 دی 1386)

آن چیزی که قدرت معنوی ملت را به رخ دشمن میکشد

انتخابات مصونیت‌بخش به کشور است. آن چیزى که هیبت این ملت را حفظ میکند، قدرت معنوى او را به رخ دشمنان میکشاند و آنها را از تعرض منع میکند و میترساند، حضور مردمى است؛ که یکى از مظاهرش همین انتخابات است.

خطبه‌های نماز جمعه تهران ( 14 بهمن 1390)

ملتهای دیگر به انتخابات ما نگاه میکنند

من مطمئنم که این انتخابات براى ملتهاى دیگر هم یک نشانه‌اى است. براى همین هم هست که دستگاه‌هاى خبیث استکبار، از آمریکا و انگلیس و صهیونیستها و دیگران، دارند مرتباً تلاش میکنند که این انتخابات را به یک جورى خراب کنند، مخدوش کنند. کشورهاى دیگر نگاه میکنند ببینند این پیشکسوت انتخاباتى و انقلابى - که ملت ایران است - چه کار خواهد کرد. ملت ایران در این زمینه، جزو پیشکسوتهاست. ملتهاى دیگر نگاه میکنند ببینند انتخابات در ایران به کجا خواهد رسید. استکبار دوست دارد که انتخابات در کشور ما آنچنان بشود که ملتها را مأیوس کند.

بیانات مقام معظم رهبری در دیدار مردم قم به مناسبت سالروز ?? دی (19 دی 1390)

مجلس صالح میتواند اثر بگذارد

یک مجلس صالح و سالم و قوى میتواند بر عملکرد همه‌ى دستگاه‌هاى کشور اثر بگذارد؛ بر عملکرد دولت، بر عملکرد قوه‌ى قضائیه، حتّى بر عملکرد نیروهاى مسلح میتواند اثر بگذارد. مجلس قوى، مجلس صالح، مجلس سالم، یک چنین وضعى دارد. خب، این مجلس را کى میتواند تشکیل بدهد، جز مردم؟ دشمن این را نمیخواهد.

خطبه‌های نماز جمعه تهران ( 14 بهمن 1390)




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.