ID : 10799917
مدیر مؤسسه اندیشه اسلامی معاصر در تورنتو:

تاکنون هیچ رهبر مسلمانی تفاوت اسلام واقعی و داعش را مطرح نکرده بود


ظفر بنگاش محقق مسلمان و مدیر مؤسسه اندیشه اسلامی معاصر در تورنتوی کانادا در مصاحبه با تسنیم به بیان دیدگاه های خود در خصوص نامه اخیر رهبر معظم انقلاب به جوانان اروپا و آمریکای شمالی پرداخته است.

به گزارش یزدرسا، «ظفر بنگاش» محقق و مدیر موسسه اندیشه اسلامی معاصر تورنتو در واشنگتن نامه اخیر امام خامنه‌ای به جوانان اروپا و آمریکای شمالی را مورد بررسی قرار داد که متن این گفتگو به به شرح زیر است:

 

 -با توجه به نامه اخیر رهبر انقلاب اسلامی به جوانان اروپایی و آمریکای شمالی، چگونه این نامه می تواند برای جذب جوانان به سوی اسلام واقعی و صحیح، موثرتر باشد؟

 

نامه رهبر معظم انقلاب اسلامی، جوانان اروپایی و آمریکای شمالی را دعوت کرده است تا به جای تکیه به رسانه های خبری، خودشان در خصوص اسلام مطالعه و تحقیق کنند. وقتی که مردم به خصوص جوانان، فرصتی برای مطالعه در خصوص اسلام داشته باشند، زیبایی آن را کشف خواهند کرد و پیام بزرگ آن این است که به تمام بشریت منتقل می شود.

 

-این پیام چگونه قادر است تا ادامه اسلام هراسی در غرب را متوقف کند یا حداقل آن را کاهش دهد؟

اول از همه، پیام رهبر انقلاب بسیار به موقع بوده است. این پیام زمانی منتشر شده است که تمرکز زیادی بر روی اسلام و مسلمانان پس از مساله شارلی ابدو، وجود دارد و تبلیغات زیادی این مساله را به وجود آورده است.

دوم آنکه، با دعوت جوانان برای مطالعه اسلام از منابع صحیح و واقعی، رهبر انقلاب اسلامی، به آنها راهی را برای دستیابی به واقعیت های موجود در خصوص اسلام، نشان داده اند. با توجه به اینکه جوانان برای پذیرش واقعیت، آماده تر هستند و چیزها را از طریق تفکر عقلایی قبول می کنند، این پیام در نهایت حداقل در کاهش اسلام هراسی در بین جمعیتی که آینده را در اختیار دارد، کمک خواهد کرد.

 

-آیا فکر می‌کنید، جریان اصلی رسانه های آمریکایی، علاقه ای به انتشار نامه رهبری دارند؟

جریان اصلی رسانه های آمریکایی، نامه رهبری را منتشر نخواهند کرد چرا که اسلام هراسی عمدا توسط جریان اصلی رسانه ای که با نخبگان قدرت در جامعه آمریکا در ارتباط هستند، تبلیغ شده و گسترش یافته است. آنها اسلام و مسلمانان را هدف قرار داده اند چون آنها می بینند تنها اسلام یک ایدئولوژی و نظام جایگزین را در برابر سیاست های استثماری امپریالیسم و صهیونیسم، ارائه می دهد. بنابر این، نمی توانیم انتظار داشته باشیم که جریان اصلی رسانه ای، حقیقت را بگوید.

 

-محتوای نامه را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

نامه به صورت بسیار خوبی، شکل گرفته و در محتوا، دقیق و روشن است. رهبری این مساله را روشن کرده اند که خطاب اصلی جوانان هستند چرا که آنها قادر به استدلال منطقی هستند. رهبری همچنین به این مساله اشاره کرده اند که روی سخن ایشان با سیاستمداران نیست چرا که آنها اخلاق را از سیاست خود، جدا کرده اند. این مساله البته در خصوص جوانان صادق نیست. اگر آنها حقیقت را ببینند، احتمال بیشتری دارد که آن را قبول کنند. بنابر این، پیام رهبری که مستقیما برای جوانان بوده، بسیار موثر خواهد بود.

 

-به نظر شما، آیا این نامه می تواند، فصل جدیدی در توجه کردن به اسلام از سوی اروپایی ها باشد؟

در حالی که این نامه قطعا نقش مثبتی را ایفا خواهد کرد، ما باید مراقب این مساله باشیم که تصور نکنیم همه مردم اروپا و آمریکای شمالی، مطالب منطقی و عقلایی آن را قبول خواهند کرد. اسلام هراسی در این جوامع پدید آمده است به این خاطر که اسلام هراسی عمدا در حال ترویج است. در پشت تلاش صورت گرفته برای اسلام هراسی، منافع خاصی وجود دارد. این منافع مربوط به گروه های نئو محافظه کار و صهیونیست ها در آمریکا و همین طور در اروپا است. آنها جنگ و درگیری را گسترش می دهند.

 

-آیا این نامه می‌تواند تمایز بین اسلام واقعی و اسلامی که توسط داعش و سایر گروه های تروریستی، ساخته شده است را نشان دهد؟

قطعا. نامه رهبری به روشنی به این مساله اشاره می کند که افراد خاصی که به عنوان نمایندگان اسلام و مسلمانان مطرح شده اند، نمایندگان واقعی نیستند چرا که آنها بر مبنای آموزه های اسلام، عمل نمی کنند. بر اساس این فرضیه ها، آنها برای مطالعه در خصوص اسلام از منابع اصلی و واقعی دعوت شده اند. تاکنون، هیچ رهبر مسلمانی این مساله را حتی برای مسلمانان عادی به وضوح مطرح نکرده بود ولی وقتی چنین اظهاراتی از سوی یک رهبر در قد و قامت رهبر انقلاب اسلامی، مطرح می شود، بی شک تاثیر بسیار زیادی خواهد داشت. 

 

-اگر نامه به دست جوانان اروپایی و آمریکای شمالی برسد و آنگاه آنها از منابع واقعی و اصلی در خصوص اسلام مطالعه کنند، آیا چیزی را به طور خاص تغییر خواهد داد؟

انجام ندادن کاری در خصوص یک مشکل، آن را حل و فصل نخواهد کرد. بنابر این، حتی اگر این نامه و محتوای آن به دست درصد کمی از جوانان اروپایی و آمریکای شمالی نیز برسد، قطعا تاثیر زیادی خواهد داشت. همان طور که نامه رهبری به این مساله اشاره کرده و ما نیز آن را به تجربه می دانیم، جوانان در هر جامعه ای تمایل برای کشف حقیقت دارند. اکثریت جوانان، ذهن کنجکاو دارند. اگر حقایق و واقعیت ها به آنها عرضه شود، اکثر آنها قبول خواهند کرد. از این راه، آنها واقعیت را خواهند دید. پیش از این نیز بیداری و آگاهی قابل توجهی در بین جوانان اروپایی و آمریکای شمالی وجود داشته است. این چیزی است که در 99 درصد جنبش ها در آمریکا وجود داشته است. اکثر کسانی که در این جنبش ها مشارکت داشته اند، جوانان بوده اند.

 

-به نظر شما اقدام بعدی که باید در راستای آگاه سازی جوانان اروپایی و آمریکایی نسبت به اسلام واقعی صورت بگیرد چیست؟

همان طور که پیش از این اشاره شد، رسانه ها این پیام مهم را به دست خوانندگان خود، نخواهند رساند. با این حال، رسانه های جایگزینی وجود دارند که نامه رهبری را منتشر کرده اند. علاوه بر این، بسیاری از مسلمانان نامه را دست به دست کرده و آن را برای بسیاری از غیر مسلمانان نیز ارسال کرده اند. بنابر این، پیام رهبری، منتشر شده است. علاوه بر این، مسلمانان باید با جوانان غربی برای گفتگو در خصوص اسلام، تعامل کنند. این مساله باید از یک طریق احترام آمیز انجام شود و تصورات غلط آنها را با صبر و هوشیاری از بین ببرند. طبیعتا، این مساله در مدت زمانی کوتاه اتفاق نخواهد افتاد و باید تلاش زیادی صورت گیرد. مسلمانان نیز باید تلاش برای توسعه رسانه های خود را افزایش دهند. حتی تلاش های کوچک در مناطق مختلف می تواند تاثیر بزرگی داشته باشد.

 

در نهایت، ما نباید امید خود را از دست بدهیم. افراد زیادی در اروپا و آمریکای شمالی هستند که خواستار جنگ با جهان اسلام نیستند. آنها درک می کنند که نفرت عمدتا از سوی کسانی که منافع خاصی را دنبال می کنند، گسترش پیدا می کند. بنا براین در همکاری با مردمی که دستور کار جنگ طلبان را درک می کنند، یک جنبش برای یک دنیای بهتر می تواند توسعه یابد.

منبع: تسنیم




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.