بیانیه دفترامام جمعه مهریز به مناسبت سالگرد ارتحال امام راحل (ره) و قیام ۱۵خرداد
به گزارش یزدرسا، متن پیام دفترامام جمعه مهریز به مناسبت سالگرد ارتحال ملکوتی امام راحل (ره) و قیام ۱۵خردادبه شرح زیر می باشد:
بسمه تعالی
ویژگیهای استراتژی و رهبری امام خمینی(ره)
۱ـ حقانیت و منطقی بودن مواضع:
مواضع سیاسی و شعارهای انقلابی امام خمینی(ره) در هر مقطعی، برخاسته از متن نیاز جامعه و کاملا مستدل و قابل قبول بود. در اتخاذ این مواضع، آنچه برای امام(ره) مهم بود، مبانی مسلم شرعی در چارچوب مستدل و منطقی آن مواضع و شعارها بود، نه ملاحظات محافظهکارانه
۲ـ صداقت و خلوص سیاسی:
آنچه امام(ره) را از دیگران جدا میساخت و حتی برای کسانی هم که با مشی ایشان موافق نبودند نیز احترام و تحسین به همراه داشت، خلوص سیاسی و عدم شائبههای قدرت طلبانه در ایشان بود
۳ـ قاطعیت و استواری در رفتار سیاسی:
نتیجه طبیعی منطقی بودن مواضع و تصمیمات و نیز تکلیف مداری، استواری و ایستادگی برای رسیدن به اهداف و تحقق برنامههاست. امام خمینی(ره) در مقاطع حساس و سرنوشت سازی ـ به خصوص در دوران اوجگیری و شتاب انقلاب ـ بر سر راه انقلاب قرار میگرفت و با استواری و قاطعیت آنچه را تشخیص داده بود، بیپروا و شجاعانه دنبال میکرد و از آنجا که متکی بر پشتوانه قوی ایمان و انگیزه الهی بود، هرگز دچار سستی و تردید نمیشد
۴ـ ارائه طرح برای آینده:
پس از اوجگیری نهضت روحانیت و قیام ۱۵ خرداد ۴۲ و در شرایطی که نیروهای انقلابی و مبارز، ضرورت تحولی اساسی را در جامعه احساس میکردند، یکی از مهمترین دغدغهها، «طرح آینده»یعنی صدورانقلاب به جهان کنونی بود.
۵ ـ شیوه رهبری امام (ره):
از آنجا که انگیزه، بینش و روش سیاسی امام(ره) برخاسته از ایمان و معرفت عمیق دینی و الهی وی بود، شیوه رهبری ایشان نیز مختصات ویژهای داشت، که اعمال همین شیوهها، موجب گسترش چتر رهبری ایشان و جذب و جلب اقشار و نیروهای انقلابی میشد و حتی به تدریج رقبای ایشان را هم به همکاری و همراهی وا میداشت. گرچه واقعیات پس از انقلاب، پرده از روی انگیزههای بسیاری از این همراهیها برداشت، ولی نفس همراهی نشان دادن این چهرهها، حکایت از توفیق شیوه رهبری ایشان داشت.
۶ ـ موفقیت تدابیر امام (ره) در صحنه عمل:
رهبری یک انقلاب، آنگاه موفق است که در صحنه عمل و میدان تجربه، کارآمدی و توفیق خود را بنمایاند، و این کارآمدی واقعیتی است که توده مردم و اقشار انقلابی ـ بخصوص نخبگان و چهرههای شاخص جامعه ـ قادرند تا آن را لمس کنند و دریابند.
به هرحال رهبری یک جنبش اجتماعی ـ بویژه هنگامی که به یک انقلاب واقعی تبدیل شود ـ از مهمترین عناصر و عوامل توفیق یا ناکامی آن جنبش و انقلاب است. در جریان شکلگیری و گسترش انقلاب اسلامی، که از سال ۴۰ با نهضت روحانیت آغاز شد، گرچه گروهها، شخصیتها و چهرههای موجه و سابقهدار سیاسی کم و بیش حضور داشتند و جریانهای دیگری هم در این دوره ۱۵ ساله به وجود آمد که همه خود را شایسته رهبری حرکت مردم ایران میدانستند و حتی با برخورداری از پشتوانههای حزبی و گروهی و یا حمایتهای تبلیغاتی خارجی، به رقابت با جریان اسلامی و رهبری امام خمینی(ره) برانگیخته شدند، ولی در یک مسیر تدریجی روبه شتاب، رهبری بلامنازع انقلاب، به شکلی بارز و برجسته، در شخص امام خمینی متبلور شد. در این پدیده قطعاً جایگاه فقهی و شأن مرجعیت امام(ره) و نیز خصوصیات معنوی ایشان بیتأثیر نبوده است، ولی هرگز نمیتوان پیدایش این اجماع نخبگان و توده مردم را در چارچوب نظریه رهبری کاریزماتیک به همین عوامل منحصر ساخت؛ بلکه عواملی همچون حقانیت و منطقی بودن مواضع سیاسی، صداقت و خلوص، قاطعیت و استواری، ارائه طرحی برای آینده، شیوه رهبری و توفیق عملی استراتژی مبارزه، در تکوین این رهبری مؤثر بوده و تحلیل واقع بینانه این روند تدریجی، نشان میدهد که شکلگیری رهبری بلامنازع امام(ره)، مسیری کاملاً منطقی و عقلانی داشته است. البته این روند بدون تأییدات و الطاف الهی ـ که در مجموعه روند انقلاب اسلامی تا به امروز همواره به طور معجزه آسایی پشتوانه این انقلاب بوده است ـ تحقق نمییافت واین مسیرنهضت بارهبری هوشمندانه وحکیمانه مقام معظم رهبری ادامه دارددرخصوص قیام امام راحل(ره) ،برخی ویژگیهای مهم قیام ۱۵ خرداد، مردمی بودن، اسلامی بودن و داشتن رهبری واحد آن است، چراکه تا قبل از ۱۵ خرداد، چندین قیام و نهضت در ایران روی داد اما هیچکدام از آنها سه عنصر فوق را همزمان دارا نبودند. تنها قیامی که هم جنبه مردمی و اسلامی داشت و هم دارای یک رهبر واحد بود، قیام ۱۵ خرداد ۱۳۴۲ بود.
البته رژیم پهلوی تلاش بسیاری کرد تا جنبه مردمی و اسلامی بودن قیام ۱۵ خرداد را خدشه دار کند و در این راه از روزنامه ها کمک گرفت و دست به تبلیغات فراوان زد و اعلام کرد که بیگانگان در قیام ۱۵ خرداد دست داشته اند اما با هوشیاری مردم و قاطعیت و رهبری امام این توطئه ها خنثی شد.
امام خمینی (ره) قیام ۱۵ خرداد را نقطه عطف انقلاب اسلامی بیان کرد ولی کشتار بی رحمانه مردم در این روز، روح ایشان را متأثر ساخت به طوری که این روز را برای همیشه عزای عمومی اعلام کرد.
Related Assets:
- خاطره خواندنی بنیانگذار اولین حوزه علمیه میبد در معاشرت با امام خمینی(ره)
- تعامل با غرب معنا ندارد/ استكباری ستیزی جوهره انقلاب اسلامی است
- بین اسلام و دنیای کفر هیچ رابطه و آشتی وجود ندارد/ لازمه بخشش گناهان،برگشت به راه حق و حقیت
- اجرایی شدن اقتصاد مقاومتی محور برنامه ریزی مسئولان قرار گیرد
- شورای فرهنگی عمومی استان باتشکیل جلسه فوری جلو تحرکات ضددینی رابگیرند
- ضرورت شرکت آگاهانه قشار مختلف جامعه در انتخابات