بیست و هشتم دی در آینه تاریخ معاصر ایران
به گزارش یزدرسا به نقل از ایرنا؛ مهمترین رویدادهای تاریخ معاصر ایران در این روز، به شرح زیر است:
28 دی 1391
همایون خرم آهنگساز و از اعضای شورایعالی خانه موسیقی ایران درگذشت، وی آثار ارزشمندی مانند تو ای پری کجایی، غوغای ستارگان، رسوای زمانه، پیک سحری، آوای خسته دلان و... را به یادگار گذاشته است.
28 دی 1371
مجتمع بزرگ پتروشیمی اصفهان به بهره برداری رسید و به جمع واحدهای تولیدی کشور پیوست. با راه اندازی این طرح، 13 هزار تن به طور مستقیم و غیرمستقیم مشغول به کار شدند و واردات روغن موتور کشور قطع شد.
28 دی 1357
شاپور بختیار نخست وزیر رژیم پهلوی در نامهای به امام خمینی پیشنهاد کرد تا برای تغییر حکومت به یک رژیم جمهوری، شورای سلطنت وقت به شورای حکومت ملی تغییر نام دهد و سپس این شورا، اختیارات خود را به شورای اسلامی منتخب امام، منتقل کند، به سبب این که پذیرش طرح بختیار موجب به رسمیت شناختن شورای سلطنت بود، امام خمینی آن را نپذیرفت.
28 دی 1357
امام خمینی خواستار استعفای وزرای کابینه شدند و فرمودند شاه مخلوع است و محاکمه خواهد شد.
28 دی 1357
سیدجلال الدین تهرانی رییس شورای سلطنت برای دیدار با امام خمینی درباره شرایط ایران به پاریس رفت. در پاریس پس از تقاضای ملاقات، امام 2 شرط استعفا از شورای سلطنت و غیر قانونی اعلام کردن شورای سلطنت را برای این دیدار تعیین کردند.
28 دی 1357
20 نماینده از نمایندگان مجلس شورای ملی، استعفا کردند.
28 دی 1357
یک روز پس از اعتصاب غذای پایگاه چهارم شکاری وحدتی دزفول 2 هزار و 800 تن از افسران، درجه داران و همافران پایگاه سوم شکاری همدان در حمایت از امام خمینی اعتصاب غذا کردند.
28 دی 1357
هم زمان با اعتصاب سراسری کارکنان صنعت نفت که خواستار آزادی زندانیان سیاسی، لغو حکومت نظامی و اخراج کارشناسان خارجی شده بودند، تمامی کارکنان خارجی صنعت نفت اخراج شدند.
28 دی 1357
آیت الله سید محمود طالقانی در بیانیه ای درباره ی راهپیمایی اربعین حسینی یادآور شد که افراد با عقیده های مختلف، وظیفه دارند برای پیروزی انقلاب، مظهر یک حرکت و داخل یک صف بشوند.
28 دی 1357
ستاد ارتش اعلام کرد که به مناسبت راهپیمایی روز اربعین حسینی، فرودگاه مهرآباد به مدت 24 ساعت بسته می شود.
28 دی 1357
سفارت آمریکا در تهران به اتباع خود توصیه کرد که در روز اربعین حسینی از خانه های خود خارج نشوند.
28 دی 1357
محمدرضا پهلوی، انور سادات رییس جمهوری مصر و جرالد فورد رییس جمهوری پیشین آمریکا در جزیره کوچکی در ساحل نیل، گفتگوی طولانی سه جانبه داشتند. در این دیدار علاوه بر گفتگو درباره ی موضوع اقامت محمدرضا پهلوی، جرالد فورد بدون نام بردن از جیمی کارتر رییس جمهوری وقت آمریکا گفت: دولت کنونی حزب دمکرات به دلیل ناپختگی در امور بین الملل در 2 سال طول عمر خود مسایل متعدد روی دست آمریکا گذارده است.
28 دی 1357
جیمی کارتر رییس جمهوری آمریکا بار دیگر از امام خمینی خواست به دولت بختیار شانس موفقیت دهد. امام این تقاضا را با اعلامیه ای قاطعانه رد کردند و فرمودند: در صورتی که دولت های دیگر بخصوص ابرقدرت ها در اوضاع داخلی ایران مداخله نکنند آرامش و ثبات به کشور باز خواهد گشت.
28 دی 1353
عباسعلی خلعتبری وزیر امور خارجه ایران و سعدون حمادی وزیر امور خارجه عراق در استانبول برای رفع اختلاف های 2 کشور دیدار و گفتگو کردند.
28 دی 1344
علما و روحانیون شیعه عراق، از حکومت بغداد به دلیل ادامه دشمنی با ایران انتقاد کردند.
28 دی 1331
آیت الله سیدابوالقاسم کاشانی در نامه ای به مجلس شورای ملی، تمدید لایحه اختیارات محمد مصدق نخست وزیر را خلاف قانون اساسی دانست. مصدق در هجدهم دی ماه، لایحه تمدید اختیارات قانونگذاری را برای یک سال دیگر به مجلس ارایه داد.
28 دی 1303
وزارت مالیه به موجب مصوبه ی هیات وزیران با ارسال نامه ای که به اداره های خود فرستاد، دستور داد با توجه به تاریخ هجری خورشیدی برای تعیین زمان در مکاتبات، نیازی به آوردن ماه های دیگر نیست.
28 دی 1300
روزنامه شرق نزدیک، چاپ لندن به نقل از خبرنگار خود در ایران نوشت که 2 سال پیش، تعداد کمی اتومبیل در ایران مشاهده می شد، ولی اکنون تعداد آنها به بیش از 100دستگاه رسیده و در حال افزایش است.
28 دی 1294
قراردادی محرمانه به نام قرارداد 1915 میان روسیه تزاری و انگلیس بسته شد. به موجب این قرارداد، روسیه حق داشت که در منطقه شمال ایران، تعدادی نیروی ایرانی قزاق را زیر نظارت و فرماندهی افسران روسی تشکیل داده و به نام سرپرست دولت ایران به هر ترتیبی که صلاح بداند استفاده کند و هزینه های آن را نیز جزو بدهی های دولت ایران منظور دارد. به همین ترتیب، دولت انگلیس نیز اجازه داشت که همین عمل را در جنوب کشور به نام پلیس جنوب انجام دهد.
28 دی 1291
میرزا محمدعلی خان علاءالسلطنه، کابینه خود را با تلگرافی به ناصرالملک، نایب السلطنه که در لندن به سر می برد، معرفی کرد.
28 دی 1285
محمدعلی شاه قاجار در مراسم تاجگذاری خود، هیچ یک از نمایندگان مجلس شورای ملی را دعوت نکرده بود.