تجمل گرایی با هویت ملی و مذهبی ما در تضاد است/آیا سبک زندگی بزرگان دینی ما اینگونه بود؟
به گزارش یزدرسا؛ اقدس خاتم الحسینی در گفتگو با یزدبانو خاطر نشان کرد: واژه «تجمل» از جمال و زیبایی می آید و زمانیکه در کنار آن واژه «گرایی» میآید مفهوم ناپسندی در اذهان ایجاد میکند و به عبارتی تجمل گرایی عدم مدیریت در مصرف صحیح نعمت های خداوند است.
وی ادامه داد: دین مبین اسلام در عین حال که به زندگی دنیایی انسان توجه دارد و خداوند متعال وسایل رفاه و آسایش او را در دنیا فراهم آورده است، مسلمانان را به عدم افراط و تفریط در این زمینه فراخوانده و به یک زندگی معتدل و خوب دعوت می کند.
خاتم الحسینی انسان را فطرتا کمال جو و زیبایی دوست توصیف کرد و افزود: زیبایی غیر از تجمل است و در اسلام جایگاه مثبتی دارد.
وی در خصوص انواع و مراتب تجمل تصریح کرد: تجمل در زمینه های مختلفی وجود دارد از جمله رفتار و گفتار و ...؛ اما معمولا در قالب پوشاک و لوازم لوکس زینتی و غیر ضروری ظاهر میشود که هر یک از آن ها در ترویج فرهنگ بیگانه موثر است.
معاون فرهنگی مدرسه علمیه خواهران حضرت زینب(س) با ابراز تاسف از اخلاق های تجمل گرایی که امروزه در جامعه به چشم می خورد؛ اذعان کرد: با اینکه هویت و فرهنگ ملی ما آمیخته با اسلام است، رفتارهای در جامعه رواج دارد که با فرهنگ اصیل مذهبی و ملی ما در تضاد است.
وی با بیان اینکه خانم ها به واسطه تیزبینی شان زیبایی ها را بیشترمی بینند و در نهایت به تجمل گرایش پیدا می کنند، گفت: نباید وسایل زندگی و تزیینی، حتی خوراک و تغذیه ما که ریشه در فرهنگ بیگانه دارد، رنگ جامعه اسلامی را عوض کند.
خاتم الحسینی اسراف و تبذیر را از گناهان کبیرهای دانست که در حوزه اجتماع به صورت گرایش به تجمل و رفاه طلبی جلوه می کند.
وی ادامه داد: از راه های جلوگیری از ترویج تجمل گرایی، تقویت روحیه قناعت و زندگی در مسیر اقتصاد و میانه روی است.
خاتم الحسینی با اشاره به ساده زیستی بزرگان و ائمه اطهار اذعان کرد: باید در نظر بگیریم که «آیا بزرگان دینی ما این سبک زندگی را داشته اند؟»، « ائمه به چه صورت از زیبایی ها استفاده می کردند؟» استفاده از هر چیزی را بر مبنای رضایت ائمه و خداوند متعال قرار دهیم.
وی گفت: با مطالعه علوم دین به این خواهیم رسید که چگونه از نعمات الهی استفاده کنیم تا از ائمه اطهار و خداوند کسب پاداش کنیم.
معاون فرهنگی مدرسه علمیه خواهران حضرت زینب(س) خاطر نشان کرد: نحوه مصرف باید به گونه ای باشد که در مقابل دشمنان نظام و دین باشیم.
خاتم الحسینی به بیان برخی آیات و روایات پرداخت و مطرح کرد: باعنایت به آیه شریفه «رَبَّنَا أَفْرِغْ عَلَيْنَا صَبْرًا وَثَبِّتْ أَقْدَامَنَا وَانصُرْنَا عَلَى الْقَوْمِ الْكَافِرِينَ»
اگر بخواهیم اقتصاد را در این آیه جستجو کنیم در میابیم که این همان اقتصاد مقاومتی بوده و رهبر معظم انقلاب نیز بر آن تاکید دارند.
امام باقر(ع) تاکید دارند:«چه در زمان فقر و چه در زمان توانگری اقتصاد را رعایت کنیم و صحیح مصرف کنیم.»
پیمبر اکرم(ص) می فرمایند:«بهترین زنان، اقتصاد خانه را رعایت میکنند و در متون اسلامی اشاره کرده است که زن میبایست بخیل باشد.»
سخن پایانی:رعایت ارکان اقتصاد از جمله راهکارهای کاهش تجمل گرایی در جامعه میباشد و با اندیشه ی صحیح از تمام ظرفیت ها استفاده کنیم همچنین با جلوگیری از خرج های مضاعف و بی مورد و استفاده از کالاهای ایرانی در راه کاهش تجمل گرایی قدم برداریم.
انتهای پیام/ش
Related Assets:
- «تجملگرایی»؛ مانعی برای ازدواج
- دستورالعمل کارت خرید کالای ایرانی فردا به بانکها ابلاغ میشود
- وامی که ۴ میلیون تومان آب رفت
- تجمل گرایی باعث ایجاد احساس فقر در جامعه می شود/ مسئولان باید مثل مردم زندگی کنند
- شیوع ذائقه های جدید و تجمل گرایی افراطی یزدی ها!/تغییر فرهنگ؛ آفتی برای زندگی سالم
- تجمل گرایی و چشم و هم چشمی ؛ معضل خانواده های هراتی