ID : 39364471
مدیرعامل شرکت غله استان یزد:

تأمین بخش عمده گندم مورد نیاز یزد از خارج استان/ تفاوت قیمت در عرضه آرد موجب فساد است


پایدار گفت: مصرف گندم استان یزد سالانه بیش از 160 هزار تن و ماهانه تقریباً 12 هزار تن است که بخش عمده‌ آن از خارج از استان از تأمین می‌شود.

حمید پایدار در گفتگو با خبرنگار یزدرسا با اشاره به خرید تضمینی گندم از کشاورزان گفت: امسال نرخ خرید تضمینی گندم از کشاورزان نسبت به سال گذشته دو برابر شده و به قیمت ۵ هزار تومان رسیده است و قیمت فروش گندم به واحدهای صنفی و صنعتی نیز با قیمت ۲۷۰۰ تومان انجام می‌گیرد.

وی با اشاره به کاهش تولید گندم در استان نسبت به سال گذشته ادامه داد: گندم یک کالای استراتژیک است و طبق مصوبه شورای عالی امنیت ملی کشور باید حداقل ۵ میلیون تن گندم به عنوان ذخیره داشته باشیم و باید در این زمینه خودکفا باشیم.
 
مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی استان یزد عنوان کرد: واقعیت این است که ظرفیت تولید کشور گندم در کشور حدود ۷۰۰ میلیون تن است اما ۷۰ درصد آن دیم است و چنانچه بارندگی کافی و در زمان مناسب در استان نداشته باشیم گندم دیم از بین می‌رود و سال‌هایی که در چنین شرایطی باشیم مانند امسال مجبور به واردات گندم هستیم.
 
وی با اشاره به خشکسالی‌های متوالی در استان یزد ادامه داد: مصرف گندم استان در سال بیش از ۱۶۰ هزار تن و ماهانه تقریباً ۱۲ هزار تن است که بخش عمده‌ آن از خارج از استان از جمله استان‌های خوزستان و فارس تأمین می‌شود در زمان خشکسالی در کشور، گندم مورد نیاز از خارج از کشور تأمین می‌شود.
 
پایدار اختلاف قیمت و تنوع نرخ‌های گندم در استان را از جمله چالش‌های این حوزه نام برد و تصریح کرد: هم اکنون فروش گندم به نرخ ۶۶۵ تومان برای آرد یارانه‌ای نوع یک، ۹۰۰ تومان برای آرد یارانه‌ای نوع دوم، ۲۷۰۰ تومان برای آرد مصرفی صنف و صنعت و خرید تضمینی گندم به قیمت ۵ هزار تومان انجام می‌گیرد در حالی که گندم در بازار به نرخ ۶هزار تا ۶۵۰۰ تومان به فروش می‌رسد و این تنوع قیمت می‌تواند منجر به ایجاد فساد از حوزه‌ای به حوزه دیگر شود.
 
وی ادامه داد: هم اکنون هر کیسه آرد با قیمت  ۴۵ هزار تومان در اختیار نانوا قرار می‌گیرد که با تبدیل آن به نان نهایتا ۱۳۵ هزار تومان به دست می‌آورد که باید با آن دستمزد کارگران و دیگر هزینه‌ها را پرداخت کند این در حالی است که قیمت این کیسه آرد در بازار آزاد ۲۰۰ هزار تومان است و ممکن است زمینه ساز فساد و موجب خروج آرد از چرخه تولید نان شود.
 
مدیر شرکت غله استان یزد عنوان کرد: این تنوع قیمت در محصولات مختلف از جمله گندم یا آرد موجب می‌شود که نظارت بر آن نیز بسیار سخت باشد و باید اقدامی صورت گیرد که یکنواختی را در قیمت‌ها داشته باشیم.
 
پایدار گفت:  پیشنهادی که در این زمینه می‌توان داشت اینکه باید به فوریت نرخ گندمی که در اختیار واحدهای صنف و صنعت قرار می‌گیرد اصلاح شود هم اکنون نرخ  این گندم ۲۷۰۰ تومان است اما با توجه به اینکه محصولات تولیدی این واحدها اکثرا به خارج از کشور صادر می‌شود و کشور ما خود مجبور به واردات گندم است منفعت این اقدام عاید صادرکننده می‌شود و چیزی عاید کشاورز نمی‌شود بنابراین باید این قیمت اصلاح شود به ۵ هزار و ۳۵۰ تومان برسد.
 
وی با اشاره به اختلاف قیمت آرد یارانه‌ای نوع یک و نوع دو، گفت: این دو اختلاف کمی نسبت به هم دارند باید تجمیع و یکنواخت شوند یا اینکه قیمت نرخ آرد یارانه‌ای نوع دوم با نرخ ۹۰۰ تومان را به قیمت تمام شده ۵۳۵۰ تومان رساند چرا که این اختلاف قیمت اصلا منطقی نیست.
 
انتهای پیام/



summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.